Baca keterangan rasmi

Gastronomicom Culinary Institute mempunyai berlatih generasi akan datang chef gastronomi untuk dekad yang lalu di sebuah bandar kecil yang cerah di Selatan Perancis. Pelajar dari seluruh dunia telah belajar memasak gastronomi dari chef mahir, menemui teknik-teknik baru dan bangunan kepada orang-orang yang mereka mungkin sudah tahan.

Masakan Perancis terkenal di seluruh dunia kerana ia adalah semangat untuk berusaha untuk kesempurnaan dengan menghormati teknik tradisional, memeluk teknologi baru dan memastikan hanya hasil yang terbaik digunakan. Ia adalah sebab ini bahawa kemahiran memasak Perancis telah diiktiraf oleh UNESCO pada tahun 2010 sebagai sebahagian daripada dunia «tidak ketara warisan budaya».

Misi kami adalah untuk menyediakan pelajar-pelajar kita tahap tertinggi pendidikan masakan dan menjalin kemahiran mereka untuk mencapai kecemerlangan dengan menawarkan hands-kursus dalam masakan Perancis dan pastri.

Terdapat peluang tanpa had di seluruh dunia untuk memeluk kerjaya yang berjaya dalam makanan dan kami bersedia untuk menghasilkan generasi akan datang chef terkemuka.

Guru-guru yang berpengalaman dan bersemangat kami menyediakan kursus selaras dengan standard yang ketat Bintang Michelin restoran diberikan.

Michelin panduan restoran tertua dan paling terancang Eropah yang anugerah Michelin Bintang kecemerlangan kepada beberapa pertubuhan yang dipilih. Memperoleh Michelin Star adalah sesuatu yang semua Chefs tempat makan yang baik bercita-cita untuk memegang satu hari.

Penarafan Bintang Michelin:

Satu bintang: «Sebuah restoran yang sangat baik dalam kategorinya»

Dua bintang: «Cemerlang memasak, bernilai melencong»

Tiga bintang: «Masakan Menakjubkan, bernilai perjalanan khas» Jika anda sudah bersedia untuk mencapai kecemerlangan dan memenuhi selera anda untuk penguasaan masakan, menyemak pada program khusus kami dan hubungi kami hari ini.

Yang Gastronomicom Institut adalah Akademi Kulinari Antarabangsa dicipta pada tahun 2004 oleh profesional dalam Gastronomy dan Pastri Perancis. Semua guru-guru kita berbangga pengalaman bertahun-tahun di berprestij, mewah Gastronomi Hotel-Restoran.

Bersama-sama kita telah menyalurkan pengetahuan dan kemahiran kami untuk membangunkan program khusus disatukan oleh kaedah pengajaran terbaik dalam empat mata pelajaran.

Program sini, di Akademi Kulinari Antarabangsa kami, akan membolehkan anda untuk belajar Seni Masakan Perancis dan Pastry seni sekolah pada tahap yang satu bintang Michelin (rujukan yang terbaik di dunia untuk high quality Hotel-restoran atau restoran).

Semua kursus-kursus yang dikendalikan dalam bahasa Inggeris.

MENGAPA PILIH TAHAP INI LATIHAN?

Memilih untuk mengambil kelas di akademi masakan kami akan membuka pintu kepada banyak peluang pekerjaan di negara anda dan juga di luar negara. Kita juga tahu bahawa di kebanyakan negara terdapat kekurangan yang serius dalam orang yang berkelayakan dalam Industri Makanan dan Minuman, terutama di Gastronomy!

Sekolah ini mempunyai dua state-of-the-art dapur, setiap peribadi yang sesuai sama ada memasak atau pastri kelas gastronomi, dengan dijumpai di dalam restoran dan hotel yang paling dapur.

Resipi anda pelajari adalah berdasarkan musim dan setiap minggu anda akan memberi tumpuan kepada kawasan baru masakan atau pastri, dari entrees untuk caranya dan ikan masak dan roti untuk pencuci mulut bersalut menakjubkan.

Dalam kelas memasak, Chef Samuel akan mengajar anda segala-galanya daripada asas-asas, seperti mencipta telur yang sempurna dan sos Hollandaise, untuk mencipta semula klasik Perancis seperti cassoulet untuk penonton yang moden. Anda juga akan mempelajari rahsia menyajikan up show berhenti makan menggunakan buih, gel dan sains sedikit.

Dalam pastri, Chef Cyril menyampaikan pengetahuan beliau mengenai dunia doh, coklat dan pencuci mulut. Anda akan belajar klasik boulangerie Perancis seperti baguette dan croissant, serta menguasai seni pembajaan coklat dan mewujudkan kek lapis yang akan menarik perhatian walaupun Marie Antoinette.

