Hillsborough Community College

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

A Pengajian Tinggi Amerika Syarikat adalah Closer Than You Think ... Mencapai impian anda! Pengajian di Kolej Komuniti Hillsborough di Tampa Bay, Florida!

Kolej Komuniti Hillsborough (HCC) adalah bertauliah, kolej komuniti dengan lima kampus terletak di bandar pantai yang meriah di Tampa, Florida, dan sekitar Hillsborough County. Rantau Tampa Bay adalah rumah kepada kehidupan indah laut, tarikan SUKAN, tempat-tempat kebudayaan bertaraf dunia, dan membeli-belah dan makan. Anda akan menemui pelbagai aktiviti luar, termasuk perkhemahan, mendaki, menunggang kuda, berbasikal, memancing, menyelam skuba, belayar, menaiki bot dan aktiviti berkayak. Tampa mempunyai tarikan seperti Taman Busch, Akuarium Florida, Zoo Lowry Park dan Muzium Sains dan Industri. Popular Florida taman tema seperti Walt Disney World, Universal Studios dan SeaWorld hanya terletak dalam jarak yang singkat. Kami menikmati cahaya matahari sepanjang tahun, adegan budaya yang bertenaga, beberapa pantai yang terbaik di dunia, sukan semua jenis, dan peluang pendidikan tinggi yang cemerlang.

Kami menjemput anda untuk menyertai kami ... Nikmati kehidupan yang baik di Tampa Bay, Florida!

Program Pemindahan University: Mula di HCC! Pergi mana-mana sahaja!

HCC adalah tempat yang hebat untuk bermula untuk pelajar antarabangsa yang bermimpi memperoleh ijazah 4 tahun sarjana muda di Amerika Syarikat. Kami membantu anda untuk menerokai semua pilihan universiti anda semasa anda melengkapkan dua tahun pertama pengajian anda universiti dengan kami. Jika anda ingin menghadiri kolej 4 tahun terpilih, sebuah institusi liberal-arts, universiti nasional kedudukan, atau sekolah Ivy League, HCC membantu anda sampai ke sana!

Mengapa memilih HCC?

pemindahan yang lancar kepada universiti empat tahun tuisyen berpatutan dan pelan pembayaran ansuran fleksibel taman tema popular berdekatan, seperti Walt Disney World, Universal Studios dan SeaWorld Peribadi, arahan yang berkualiti, dengan saiz kelas kecil dan fakulti yang cemerlang program Intensif Bahasa Inggeris untuk membantu anda membuat persediaan untuk kejayaan dalam kursus-kursus peringkat kolej Masyarakat pelbagai budaya termasuk pelajar antarabangsa dari lebih 60 negara A Pusat Pendidikan Antarabangsa khusus untuk sokongan anda, kesejahteraan, dan kejayaan

Dalam Kampus Perumahan Hawks Landing

Memilih tempat untuk hidup adalah salah satu keputusan yang paling penting anda akan membuat sebelum memulakan pengajian di HCC, tetapi ia tidak perlu menjadi salah satu yang paling sukar!

Hawks Landing pangsapuri menawarkan nilai yang besar, lokasi yang mudah, dan yang paling penting, hidup yang menyeronokkan dan suasana belajar! Kompleks perumahan hanya beberapa blok jauhnya dari membeli-belah dan restoran dan dalam jarak berjalan kaki dari Stadium Raymond James, rumah kepada Tampa Bay Buccaneers, dan Steinbrenner Field, latihan musim bunga rumah daripada 2009 Baseball Siri Juara Dunia, New York Yankees. Terletak bersebelahan dengan Kampus Dale Mabry, Hawks Landing apartmen pelajar menawarkan dilengkapi sepenuhnya unit 1, 2 dan 4 bilik tidur / bilik mandi dengan kemudahan yang sangat baik.

Peribadi, bilik tidur yang luas dengan internet percuma dan TV kabel Bilik mandi persendirian dapur mewah berkongsi, dilengkapi ruang tamu mesin basuh sejuk / pengering kolam renang gaya-resort dan gelanggang bola tampar pantai State-of-the-art pusat kecergasan Makmal komputer dengan pencetak dan stesen kajian permainan video dan aktiviti sosial

Kehidupan pelajar

penglibatan Campus adalah cara yang baik untuk membuat sebahagian besar pengalaman kolej anda! Pelajar boleh meningkatkan kerjaya dan peluang pendidikan dengan mengambil bahagian dalam aktiviti-aktiviti kampus dan organisasi. HCC menawarkan pelbagai peluang kepada pelajar untuk meluaskan pengalaman mereka melalui acara-acara kebudayaan dan khas pada setiap kampus, terlibat dalam kehidupan kolej, dan membuat kawan baru!

program olahraga HCC menyediakan pelajar antarabangsa dengan peluang tambahan untuk memperkayakan pengalaman kolej mereka melalui SPORTS antar perguruan, termasuk lelaki dan bola keranjang wanita, besbol lelaki, dan bola lisut wanita, bola tampar, dan tenis. Pasukan HCC adalah kedudukan di peringkat kebangsaan dan telah memenangi beberapa kejohanan.

Pusat Pendidikan Antarabangsa: rumah yang jauh dari rumah!

Pada HCC, kami sangat berbangga dengan kepelbagaian budaya dan antarabangsa kami, dan kami percaya dalam kepentingan pendidikan antarabangsa. Kami menyediakan program dan perkhidmatan antarabangsa khas untuk pelajar antarabangsa dan pelajar tempatan kita, melalui Pusat kami untuk Pendidikan Antarabangsa. Pusat mewujudkan suasana pembelajaran yang menyediakan pelajar untuk dunia yang semakin saling berkaitan dan berubah-ubah.

Bagi pelajar antarabangsa kami, yang mewakili lebih daripada 60 negara, anda akan mendapati bahawa Pusat menyediakan pelbagai perkhidmatan untuk menyokong keperluan individu anda semasa menghadiri HCC, dari awal hingga akhir! Ini termasuk panduan mengenai kemasukan, visa, orientasi, ahli akademik, perumahan, dan berpindah ke sebuah kolej empat tahun atau universiti.

Memohon Hari Ini!

Pelajar antarabangsa boleh memohon Fall (Ogos), Spring (Januari), atau Summer (Mei) Semester ini. Kami mengalu-alukan kehadiran anda ke Kolej Komuniti Hillsborough! Untuk meminta maklumat lanjut, borang siasatan itu, dan kami akan memberikan kepada anda secara langsung.

Lokasi

Tampa

Hillsborough Community College - Center for International Education (Dale Mabry Campus)

Alamat
P.O. Box 31127
Tampa, Florida

31127 Tampa, Florida, Amerika Syarikat
Telefon
+1-813-253-7009

Program-program

Associate of Arts