Di tingkat atas terdapat ruang kaum untuk bergaul sebelum atau antara kelas dan bilik darjah di mana anda akan belajar untuk menguasai bahasa Perancis, dengan memberi tumpuan kepada perbendaharaan kata dapur teknikal. Bagi pelajar yang sudah bercakap Perancis, kelas yang lebih maju boleh didapati untuk menolak anda selanjutnya.

Sekolah ini terletak dalam jarak berjalan kaki dari pusat perniagaan Agde, sebuah bandar di laut Mediterranean, tidak jauh dari sempadan Sepanyol. Agde adalah sebuah bandar zaman pertengahan, yang dipenuhi dengan cara lorong sempit dan pasar minggu yang hebat di mana anda boleh mengambil produk segar, rasa makanan tempatan dan mengamalkan Perancis anda.

Cap d'Agde adalah nama yang diberikan kepada penempatan laut bersempadan di selatan pusat bandar dan di mana anda akan tinggal semasa belajar di Gastronomicom. Popular dengan pelancong pada musim panas, penginapan anda boleh didapati di antara salah satu pantai yang berpasir terbesar di Mediterranean dan bandar pelabuhan utama, yang dipenuhi dengan restoran, kedai-kedai dan taman tema.

Program diajar dalam:
  • English

Sekolah ini juga menawarkan:

Kursus

Culinary and Pastry School in Miami

Program ini pendek telah dicipta untuk "amatur" atau bukan profesional yang ghairah tentang pastri dan mahu untuk bergerak ke peringkat seterusnya. ... [+]

Program ini pendek telah dicipta untuk "amatur" atau bukan profesional yang ghairah tentang pastri dan mahu untuk bergerak ke peringkat seterusnya.

Matlamat kami adalah pelajar-pelajar kita belajar banyak resipi baru, mempunyai satu pengalaman yang istimewa dan unik, dan membuat sebahagian besar nasihat pengajar berkemahiran tinggi kami. Kami melakukan jaminan secara eksklusif tangan-kelas dan kerja berpasukan secara berpasangan untuk membantu antara satu sama lain.

Isnin - Jumaat, 4:00-8:00 program Thematic akan dianjurkan bagi setiap minggu dan disediakan untuk anda atas permintaan.

[-]
Amerika Syarikat Miami Perancis Agde
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
1 - 2 minggu
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Culinary and Pastry School in Miami

Program ini pendek telah disediakan khusus untuk "amatur" atau bukan profesional yang ingin mengetahui bertaraf tinggi memasak Perancis. ... [+]

Program ini pendek telah disediakan khusus untuk "amatur" atau bukan profesional yang ingin mengetahui bertaraf tinggi memasak Perancis.

Matlamat utama kami adalah pelajar-pelajar kita belajar banyak resipi yang lazat baru, meningkatkan kemahiran mereka, akan menawarkan pembaharuan untuk memasak dengan jenama peralatan profesional baru dan menikmati pengalaman mereka dengan kami.

1 atau 2 minggu dengan 4 jam sehari, 4pm hingga 8 malam, 5 hari seminggu kelas hands-on. Semua hujung minggu adalah percuma. Program khusus berdasarkan tema yang berbeza dianjurkan untuk setiap minggu dan disediakan untuk anda atas permintaan.

Pelajar bekerja secara berpasangan untuk merangsang dan menyokong antara satu sama lain.... [-]

Amerika Syarikat Miami Perancis Agde
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
1 - 2 minggu
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Culinary and Pastry School in Miami

Kami menjelaskan program ini untuk profesional dan tukang masak baru 'yang ingin meningkatkan dan menala halus kemahiran mereka dalam Pastry Perancis di peringkat bintang ... [+]

Kami menjelaskan program ini untuk profesional dan pemula 'tukang masak yang ingin meningkatkan dan menala halus kemahiran mereka dalam Pastry Perancis di peringkat bintang Michelin yang satu.

Yuran Pendaftaran: $ 150 Bayaran bekalan: $ 180

Hasil yang pelajar akan termasuk portfolio resipi baru, lebih kreatif, banyak petua dan cara yang diajar oleh guru-guru yang mahir kami, keupayaan untuk bekerja dalam satu pasukan dan pengalaman yang sukar dilupakan di Miami.

8 minggu, 5 hari seminggu amali kelas 11:00-3:00. Semua hujung minggu adalah percuma.

Bulan pertama pelajar akan bermula dengan Program Gourmet (lihat di sini di atas), berikutan dengan:

Minggu 5: Roti... [-]
Amerika Syarikat Miami Perancis Agde
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
2 bulan
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Culinary and Pastry School in Miami

Kursus ini memberikan anda peluang untuk belajar teknik gastronomi dari tukang masak dalam dua bahagian yang berlainan di dunia, yang membolehkan anda untuk tidak hanya m ... [+]

Yuran Pendaftaran: $ 330

Kursus ini memberikan anda peluang untuk belajar teknik gastronomi dari tukang masak dalam dua bahagian yang berlainan di dunia, yang membolehkan anda untuk tidak hanya menyerap dua pengetahuan, tetapi juga meneroka budaya berfungsi sebagai anda memulakan perjalanan masakan anda.

Ia telah disediakan untuk pemula, profesional dan orang-orang yang sedang mencari untuk menukar kerjaya, dan mahu belajar atau meningkatkan pengetahuan mereka dalam Masakan Perancis atau Pastry (satu tahap bintang Michelin). Program khas ini akan memberi peluang kepada pelajar untuk menerokai bandar ini indah Miami dan juga menemui Languedoc Roussillon rantau di selatan Perancis.

... [-]
Amerika Syarikat Miami Perancis Agde
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
11 bulan
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Culinary and Pastry School in Miami

Program ini pendek telah direka untuk profesional atau pemula yang bercita-cita untuk belajar atau meningkatkan kemahiran dan pengetahuan mereka dalam Masakan Perancis ga ... [+]

Yuran Pendaftaran: $ 150 Bayaran bekalan: $ 180

Program ini pendek telah direka untuk profesional atau pemula yang bercita-cita untuk belajar atau meningkatkan kemahiran dan pengetahuan mereka dalam Masakan Perancis gastronomi dengan guru-guru kami yang sangat berpengalaman.

Tarikh pengambilan kekal yang berbeza jika anda seorang pemula, maju atau profesional, sila semak pengambilan berbeza di sini.

Keutamaan kami adalah bahawa pelajar kita boleh membuat sebahagian besar pengajaran Michelin tahap satu bintang kita dalam pelbagai bidang seperti kreativiti, kerja berpasukan, kebersihan dan teknik memasak profesional.

Pelajar bekerja dalam kumpulan dua untuk membantu dan mendorong satu sama lain dan guru akan menggalakkan pelajar untuk terus berusaha untuk kesempurnaan dan untuk mencapai matlamat peribadi mereka.... [-]

Amerika Syarikat Miami Perancis Agde
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
4 minggu
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Culinary and Pastry School in Miami

Program ini telah dicipta untuk perlawanan kedua-dua profesional dan pemula 'keinginan untuk belajar atau meningkatkan kemahiran mereka dalam Masakan Perancis, dengan men ... [+]

Yuran Pendaftaran: $ 150 Bayaran bekalan: $ 180

Program ini telah dicipta untuk perlawanan kedua-dua profesional dan pemula 'keinginan untuk belajar atau meningkatkan kemahiran mereka dalam Memasak Perancis, Dengan menyediakan tangan ke kelas eksklusif di tahap satu bintang Michelin dengan guru-guru yang berpengalaman.

Sebagai hasil yang pelajar-pelajar kita boleh bergantung kepada portfolio resipi yang sedap, banyak teknik memasak baru termasuk tips rahsia guru kita, pembangunan kreativiti mereka dan sekali dalam pengalaman seumur hidup di Miami.

Program yang diperbuat daripada 8 minggu, 5 hari seminggu (Isnin-Jumaat), 11am hingga 3 petang.

Bulan pertama pelajar akan mencapai program Gourmet satu bulan yang sejajar dengan program satu bulan di peringkat yang lebih tinggi. Bermula bulan kedua:... [-]

Amerika Syarikat Miami Perancis Agde
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
2 bulan
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Culinary and Pastry School in Miami

Program ini pendek telah disediakan khusus untuk individu yang ingin belajar atau meningkatkan pengetahuan mereka dalam Pastry Perancis di peringkat yang lebih tinggi. Ia ... [+]

Program ini pendek telah disediakan khusus untuk individu yang ingin belajar atau meningkatkan pengetahuan mereka dalam Pastry Perancis di peringkat yang lebih tinggi. Ia disesuaikan untuk pemula serta untuk profesional. Bergantung kepada tahap sebelum pelajar pengalaman tarikh pengambilan 'adalah berbeza.

Yuran Pendaftaran: $ 150 Bayaran bekalan: $ 180

Kami memberi penekanan kepada pelajar-pelajar kita memberi satu pengalaman yang istimewa dan unik di peringkat profesional, dan membuat sebahagian besar guru pastri kami sangat berpengalaman 'nasihat, tips dan cara. Kami melakukan jaminan secara eksklusif tangan-kelas berdasarkan standard Michelin Star kecemerlangan dan kerja berpasukan secara berpasangan untuk membantu antara satu sama lain.... [-]

Amerika Syarikat Miami Perancis Agde
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
1 bulan
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu