Hillsborough Community College

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

A Pengajian Tinggi Amerika Syarikat adalah Closer Than You Think ... Mencapai impian anda! Pengajian di Kolej Komuniti Hillsborough di Tampa Bay, Florida!

Kolej Komuniti Hillsborough (HCC) adalah bertauliah, kolej komuniti dengan lima kampus terletak di bandar pantai yang meriah di Tampa, Florida, dan sekitar Hillsborough County. Rantau Tampa Bay adalah rumah kepada kehidupan indah laut, tarikan SUKAN, tempat-tempat kebudayaan bertaraf dunia, dan membeli-belah dan makan. Anda akan menemui pelbagai aktiviti luar, termasuk perkhemahan, mendaki, menunggang kuda, berbasikal, memancing, menyelam skuba, belayar, menaiki bot dan aktiviti berkayak. Tampa mempunyai tarikan seperti Taman Busch, Akuarium Florida, Zoo Lowry Park dan Muzium Sains dan Industri. Popular Florida taman tema seperti Walt Disney World, Universal Studios dan SeaWorld hanya terletak dalam jarak yang singkat. Kami menikmati cahaya matahari sepanjang tahun, adegan budaya yang bertenaga, beberapa pantai yang terbaik di dunia, sukan semua jenis, dan peluang pendidikan tinggi yang cemerlang.

Kami menjemput anda untuk menyertai kami ... Nikmati kehidupan yang baik di Tampa Bay, Florida!

Program Pemindahan University: Mula di HCC! Pergi mana-mana sahaja!

HCC adalah tempat yang hebat untuk bermula untuk pelajar antarabangsa yang bermimpi memperoleh ijazah 4 tahun sarjana muda di Amerika Syarikat. Kami membantu anda untuk menerokai semua pilihan universiti anda semasa anda melengkapkan dua tahun pertama pengajian anda universiti dengan kami. Jika anda ingin menghadiri kolej 4 tahun terpilih, sebuah institusi liberal-arts, universiti nasional kedudukan, atau sekolah Ivy League, HCC membantu anda sampai ke sana!

Mengapa memilih HCC?

pemindahan yang lancar kepada universiti empat tahun tuisyen berpatutan dan pelan pembayaran ansuran fleksibel taman tema popular berdekatan, seperti Walt Disney World, Universal Studios dan SeaWorld Peribadi, arahan yang berkualiti, dengan saiz kelas kecil dan fakulti yang cemerlang program Intensif Bahasa Inggeris untuk membantu anda membuat persediaan untuk kejayaan dalam kursus-kursus peringkat kolej Masyarakat pelbagai budaya termasuk pelajar antarabangsa dari lebih 60 negara A Pusat Pendidikan Antarabangsa khusus untuk sokongan anda, kesejahteraan, dan kejayaan

Dalam Kampus Perumahan Hawks Landing

Memilih tempat untuk hidup adalah salah satu keputusan yang paling penting anda akan membuat sebelum memulakan pengajian di HCC, tetapi ia tidak perlu menjadi salah satu yang paling sukar!

Hawks Landing pangsapuri menawarkan nilai yang besar, lokasi yang mudah, dan yang paling penting, hidup yang menyeronokkan dan suasana belajar! Kompleks perumahan hanya beberapa blok jauhnya dari membeli-belah dan restoran dan dalam jarak berjalan kaki dari Stadium Raymond James, rumah kepada Tampa Bay Buccaneers, dan Steinbrenner Field, latihan musim bunga rumah daripada 2009 Baseball Siri Juara Dunia, New York Yankees. Terletak bersebelahan dengan Kampus Dale Mabry, Hawks Landing apartmen pelajar menawarkan dilengkapi sepenuhnya unit 1, 2 dan 4 bilik tidur / bilik mandi dengan kemudahan yang sangat baik.

Peribadi, bilik tidur yang luas dengan internet percuma dan TV kabel Bilik mandi persendirian dapur mewah berkongsi, dilengkapi ruang tamu mesin basuh sejuk / pengering kolam renang gaya-resort dan gelanggang bola tampar pantai State-of-the-art pusat kecergasan Makmal komputer dengan pencetak dan stesen kajian permainan video dan aktiviti sosial

Kehidupan pelajar

penglibatan Campus adalah cara yang baik untuk membuat sebahagian besar pengalaman kolej anda! Pelajar boleh meningkatkan kerjaya dan peluang pendidikan dengan mengambil bahagian dalam aktiviti-aktiviti kampus dan organisasi. HCC menawarkan pelbagai peluang kepada pelajar untuk meluaskan pengalaman mereka melalui acara-acara kebudayaan dan khas pada setiap kampus, terlibat dalam kehidupan kolej, dan membuat kawan baru!

program olahraga HCC menyediakan pelajar antarabangsa dengan peluang tambahan untuk memperkayakan pengalaman kolej mereka melalui SPORTS antar perguruan, termasuk lelaki dan bola keranjang wanita, besbol lelaki, dan bola lisut wanita, bola tampar, dan tenis. Pasukan HCC adalah kedudukan di peringkat kebangsaan dan telah memenangi beberapa kejohanan.

Pusat Pendidikan Antarabangsa: rumah yang jauh dari rumah!

Pada HCC, kami sangat berbangga dengan kepelbagaian budaya dan antarabangsa kami, dan kami percaya dalam kepentingan pendidikan antarabangsa. Kami menyediakan program dan perkhidmatan antarabangsa khas untuk pelajar antarabangsa dan pelajar tempatan kita, melalui Pusat kami untuk Pendidikan Antarabangsa. Pusat mewujudkan suasana pembelajaran yang menyediakan pelajar untuk dunia yang semakin saling berkaitan dan berubah-ubah.

Bagi pelajar antarabangsa kami, yang mewakili lebih daripada 60 negara, anda akan mendapati bahawa Pusat menyediakan pelbagai perkhidmatan untuk menyokong keperluan individu anda semasa menghadiri HCC, dari awal hingga akhir! Ini termasuk panduan mengenai kemasukan, visa, orientasi, ahli akademik, perumahan, dan berpindah ke sebuah kolej empat tahun atau universiti.

Memohon Hari Ini!

Pelajar antarabangsa boleh memohon Fall (Ogos), Spring (Januari), atau Summer (Mei) Semester ini. Kami mengalu-alukan kehadiran anda ke Kolej Komuniti Hillsborough! Untuk meminta maklumat lanjut, borang siasatan itu, dan kami akan memberikan kepada anda secara langsung.

This school offers programs in:
  • English

Lihat Associate of Science » Lihat Associate of Arts »

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan:

Associate of Arts

Bersekutu Dalam Seni Bina Seni

Campus Sepenuh masa September 2017 Amerika Syarikat Tampa

Bersekutu Program Sastera dalam Seni Bina dirancang untuk pelajar yang berhasrat untuk menjadi Architects berlesen. kandungan kursus teknikal AA.ARC program perlawanan Negeri keperluan Florida untuk dua tahun pertama pengajian Senibina. [+]

Bersekutu Program Sastera dalam Seni Bina dirancang untuk pelajar yang berhasrat untuk menjadi Architects berlesen. kandungan kursus teknikal AA.ARC program perlawanan Negeri keperluan Florida untuk dua tahun pertama pengajian Senibina. Selepas melengkapkan pelajar ijazah AA.ARC perlu memohon kemasukan ke bahagian atas Kolej atau Universiti. proses permohonan bahagian atas berbeza; sila rujuk kepada panduan menasihati akademik program itu bagi kursus-kursus tertentu yang diperlukan di setiap institusi. Kebanyakan termasuk penilaian GPA keseluruhan, GPA dalam kursus tahap ARC dan kajian semula kerja pelajar dibentangkan dalam portfolio atau dalam proses pin-up yang sebenar di institusi bahagian atas. Ini pra-utama adalah untuk pelajar yang ingin melanjutkan ijazah empat tahun dalam reka bentuk seni bina, reka bentuk dalaman dan seni bina landskap. Kerjaya termasuk dalaman dan bangunan reka bentuk, perabot dan reka bentuk lampu, perancangan bandar, reka bentuk perindustrian dan jualan serta pekerjaan dalam bidang pembinaan dan industri alam sekitar. NOTA 1: Senarai ini satu garis panduan. Berunding dengan penasihat atau kaunselor untuk pendidikan umum dan mencadangkan kursus / elektif untuk ini pra-utama, atau rujuk panduan menasihati yang sesuai di laman web HCC yang (/ SSEM / advisingguides. aspx). NOTA 2: IDS 2891, Hubungan diperlukan untuk pengijazahan. Kurikulum tahun saya Semester pertama ARC 1211 Bangunan Arts - 3 cr. * ARC 1301 Architectural Design I - 4 cr. * ARC 1701 Survey of Architectural Sejarah I - 3 cr. MAC 1105 College Algebra - 3 cr. Semester kedua ARC 1302 Architectural Design II - 4 cr. * ARC 2461 Bahan dan Kaedah I - 3 cr.... [-]

Bersekutu Kemanusiaan Seni

Campus Sepenuh masa September 2017 Amerika Syarikat Tampa

Ini trek pemindahan adalah untuk pelajar yang ingin melanjutkan ijazah empat tahun di Kemanusiaan. [+]

Jabatan Kemanusiaan di Kampus Dale Mabry menawarkan kursus-kursus dalam Seni Penghargaan, Lukisan I, Pengenalan kepada Filem, Kemanusiaan: Prehistoric untuk Renaissance, Kemanusiaan: Renaissance kepada Membentangkan, Honors Kemanusiaan, Kemanusiaan Afrika, Pengenalan kepada Music, Pengenalan kepada Falsafah, Honors Pengenalan kepada falsafah, Elementary Logik, Etika, Pengenalan kepada Agama, dan Pengenalan kepada Theater Arts. NOTA 1: Senarai ini adalah satu garis panduan. Berunding dengan penasihat atau kaunselor untuk pendidikan umum dan mencadangkan kursus / elektif untuk trek pemindahan ini, atau rujuk panduan menasihati yang sesuai di laman web HCC yang (http://www.hccfl.edu/ssem/advising-guides.aspx). NOTA 2: † IDS 2891, Hubungan diperlukan untuk pengijazahan. NOTA 3: Pelajar mesti memilih sekurang-kurangnya satu kursus dalam bidang sains biologi dan satu kursus dalam bidang sains fizikal. Sekurang-kurangnya satu sains perlu menjadi pilihan CORE. NOTA 4: Syarikat bersekutu dalam ijazah seni boleh dianugerahkan setelah selesai memuaskan 60 jam kredit. Pelajar dinasihatkan untuk melengkapkan program di bawah dirancang untuk memindahkan ke dalam program yang sama di institusi kanan. tahun saya Semester pertama † ENC 1101 English Komposisi I 3 cr. † ANT 2000 Pengenalan kepada Antropologi atau † PSY 2012, Psikologi Negara atau † syg 2000, Pengantar Sosiologi 3 cr. Biological Science CORE General Education 3-4 cr. Pendidikan Matematik CORE General 3 cr. Semester kedua † ENC 1102 English Komposisi II 3 cr. HUM 1020 Pengenalan kepada Kemanusiaan 3 cr. Matematik Pendidikan Umum 3 cr. Pendidikan Jasmani Sains TERAS General 3 cr. Semester ketiga * Kemanusiaan Elektif 9 cr. tahun II Semester pertama EUH 2000 Western World: Origins untuk Early Modern Eropah 3 cr.... [-]

Bersekutu Pembinaan Bangunan Seni

Campus Sepenuh masa September 2017 Amerika Syarikat Tampa

Tahap AA.BCN memberi tumpuan kepada kajian Bangunan Pengurusan Pembinaan. Ini adalah satu bidang yang khusus kajian ditumpukan kepada perancangan, penjadualan dan penyeliaan pelbagai membina projek-projek pembinaan. [+]

Tahap AA.BCN memberi tumpuan kepada kajian Bangunan Pengurusan Pembinaan. Ini adalah satu bidang yang khusus kajian ditumpukan kepada perancangan, penjadualan dan penyeliaan pelbagai membina projek-projek pembinaan. mangers Pembinaan mengikuti lukisan reka bentuk dan spesifikasi dan bertanggungjawab untuk menyiapkan tepat dan tepat pada masanya projek. Perisian untuk penjadualan skop kerja digunakan sebagai tambahan kepada perisian CADD. A urutan tentu sampel disenaraikan di bawah. Semua Bersekutu Arts Program direka bentuk untuk pelajar yang merancang untuk menghadiri bahagian atas Kolej atau Universiti dan untuk mendapatkan Ijazah Sarjana Muda. keperluan pemindahan berbeza-beza antara Kolej. Rentetan disyorkan kursus disenaraikan di bawah. Penjadualan kelas membolehkan pelajar baru untuk mendaftar sama ada dalam Kejatuhan atau Spring istilah dan untuk melengkapkan ijazah tahap AA dalam masa dua tahun. tahun saya Semester pertama ** BCN 1210 Construction Materials & Proses - 3 Cr ENC 1101 English Kandungan I - 3 Cr ** MAC 2233 Calculus for Business & Social Sciences - 4 Cr ** SPC 1608 Pengucapan Awam - 3 Cr Semester kedua ** BCN 1250 Pengenalan kepada Teknologi Grafik - 3 Cr ENC 1102 English Komposisi II - 3 Cr ** Gly 2010 Physical Geologi - 3 Cr ** Gly 2010L Physical Geologi Lab - 1 Cr Semester ketiga ANT 2000, Pengantar Antropologi atau PSY 2012, Psikologi Negara atau Syg 2000, Pengantar Sosiologi - 3 Cr ARH 1000 Memahami Seni Visual atau HUM 1020, Pengenalan Kepada Kemanusiaan atau MUL 1010, Pengantar Muzik atau PHI 1010, Pengenalan kepada Falsafah atau THE 1000, Pengenalan kepada Theatre Arts - 3 Cr... [-]

Bersekutu Pendidikan Seni / Penyediaan Guru

Campus Sepenuh masa September 2017 Amerika Syarikat Tampa

The Dale Mabry Campus menawarkan kursus-kursus dalam Pengenalan Pendidikan, Pengajaran Populasi Pelbagai, dan Pengenalan kepada Teknologi Pendidikan. Pelajar yang ingin mendapatkan Bersekutu Sastera (AA) dalam bidang Pendidikan / Guru Preparation perlu memilih elektif berdasarkan prasyarat program yang sama untuk bahagian atas yang bertujuan utama. [+]

The Dale Mabry Campus menawarkan kursus-kursus dalam Pengenalan Pendidikan, Pengajaran Populasi Pelbagai, dan Pengenalan kepada Teknologi Pendidikan. Pelajar yang ingin mendapatkan Bersekutu Sastera (AA) dalam bidang Pendidikan / Guru Preparation perlu memilih elektif berdasarkan prasyarat program yang sama untuk bahagian atas yang bertujuan utama. Ini trek pemindahan adalah untuk pelajar yang ingin melanjutkan ijazah empat tahun dalam bidang pendidikan. Lihat panduan menasihati yang sesuai di laman web HCC di http://www.hccfl.edu/ssem/advising-guides.aspx Pelajar merancang untuk menjadi guru kelas mesti mempunyai diploma sekolah tinggi standard atau GED. NOTA 1: Senarai ini satu garis panduan. Berunding dengan penasihat atau kaunselor untuk pendidikan umum dan mencadangkan kursus / elektif untuk trek pemindahan ini, atau rujuk panduan menasihati yang sesuai di laman web HCC yang (http://www.hccfl.edu/ssem/advising-guides.aspx). NOTA 2: † IDS 2891, Hubungan diperlukan untuk pengijazahan. NOTA 3: Pelajar mesti memilih sekurang-kurangnya satu kursus dalam bidang sains biologi dan satu kursus dalam bidang sains fizikal. Sekurang-kurangnya satu sains perlu menjadi pilihan CORE. NOTA 4: Prasyarat Kursus biasa disyorkan oleh Negeri bagi pemindahan berjaya ke universiti ditanda dengan asterisk (*). NOTA 5: Syarikat bersekutu dalam ijazah seni boleh dianugerahkan setelah selesai memuaskan 60 jam kredit. Pelajar dinasihatkan untuk melengkapkan program di bawah dirancang untuk memindahkan ke dalam program yang sama di institusi kanan. tahun saya Semester pertama ANT 1000 Pengenalan kepada Antropologi atau † PSY 2012, Psikologi Negara atau † syg 2000, Pengantar Sosiologi 3 cr. * † EDF 1005 Pengenalan kepada cr Perguruan 3. † ENC 1101 English Komposisi I 3 cr. † MAC 1105 College Algebra... [-]

Bersekutu Sains Seni Tingkah Laku (antropologi, Psikologi, Dan Sosiologi)

Campus Sepenuh masa September 2017 Amerika Syarikat Tampa

The Behavioral Jabatan Sains di Kampus Dale Mabry menawarkan kursus-kursus dalam bidang Antropologi, Pengenalan kepada Sosiologi, Honors Sosiologi, Masalah Sosial, Marriage and Family, Pengenalan kepada Budaya Negro, Psikologi General, Psikologi Pertumbuhan peribadi, Psikologi Perkembangan daripada Life Span, Perkembangan Kanak-Kanak . [+]

The Behavioral Jabatan Sains di Kampus Dale Mabry menawarkan kursus-kursus dalam bidang Antropologi, Pengenalan kepada Sosiologi, Honors Sosiologi, Masalah Sosial, Marriage and Family, Pengenalan kepada Budaya Negro, Psikologi General, Psikologi Pertumbuhan peribadi, Psikologi Perkembangan daripada Life Span, Perkembangan Kanak-Kanak . Antropologi Transfer Track NOTA 1: Senarai ini satu garis panduan. Kursus-kursus yang berikut boleh digunakan ke arah ijazah di institusi di mana anda bercadang untuk memindahkan. Berunding dengan penasihat atau kaunselor untuk pendidikan umum dan mencadangkan kursus / elektif untuk trek pemindahan ini, atau rujuk panduan menasihati yang sesuai di laman web HCC yang (http://www.hccfl.edu/ssem/advising-guides.aspx). NOTA 2: † IDS 2891, Hubungan diperlukan untuk pengijazahan. NOTA 3: Prasyarat Kursus biasa disyorkan oleh Negeri bagi pemindahan berjaya ke universiti ditanda dengan asterisk (*). NOTA 4: Syarikat bersekutu dalam ijazah seni boleh dianugerahkan setelah selesai memuaskan 60 jam kredit. Pelajar dinasihatkan untuk melengkapkan program di bawah dirancang untuk memindahkan ke dalam program yang sama di institusi kanan. tahun saya Semester pertama † ENC 1101 English Komposisi I 3 cr. † ESC 1000 Sains Bumi 3 cr. † ESC 1000 L Earth Science Laboratory 1 cr. EUH 2000 Dunia Barat: Early Modern Eropah 3 cr. † SLS 1501 College Kejayaan 3 cr. Semester kedua * † ANT 2000 Pengenalan kepada Antropologi 3 cr. † ENC 1102 English Komposisi II 3 cr. † MGF 1106 Topik Matematik 3 cr. † SPC 1608 Pengucapan Awam 3 cr. Semester ketiga † PHI 1010 Pengenalan kepada Falsafah 3 cr. † PSY 2012 Psikologi Negara atau † syg 2000,... [-]

Bersekutu Seni Bahasa Asing

Campus Sepenuh masa September 2017 Amerika Syarikat Tampa

Ini trek pemindahan direka untuk membantu pelajar-pelajar yang merancang untuk berpindah ke sebuah universiti awam Florida sebagai junior untuk menyiapkan ijazah sarjana muda 'empat tahun dengan besar atau kecil dalam bahasa asing. [+]

Ini trek pemindahan direka untuk membantu pelajar-pelajar yang merancang untuk berpindah ke sebuah universiti awam Florida sebagai junior untuk menyiapkan ijazah sarjana muda 'empat tahun dengan besar atau kecil dalam bahasa asing. The Bahasa Asing pemindahan landasan membina kecekapan dalam mendengar, bertutur, membaca, menulis dan budaya. Pelajar mula di peringkat bahasa yang rendah dan terus ke peringkat pertengahan. Ini biasanya urutan 4 semester. Kemahiran di peringkat pertengahan diperlukan untuk memasuki program ijazah sarjana muda 'dengan besar atau kecil dalam bahasa asing. Selain kursus teras bahasa yang diperlukan, pelajar akan mempunyai peluang untuk memilih kursus elektif antara disiplin yang membangunkan pengetahuan budaya, sosial dan sejarah mereka. Pendekatan antara disiplin luas boleh membawa kepada pelbagai laluan kerjaya, seperti profesion perkhidmatan hal ehwal antarabangsa kerajaan dan, perniagaan, kewartawanan, pendidikan, keadilan jenayah, sains sosial dan kesihatan awam. Pelajar yang merancang untuk memindahkan kepada program akses yang terhad bertanggungjawab untuk melengkapkan keperluan tertentu institusi itu yang mereka akan memindahkan sejak selesai trek pemindahan ini tidak menjamin kemasukan ke program akses yang terhad bahagian atas. Pelajar di dalam trek pemindahan ini mesti melengkapkan semua kursus persediaan kolej diperlukan, prasyarat untuk keperluan kursus yang disenaraikan. Kursus memenuhi keperluan sebelumnya boleh menjadi sebagai tambahan kepada 60 jam kredit yang disenaraikan. NOTA 1: Senarai ini adalah satu garis panduan. Berunding dengan penasihat atau kaunselor untuk pendidikan umum dan mencadangkan kursus / elektif untuk trek pemindahan ini, atau rujuk panduan menasihati yang sesuai di laman web HCC yang (http://www.hccfl.edu/ssem/advising-guides.aspx). NOTA 2: † IDS 2891, Hubungan diperlukan untuk pengijazahan. NOTA 3:... [-]

Bersekutu Seni Dengan Penekanan Seni

Campus Sepenuh masa September 2017 Amerika Syarikat Tampa

AA dalam Seni adalah satu pra-utama bagi pelajar yang ingin melanjutkan empat tahun ijazah kolej / universiti dalam bidang seperti Seni Halus, Pendidikan Seni dan Sejarah Seni. [+]

Sebagai satu budaya sebagian besar visual dan imej-sedar, keupayaan untuk membaca bahasa visual imej berkesan merupakan satu kemahiran sosial penting. Untuk parafrasa Walter Benjamin, "Mereka yang tidak dapat mentafsirkan imej akan menjadi buta huruf masa depan". Dengan ini dalam fikiran, Jabatan Seni Visual di Kolej Komuniti Hillsborough komited untuk memupuk badan pelajar berpendidikan yang mengiktiraf dan memahami kuasa yang imej menggunaan, dalam kedua-dua konteks sejarah dan kontemporari, di samping dapat menguasai asas-asas yang leksikon visual ke hujung dan cara mereka sendiri. AA dalam Seni adalah satu pra-utama bagi pelajar yang ingin melanjutkan empat tahun ijazah kolej / universiti dalam bidang seperti Seni Halus, Pendidikan Seni dan Sejarah Seni. Landasan yang offeres kursus asas dalam kemahiran studio dan kaedah studio. kajian utama termasuk, reka bentuk, media digital, lukisan, lukisan, fotografi, seni cetak dan arca. Dicadangkan Sequence Course tahun saya JATUH SEMESTER ARH 1050 Art History Saya ART 1201C Design Foundations SPRING SEMESTER ARH 1051 Art Sejarah II ART 1300 Lukisan Saya tahun II JATUH SEMESTER ART 1203C Design Tiga Dimensi dinyatakan Elektif SPRING SEMESTER dinyatakan Elektif dinyatakan Elektif ELEKTIF DINYATAKAN (memilih tiga daripada yang berikut) ART 2400C Seni Cetak Saya ART 2500C Painting Saya ART 2600C Pengenalan kepada Seni Digital ART Sculpture 2701C Saya PGY 2401C Photography Saya ART 2301C Lukisan II [-]

Bersekutu Seni Dengan Penekanan Tarian

Campus Sepenuh masa September 2017 Amerika Syarikat Tampa

Kami menawarkan kelas tarian untuk major tarian dan bukan major. Kami menawarkan empat tahap balet dan tarian moden, komposisi, muzik untuk tarian, kursus topik khas, penambahbaikan tarian, penyaman tarian, ensemble tarian dan Pengenalan kepada Dance. [+]

Selamat datang ke Program Dance HCC. Kami komited untuk mengintegrasikan kesenian dan biasiswa dalam tarian. Fakulti dan pelajar membentuk masyarakat, yang sambungan forge antara prestasi, kreativiti, rasa ingin tahu intelektual dan sokongan. Kursus tarian direka untuk meneroka banyak kemungkinan yang badan bergerak menggunakan ruang, masa dan tenaga. Program ini direka bentuk untuk memenuhi keperluan pelajar individu. Kami menawarkan kelas tarian untuk major tarian dan bukan major. Kami menawarkan empat tahap balet dan tarian moden, komposisi, muzik untuk tarian, kursus topik khas, penambahbaikan tarian, penyaman tarian, ensemble tarian dan Pengenalan kepada Dance. Kursus DAA-1100 Dance moden untuk Non-Majors 1 Kredit Asas Tarian Moden adalah kursus studio direka untuk memperkenalkan pelajar yang tidak mempunyai latihan kepada konsep asas tarian moden. Penekanan dalam kelas ini akan diletakkan apabila mencapai penjajaran badan yang betul, pembelajaran kedudukan tangan dan kaki, dan penggunaan masa, ruang, berat badan dan tenaga. Pelajar akan belajar perbendaharaan kata tarian asas semasa membangunkan fleksibiliti, kekuatan dan kemerduan. Ini adalah kursus studio dan mungkin akan berulang 2 kali untuk kredit. DAA-1102 Dance moden untuk Pre-Majors 1 Kredit Asas Tarian Moden adalah kursus studio direka untuk memperkenalkan pelajar yang ingin meneruskan lagi tarian dengan pengetahuan asas tarian moden. Penekanan dalam kelas ini akan diletakkan apabila mencapai penjajaran badan yang betul, penggunaan masa, ruang, berat badan dan tenaga dan keupayaan untuk belajar tepat gabungan tarian dan frasa kerja. Pelajar akan belajar perbendaharaan kata tarian semasa membangunkan fleksibiliti, kekuatan dan kemerduan. Ini adalah kursus studio dan mungkin akan berulang 2 kali untuk kredit. Asas Ballet... [-]

Bersekutu Seni Grafik Penekanan Reka Bentuk

Campus Sepenuh masa September 2017 Amerika Syarikat Tampa

AA dalam Reka Bentuk Grafik adalah satu pra-utama bagi pelajar yang ingin melanjutkan empat tahun ijazah kolej / universiti dalam reka bentuk grafik atau seni komersial. [+]

Sebagai satu budaya sebagian besar visual dan imej-sedar, keupayaan untuk membaca bahasa visual imej berkesan merupakan satu kemahiran sosial penting. Untuk parafrasa Walter Benjamin, "Mereka yang tidak dapat mentafsirkan imej akan menjadi buta huruf masa depan". Dengan ini dalam fikiran, Jabatan Seni Visual di Kolej Komuniti Hillsborough komited untuk memupuk badan pelajar berpendidikan yang mengiktiraf dan memahami kuasa yang imej menggunaan, dalam kedua-dua konteks sejarah dan kontemporari, di samping dapat menguasai asas-asas yang leksikon visual ke hujung dan cara mereka sendiri. AA dalam Reka Bentuk Grafik adalah satu pra-utama bagi pelajar yang ingin melanjutkan empat tahun ijazah kolej / universiti dalam reka bentuk grafik atau seni komersial. Kerjaya termasuk mewujudkan grafik untuk poster, majalah, novel grafik, laman web, surat khabar, dan format media lain. Dicadangkan Sequence Course tahun saya JATUH SEMESTER ART 1300C Lukisan Saya ART 1201C Design Foundations SPRING SEMESTER ARH 1051 Art Sejarah II PGY 2401C Photography Saya tahun II JATUH SEMESTER GRA 2111C Design Graphic PGY 2801C Digital Photography SPRING SEMESTER Illustration GRA 2156C Digital ART Pengenalan 2600C Art Digital [-]

Bersekutu Seni Pertuturan Dan Komunikasi Massa

Campus Sepenuh masa September 2017 Amerika Syarikat Tampa

Ini trek pemindahan adalah untuk pelajar yang ingin melanjutkan ijazah empat tahun dalam massa komunikasi, kewartawanan, pengiklanan, perhubungan awam, pendidikan dan telekomunikasi. [+]

The Dale Mabry Jabatan Speech menawarkan kursus-kursus selama sejam dalam Ucapan Improvement dan kursus selama tiga jam dalam Pengucapan Awam, Bercakap Kepujian Awam, Komunikasi Interpersonal, Pengantar Komunikasi Massa, dan Penulisan untuk Mass Communication. Ini trek pemindahan adalah untuk pelajar yang ingin melanjutkan ijazah empat tahun dalam massa komunikasi, kewartawanan, pengiklanan, perhubungan awam, pendidikan dan telekomunikasi. Kerjaya termasuk menulis untuk pelbagai media, penyiaran, komunikasi korporat, jurucakap kerajaan agen-cies, pelbagai pekerjaan seperti salinan bertulis dalam bidang pengiklanan dan perhubungan awam, video dan audio-visual pengeluaran dan jualan dan pelobi politik. NOTA 1: Senarai ini satu garis panduan. Berunding dengan penasihat atau Selor haan untuk pendidikan umum dan mencadangkan kursus / elektif untuk trek pemindahan ini, atau rujuk panduan menasihati yang sesuai di laman web HCC yang (http://www.hccfl.edu/ssem/advising-guides.aspx). NOTA 2: † IDS 2891, Hubungan diperlukan untuk pengijazahan. NOTA 3: Pelajar mesti memilih sekurang-kurangnya satu kursus dalam bidang sains biologi dan satu kursus dalam bidang sains fizikal. Sekurang-kurangnya satu sains perlu menjadi pilihan CORE. NOTA 4: Kursus elektif untuk pemindahan tidak boleh termasuk ENC atau LIT kursus awalan dan mesti di luar 36 jam nrequirements educatio umum. NOTA 5: Syarikat bersekutu dalam ijazah seni boleh dianugerahkan setelah selesai memuaskan 60 jam kredit. Pelajar dinasihatkan untuk melengkapkan program di bawah dirancang untuk memindahkan ke dalam program yang sama di institusi kanan. tahun saya Semester pertama † ENC 1101 English Komposisi I 3 cr. † MMC 2000 Pengenalan kepada Komunikasi Massa 3 cr. PHI 1100 Elementary Logik 3 cr. Pendidikan Matematik CORE General 3 cr. Semester kedua... [-]

Bersekutu Seni Sains Komputer (Kejuruteraan) Trek Pemindahan

Campus Sepenuh masa September 2017 Amerika Syarikat Tampa

Ini trek pemindahan adalah untuk pelajar yang ingin melanjutkan ijazah empat tahun dalam komputer dan kejuruteraan maklumat sains. Kerjaya bersifat teknikal, termasuk merancang dan membangunkan sistem komputer baru, pengaturcaraan komputer, pembangunan perisian, penganalisis sistem dan penulisan teknikal. [+]

Ini trek pemindahan adalah untuk pelajar yang ingin melanjutkan ijazah empat tahun dalam komputer dan kejuruteraan maklumat sains. Kerjaya bersifat teknikal, termasuk merancang dan membangunkan sistem komputer baru, pengaturcaraan komputer, pembangunan perisian, penganalisis sistem dan penulisan teknikal. NOTA 1: Senarai ini satu garis panduan. Berunding dengan penasihat atau kaunselor untuk pendidikan umum dan mencadangkan kursus / elektif untuk trek pemindahan ini, atau rujuk panduan menasihati yang sesuai di laman web HCC yang (http://www.hccfl.edu/ssem/advising-guides.aspx). NOTA 2: † IDS 2891, Hubungan diperlukan untuk pengijazahan. NOTA 3: Pra-syarat yang diperlukan untuk kursus (s) yang ditanda di bawah dengan asterisk (*). Lihat penasihat anda untuk mendaftar untuk prasyarat sesuai. NOTA 4: Prasyarat Kursus biasa disyorkan oleh Negeri bagi pemindahan berjaya ke universiti, ditanda dengan asterisk (**). NOTA 5: Syarikat bersekutu dalam ijazah seni boleh dianugerahkan setelah selesai memuaskan 60 jam kredit. Pelajar dinasihatkan untuk melengkapkan trek di bawah dirancang untuk memindahkan ke dalam program yang sama di institusi kanan. tahun saya Semester pertama † ENC 1101 English Komposisi I 3 cr. * MAC 1147 Pre-Calculus dan Trigonometri 5 cr. Biologi Sains Am Pendidikan 3-4 cr. Semester kedua ** CHM 2045 General Chemistry I 3 cr. ** CHM 2045L General Chemistry Saya Laboratory 1 cr. † ENC 1102 English Komposisi II 3 cr. ** † MAC 2311 Calculus dan Analytic Geometry I 5 cr. Semester ketiga † ANT 2000 Pengenalan kepada Antropologi atau † PSY 2012, Psikologi Negara atau † syg 2000, Pengantar Sosiologi 3 cr. † ARH 1000 Memahami Seni Visual atau HUM 1020,... [-]

Bersekutu Seni Sains Sosial (sejarah Dan Sains Politik)

Campus Sepenuh masa September 2017 Amerika Syarikat Tampa

Jabatan Sains Sosial di Kampus Dale Mabry menawarkan kursus-kursus dalam Sejarah Awal Amerika; Sejarah Amerika Kepujian awal; Sejarah Amerika moden; Sejarah Amerika Kepujian moden; Sejarah Ketenteraan Amerika Syarikat; Sejarah Florida; Western World / Asal-usul awal Eropah moden; Kepujian Western World; Dunia Barat Eropah moden; Penghormatan Dunia Barat Eropah moden [+]

Jabatan Sains Sosial di Kampus Dale Mabry menawarkan kursus-kursus dalam Sejarah Awal Amerika; Sejarah Amerika Kepujian awal; Sejarah Amerika moden; Sejarah Amerika Kepujian moden; Sejarah Ketenteraan Amerika Syarikat; Sejarah Florida; Western World / Asal-usul awal Eropah moden; Kepujian Western World; Dunia Barat Eropah moden; Kepujian Western World: Modern Eropah. Sejarah Transfer Track Ini trek pemindahan adalah untuk pelajar yang ingin melanjutkan empat tahun ijazah kolej / universiti dalam bidang-bidang seperti sejarah, kemanusiaan, pendidikan, pra-undang-undang, sains politik, kajian muzium, kewartawanan, sains perpustakaan, arkeologi / klasik atau program kajian antarabangsa . Ini trek pemindahan secara umumnya direka untuk membolehkan pelajar untuk memenuhi utama untuk kepentingan mereka sendiri, bagaimanapun, pelajar digalakkan untuk bertemu dengan ahli fakulti sejarah sepenuh masa untuk membincangkan kepentingan program mereka dalam semester pertama mereka di HCC. NOTA 1: Senarai ini adalah satu garis panduan. Berunding dengan penasihat atau kaunselor untuk pendidikan umum dan mencadangkan kursus / elektif untuk trek pemindahan ini, atau rujuk panduan menasihati yang sesuai di laman web HCC yang (http://www.hccfl.edu/ssem/advising-guides.aspx). NOTA 2: † IDS 2891, Hubungan diperlukan untuk pengijazahan. NOTA 3: Prasyarat Kursus biasa disyorkan oleh Negeri bagi pemindahan berjaya ke universiti ditanda dengan asterisk (*). NOTA 4: Pelajar mesti memilih sekurang-kurangnya satu kursus dalam bidang sains biologi dan satu kursus dalam bidang sains fizikal. Sekurang-kurangnya satu sains perlu menjadi pilihan CORE. NOTA 5: Syarikat bersekutu dalam ijazah seni boleh dianugerahkan setelah selesai memuaskan 60 jam kredit. Pelajar dinasihatkan untuk melengkapkan program di bawah dirancang untuk memindahkan ke dalam program yang sama di institusi kanan. tahun... [-]

Bersekutu Teater Seni

Campus Sepenuh masa September 2017 Amerika Syarikat Tampa

Ini pra-utama adalah untuk pelajar yang ingin melanjutkan ijazah empat tahun dalam drama atau teater. Kerjaya termasuk persembahan, pengajaran, penulisan, dan pengarahan. [+]

Ybor City Jabatan Teater Kampus Hillsborough Community College Ybor City jabatan teater Campus menawarkan program kompetitif untuk pelajar yang mahu meneruskan kerjaya dalam teater. HCC Ybor City menyediakan latihan dalam bidang lakonan dan peringkat reka bentuk, dengan penekanan kepada bertindak untuk menyediakan pelajar untuk memindahkan kepada program teater empat tahun. Program ini juga direka untuk menyediakan pelajar pengetahuan kerja uji bakat dalam masyarakat dan persediaan untuk kerjaya dalam teater, filem, dan lakonan televisyen. Uji bakat uji bakat Prestasi berlaku pada musim gugur awal untuk pengeluaran pelajar Kejatuhan dan jatuh lewat untuk pengeluaran pelajar Spring. Untuk maklumat lanjut, hubungi Suzy Devore di sdevore@hccfl.edu atau 813-253-7682 - YPAB 209 PERIHAL KURSUS Keperluan Pendidikan Umum - 36 cr. Disyorkan Kursus / Elektif - 24 cr. NOTA 1: Senarai ini satu garis panduan. Berunding dengan penasihat atau kaunselor untuk pendidikan umum dan kursus disyorkan / electivesfor ini pra-utama, atau rujuk panduan menasihati yang sesuai di laman web HCC yang (www.hccfl.edu). NOTA 2: IDS 2110, Hubungan diperlukan untuk pengijazahan. Kursus yang disyorkan NOTA 3: Syarikat bersekutu dalam ijazah seni boleh dianugerahkan setelah selesai memuaskan 60 jam kredit. Pelajar dinasihatkan tocomplete program yang dirancang di atas untuk memindahkan ke dalam program yang sama di institusi kanan. THE 1000 Pengenalan kepada Theatre Menyediakan orientasi ke teater sebagai satu bentuk seni, dengan penekanan kepada membaca dan mengkaji bermain dramatik. 3 cr. TPP 1110 Pemangku Saya Menekankan teknik-teknik asas lakonan, dengan penekanan kepada sistem Stanislavsky itu. 3 cr. TPP 1111 Pemangku II Menekankan penggunaan sistem Stanislavsky yang dalam lebih... [-]

Bersekutu Trek Seni Komputer Pemindahan Sistem Maklumat

Campus Sepenuh masa September 2017 Amerika Syarikat Tampa

Ini trek pemindahan adalah untuk pelajar yang ingin melanjutkan ijazah empat tahun dalam komputer dan maklumat sains dan bekerja dalam perniagaan atau bidang yang berkaitan. [+]

Ini trek pemindahan adalah untuk pelajar yang ingin melanjutkan ijazah empat tahun dalam komputer dan maklumat sains dan bekerja dalam perniagaan atau bidang yang berkaitan. Kerjaya termasuk penganalisis kewangan, aktuari, ahli statistik, ahli ekonomi, dan kedudukan dalam mereka bentuk, menguji dan melaksanakan program-program komputer dalam pelbagai segmen perniagaan dan industri, pengurusan, operasi dan perancangan perniagaan. NOTA 1: Senarai ini satu garis panduan. Berunding dengan penasihat atau kaunselor untuk pendidikan umum dan mencadangkan kursus / elektif untuk trek pemindahan ini, atau rujuk panduan menasihati yang sesuai di laman web HCC yang (http://www.hccfl.edu/ssem/advising-guides.aspx). NOTA 2: † IDS 2891, Hubungan diperlukan untuk pengijazahan. NOTA 3: Prasyarat Kursus biasa disyorkan oleh Negeri bagi pemindahan kepada universiti ditanda dengan asterisk (*). NOTA 4: Syarikat bersekutu dalam ijazah seni boleh dianugerahkan setelah selesai memuaskan 60 jam kredit. Pelajar dinasihatkan untuk melengkapkan program di bawah dirancang untuk memindahkan ke dalam program yang sama di institusi kanan. tahun saya Semester pertama † CGS 1000 Pengenalan kepada Komputer dan Teknologi 3 cr. † ENC 1101 English Komposisi I 3 cr. † MAC 1105 College Algebra 3 cr. Biological Science CORE General Education 3-4 cr. Semester kedua † ARH 1000 Memahami Seni Visual atau HUM 1020, Pengantar Ilmu Kemanusiaan atau LIT 2000, Pengenalan kepada Sastera atau † MUL 1010, Pengantar Muzik atau † PHI 1010, Pengenalan kepada Falsafah atau THE 1000, Pengenalan kepada Theatre Arts 3 cr. † ENC 1102 English Komposisi II 3 cr. † SPC 1608 Pengucapan Awam 3 cr. Sejarah Pendidikan Umum 3 cr. Semester ketiga *... [-]

Ijazah Bersekutu Televisyen, Pengeluaran Radio Dan Media

Campus Sepenuh masa September 2017 Amerika Syarikat Tampa

, Program ini amali berasaskan kemahiran menyediakan pelajar untuk kerjaya dalam televisyen, radio dan internet. Belajar untuk menghasilkan siaran berita TV, liputan sukan secara langsung, hiburan menunjukkan video komersial dan promosi. Pelajar menerima terkemuka juruvideo dan wartawan bidang latihan menggunakan kamera video profesional, bukan linear peralatan editing video dan perisian penyuntingan audio profesional. [+]

, Program ini amali berasaskan kemahiran menyediakan pelajar untuk kerjaya dalam televisyen, radio dan internet. Belajar untuk menghasilkan siaran berita TV, liputan sukan secara langsung, hiburan menunjukkan video komersial dan promosi. Pelajar menerima terkemuka juruvideo dan wartawan bidang latihan menggunakan kamera video profesional, bukan linear peralatan editing video dan perisian penyuntingan audio profesional. Mendapat pengalaman berharga dengan menghasilkan, hosting dan penyiaran di stesen radio kolej. Kursus menekankan latihan yang sebenar bagi mereka yang mahu menjadi bakat dalam kamera atau di belakang tabir. Selama dua latihan di radio, televisyen, filem atau dengan syarikat-syarikat multimedia, pelajar mendapat pengalaman tulen dan masa dengan profesional industri. TV, Radio dan Media yang diperlukan Kursus RTV-2000 Pengenalan kepada Broadcasting - Belajar sejarah, kuasa dan skop Media Elektronik. RTV-2201 Penyiaran Teknik - Pelajar akan mendapat latihan amali untuk mengarahkan "hidup" pengeluaran studio tiga kamera dan juga memegang jawatan anak kapal studio. RTV-1245 Electronic Field Production - Hands on pengalaman dalam News Gathering Elektronik, dokumentari dan filmstyle teknik untuk mewujudkan program di luar studio. RTV-2242 Pengeluaran Advanced Televisyen Studio - Pelajar meningkatkan untuk menghasilkan dan mengarahkan pengeluaran studio tiga kamera "hidup". RTV-2270 Radio Pengeluaran dan Programming - Pelajar akan membangunkan mengumumkan dan kemahiran pengeluaran audio untuk radio, dan produksi audio yang lain sambil belajar untuk mengendalikan konsol audio profesional dan menggunakan perisian audio multi-track untuk menghasilkan kandungan untuk stesen radio kolej, Hawkradio.com . RTV-2246 Pengeluaran Advanced Field Electronic - Pelajar mengambil pendekatan yang sangat praktikal ke arah pembelajaran teknik bagaimana untuk menulis, menerbit, langsung dan mengedit productions bidang... [-]

Associate of Science

Bersekutu Hospitaliti Sains Dan Pengurusan Pelancongan

Campus Sepenuh masa September 2017 Amerika Syarikat Tampa

Pengurusan Pelancongan Hospitaliti dan program menyediakan pelajar untuk kerjaya dalam jawatan pengurusan dalam industri hospitaliti dan / atau menyediakan latihan tambahan untuk orang yang sebelum atau sedang bekerja dalam pekerjaan ini. [+]

Pengurusan Pelancongan Hospitaliti dan program menyediakan pelajar untuk kerjaya dalam jawatan pengurusan dalam industri hospitaliti dan / atau menyediakan latihan tambahan untuk orang yang sebelum atau sedang bekerja dalam pekerjaan ini. Industri hospitaliti termasuk hotel, motel, katil dan sarapan pagi, peranginan, kelab, marina, dan organisasi-tempat penginapan lain. Kandungan program merangkumi pengetahuan dan kemahiran latihan dalam perkhidmatan pelanggan, pengurusan dan pembangunan penyeliaan, teori pengurusan, sikap hospitaliti, pengalaman tetamu, membuat keputusan, organisasi, komunikasi, hubungan manusia, latihan kepimpinan, latihan kakitangan, keselamatan, kebersihan, makanan dan pengurusan minuman , jualan, perakaunan hotel, rumah tangga, pengurusan tenaga, penyelenggaraan dan kejuruteraan, pemasaran, harta, resort, dan pengurusan konvensyen dan undang-undang tempatan, negeri dan undang-undang persekutuan dan pengurusan aset. Graduan program ini boleh masuk ke dalam jawatan seperti Catering & Sales Representative, Guest Wakil Perkhidmatan, Makanan & Minuman Specialist, Perkhidmatan Guest Specialist, Penyelia Hospitality, Catering & Penyelia Jualan, Penyelia Makanan & Minuman, Guest Services Penyelia, Penolong Pengurus Hospitality, Hospitaliti pengurus, dan Motel / Hotel Manager. PROGRAM PENGAJIAN BAGI HOSPITALITY / PELANCONGAN IJAZAH tahun saya Semester pertama Pilih 3 Jam (General Pendidikan Matematik) 3 cr. FSS-1223C - Penyediaan Makanan untuk Pengurus 4 cr. HFT-1000 - Pengenalan kepada Hospitality 3 cr. ENC-1101 - Bahasa Inggeris Komposisi I 3 cr. Semester kedua HFT-1410 - Prosedur Meja depan 3 cr. Syg-2000 - Pengenalan kepada Sosiologi 3 cr. FSS-2120 - Makanan Purchasing / Storan 3 cr. HFT-2530 - Merchandising / Pengiklanan 3 cr. Semester ketiga FSS-2100 - Rancangan Makanan dan Menu Penyediaan 3 cr. ECO-2023 - Prinsip Mikroekonomi 3 cr. ENC-1102 - Bahasa Inggeris... [-]

Bersekutu Pengaturcaraan Komputer Sains

Campus Sepenuh masa September 2017 Amerika Syarikat Tampa

Program ini menyediakan pelajar untuk pekerjaan dalam bidang pembantu programmer komputer, pengaturcara junior, programmer kanan, pengurus data, penganalisis programmer, dan pakar komputer mid-range. [+]

Program ini menyediakan pelajar untuk pekerjaan dalam bidang pembantu programmer komputer, pengaturcara junior, programmer kanan, pengurus data, penganalisis programmer, dan pakar komputer mid-range. Keperluan Pendidikan Umum ENC 1101 English Kandungan I - 3 cr. ENC 1102 English Komposisi II atau Sains Sosial Pendidikan General - 3 cr. Matematik Pendidikan Umum (pemindahan) - 3 cr. Kemanusiaan Pendidikan General - 3 cr. Sains Sosial Pendidikan General - 3 cr. Kursus Program yang diperlukan CGS 1000 * Pengenalan kepada Komputer dan Teknologi - 3 cr. CGS 1761 Operasi Computer Systems - 3 cr. CGS 2301 Maklumat Pengurusan. Systems - 3 cr. CGS 2541 Pangkalan Data Design - 3 cr. CIS 2321 Systems Analysis - 3 cr. COP 1000 Pengaturcaraan Logik - 3 cr. COP 1220 Pengaturcaraan dalam "C" - 3 cr. COP 1812 Pengenalan kepada XML - 3 cr. COP 1332 Visual BASIC, Bermula - 3 cr. COP 2224 Pengaturcaraan dalam C ++ - 3 cr. COP 2360 Pengaturcaraan dalam C # - 3 cr. COP 2800 Jawa Programming - 3 cr. COP 2805 Jawa, Advanced - 3 cr. COP 2939 Pengaturcaraan Komputer Capstone - 3 cr. CTS 1106 Pengenalan kepada UNIX - 3 cr. Pilih sekurang-kurangnya 3 kredit elektif dinyatakan daripada yang berikut: CGS 1936 Perl dan CGI - 3 cr. COP 1120 COBOL, Bermula - 3 cr. COP 1821 BASIC Visual, Advanced - 3 cr. COP 2344 Shell Scripting - 3 cr. COP 2830 Scripting untuk Web - 3 cr. CTS 1305 Pengenalan kepada Rangkaian - 3 cr. CTS 2301 Unix... [-]

Bersekutu Pentadbiran & Pengurusan Perniagaan Sains

Campus Sepenuh masa September 2017 Amerika Syarikat Tampa

Syarikat bersekutu dalam ijazah sains dalam Pengurusan Pentadbiran dan Perniagaan menyediakan pelajar untuk mengambil alih pengurusan atau kedudukan penyeliaan dalam perniagaan, industri dan kerajaan. Ia menyediakan kemahiran asas dalam pelbagai fungsi perniagaan termasuk perakaunan, penggunaan komputer, pengurusan, dan pemasaran. [+]

Syarikat bersekutu dalam ijazah sains dalam Pengurusan Pentadbiran dan Perniagaan menyediakan pelajar untuk mengambil alih pengurusan atau kedudukan penyeliaan dalam perniagaan, industri dan kerajaan. Ia menyediakan kemahiran asas dalam pelbagai fungsi perniagaan termasuk perakaunan, penggunaan komputer, pengurusan, dan pemasaran. NOTA: Bermula Kejatuhan Term 2000, semua graduan program ini hendaklah menyatakan dengan jelas ke dalam pentadbiran perniagaan ijazah sarjana muda dalam program universiti yang ditetapkan di bawah peruntukan Peraturan 6A-10,024, Artikulasi Antara Universiti, Kolej Komuniti, dan Daerah School. Keperluan Pendidikan Umum ENC 1101 * Bahasa Inggeris Komposisi saya .......... 3 cr. MAC 1105 * College Algebra ................... 3 cr. STA 2023 Elementary Statistik ............. 3 cr. ECO 2013 Prinsip Makroekonomi ...... ..3 cr. Kemanusiaan General Education * ............. 3 cr. Kursus Program yang diperlukan ACG 2021 Perakaunan Kewangan ............ 3 cr. ACG 2071 Managerial Accounting .......... 3 cr. BUL 2241 Undang-undang Perniagaan Saya ......... 3 cr. CGS 1000 * Pengenalan kepada Komputer dan Teknologi ........ 3 cr. ECO 2023 Prinsip Mikroekonomi ....... 3 cr. GEB 1011 * Pengenalan kepada Perniagaan ..... 3 cr. GEB 1214 Perniagaan Komunikasi dan Teknologi ...... 3 cr. MAC 2233 Calculus untuk Perniagaan dan Sains Sosial .... 4 cr. MAN 1021 Prinsip Pengurusan .......... 3 cr. Mac 1011 Prinsip Pemasaran ........ 3 cr. Pilih 14 jam kredit daripada yang berikut: BRC 1301 Pengenalan kepada Institusi Kewangan ....... 3 cr. BUL 2242 Undang-undang Perniagaan II ........... 3 cr. CGS 1510 Spreadsheet Aplikasi ......... 1 cr. CGS 1540 Pengurusan Pangkalan Data saya ........ 1 cr. ENT 1000 Pengenalan kepada... [-]

Bersekutu Pentadbiran Perniagaan Sains - Pengurusan Perniagaan Antarabangsa

Campus Sepenuh masa September 2017 Amerika Syarikat Tampa

kemahiran perniagaan boleh membuka banyak pintu, dengan kemungkinan kerjaya yang luas dari pelaburan dan perbankan untuk pemasaran dan perhubungan awam. program perniagaan HCC ini mengajar asas menjalankan perniagaan yang berkesan, kedudukan anda untuk masa depan yang berjaya. [+]

kemahiran perniagaan boleh membuka banyak pintu, dengan kemungkinan kerjaya yang luas dari pelaburan dan perbankan untuk pemasaran dan perhubungan awam. program perniagaan HCC ini mengajar asas menjalankan perniagaan yang berkesan, kedudukan anda untuk masa depan yang berjaya. Keperluan Pendidikan Umum ANT 2000 Pengenalan kepada Antropologi ..... 3 cr. ENC 1101 English Komposisi saya ................ 3 cr. MGF 1106 Topik Matematik ................ 3 cr. Pilih 6 jam kredit daripada yang berikut: ENL 2012 British Sastera 1800 ............ 3 cr. ENL 2022 British Kesusasteraan: 1800 untuk mengemukakan '..... 3 cr. HUM 2210 Dunia Kemanusiaan: Prasejarah ke Era Moden Awal .... 3 cr. HUM 2230 Dunia Kemanusiaan: Early Modern untuk Kontemporari ... 3 cr. HUM 2410 Asia Kemanusiaan .................... 3 cr. HUM 2420 Afrika Kemanusiaan ................. 3 cr. HUM 2461 Kemanusiaan Latin American .... 3 cr. LIT 2110 World Literature 1650 ........ 3 cr. LIT 2120 World Literature: 1650 untuk mengemukakan '...... 3 cr. REL 2300 Pengenalan kepada Agama .......... 3 cr. Kursus Program yang diperlukan Bahasa Asing ............................. 4 cr. ACG 2021 Perakaunan Kewangan ........ 3 cr. ECO 2013 Prinsip Makroekonomi ...... 3 cr. FIN 2001 Prinsip Kewangan .......... 3 cr. FIN 2051 Pengurusan Kewangan Antarabangsa ...... 3 cr. GEB 1011 Pengenalan kepada 3 cr Perniagaan ....... GEB 1214 Perniagaan Komunikasi dan Teknologi ...... 3 cr. GEB 2350 Pengenalan kepada International Business Essentials ...... 3 cr. GEB 2351 International Business Practice Firm ...... 3 cr. GEB 2370 Pengenalan kepada International Dasar Perniagaan Issues .... 3 cr. MAN 1021 Prinsip Pengurusan ...... 3... [-]

Bersekutu Sains Dalam Teknologi Kejuruteraan

Campus Sepenuh masa September 2017 Amerika Syarikat Tampa

Tujuan program ini adalah untuk menyediakan pelajar untuk pekerjaan awal dalam industri teknologi tinggi. [+]

Tujuan program ini adalah untuk menyediakan pelajar untuk pekerjaan awal dalam industri teknologi tinggi. Beberapa tajuk pekerjaan pekerjaan yang seorang graduan AS mungkin mendapati selepas tamat pengajian adalah: Teknologis Kejuruteraan Juruteknik Industri Industrial Maintenance Mechanic Bantuan Kejuruteraan Juruteknik pengeluaran Computer Aided Design (CAD) pengendali Kualiti Juruteknik Assurance Computer Numerical Control (CNC) Operators Equipment / Penyelenggaraan Automation Hydraulic / Fluid Power Tech Juruteknik Teknologi Kejuruteraan Elektrik Juruteknik Teknologi Kejuruteraan Mekanikal Juruteknik Teknologi Aerospace Pindah Bersekutu dalam Ijazah Sains boleh dipindah milik kepada banyak institusi ijazah pemberian empat tahun seperti University of South Florida, University of Central Florida, Kolej Negeri Daytona, dan Petersburg Kolej St.. Nota: Program AS menyediakan latihan tambahan untuk orang yang sebelum atau sedang bekerja dalam banyak pekerjaan industri. Kursus Teknologi Kejuruteraan Core Proses Mfg dan Bahan Kualiti Metrologi CAD untuk Jurutera Elektronik Gunaan Keselamatan industri Advanced Manufacturing / Automation Pengkhususan Kursus Pengawal logik boleh atur cara (PLC) Hidraulik dan Pneumatik Makmal Hidraulik dan Pneumatik Manufacturing Lean dan Six Sigma Motors dan Kawalan Teknologi Kejuruteraan Capstone Pengkhususan Kejuruteraan Teknologi (ET) Ijazah Program Ditawarkan Di Florida aeroangkasa Advanced Manufacturing / Automation (HCC) Biomedical Equipment elektronik reka bentuk perindustrian mekanikal Kualiti (SPC) kursus Penerangan ETD 2364C Pengenalan kepada Aided Design 3D Komputer ETS 1520 Proses Pengukuran Asas EGN 2122C Geometric pendimensian & had-terimaan ETS 2527 Electromechanical Components dan Mekanisme ETS 1540 Aplikasi Industrial Menggunakan PLC dan Robotik ETI 1810C Pengenalan kepada Elektrik dan Elektronik ETI 1843 Motors dan Kawalan ETS 1535 Kawalan Automasi Proses ETS 1542 Pengenalan kepada PLC ETD 1320C... [-]

Bersekutu Sains Dalam Teknologi Perakaunan

Campus Sepenuh masa September 2017 Amerika Syarikat Tampa

Program ini akan menyediakan pelajar untuk jawatan sebagai akauntan atau sebagai paraprofessional perakaunan dalam pekerjaan perakaunan profesional maju yang memerlukan analisis, penilaian, teori dan reka bentuk. [+]

Program ini akan menyediakan pelajar untuk jawatan sebagai akauntan atau sebagai paraprofessional perakaunan dalam pekerjaan perakaunan profesional maju yang memerlukan analisis, penilaian, teori dan reka bentuk. Penilaian kerja kursus memberi tumpuan kepada fungsi-fungsi perakaunan asas serta kemahiran yang sama untuk beberapa bidang perniagaan, termasuk kewangan, undang-undang perniagaan dan topik perniagaan am. Keperluan Pendidikan Umum ENC 1101 English Komposisi saya ............ 3 cr. MGF 1119 Pengenalan Matematik w / aplikasi (bukan pemindahan) atau Ketua Matematik Pendidikan (pemindahan) ............................... 3 cr. PSY 2012 Psikologi General ............... 3 cr. Syg 2000 Pengenalan kepada Sosiologi ........ 3 cr. Kemanusiaan General Education ................. 3 cr. Kursus Program yang diperlukan ACG 2021 * Perakaunan Kewangan .............. 3 cr. ACG 2071 Managerial Accounting .............. 3 cr. ACG 2100 Intermediate Accounting Saya ........... 3 cr. ACG 2110 Intermediate Accounting II ........... 3 cr. ACG 2340 Kos Perakaunan Saya ........................ 3 cr. ACG 2350 Kos Perakaunan II ........................ 3 cr. ACG 2450 Mikrokomputer Perakaunan ....... 3 cr. CGS 1000 Pengenalan kepada Komputer dan Teknologi ........ 3 cr. CGS 2301 Sistem Maklumat Pengurusan ....... 3 cr. COP 1000 Pengaturcaraan Logik ........................... 3 cr. ECO 2023 Prinsip Mikroekonomi ............. 3 cr. FIN 2001 Prinsip Kewangan .............................. 3 cr. MAN 1021 Prinsip Pengurusan ..................... 3 cr. OST 1335 Perniagaan Komunikasi ................... 3 cr. SPC 1006 Ucapan Improvement ........................... 1 cr. CUKAI 2000 Tax Accounting Persekutuan Saya ........................ 3 cr. CUKAI 2010 Federal Tax Accounting II ....................... 3 cr. * Kursus Disyorkan (s) untuk semester pertama. [-]

Bersekutu Sains Pentadbir Maklumat Komputer

Campus Sepenuh masa September 2017 Amerika Syarikat Tampa

Program ini menyediakan pelajar untuk pekerjaan dalam bidang sokongan PC pakar, pakar meja bantuan, pakar microcomputer, pakar perisian, dan pakar sistem maklumat. [+]

Program ini menyediakan pelajar untuk pekerjaan dalam bidang sokongan PC pakar, pakar meja bantuan, pakar microcomputer, pakar perisian, dan pakar sistem maklumat. Pelajar yang dapat menunjukkan penguasaan CGS 1500, OST 1831, dan OST 1832 boleh menggantikan yang tiga jam kredit kursus elektif terpilih yang diluluskan. Kursus Program yang diperlukan tahun saya Semester pertama CGS 1000 Pengenalan kepada Komputer - 3 cr. ENC 1101 English Kandungan I - 3 cr. Sains semula jadi atau Sains Sosial Pendidikan General - 3 cr. Pendidikan Matematik General - 3 cr. Semester kedua CET Peningkatan 1172C Komputer dan Pembaikan - 3 cr. CET 1174C Advanced Computer Repair - 3 cr. CGS 1555 Pengenalan kepada Internet - 3 cr. CGS 1577 Persembahan Systems - 3 cr. ENC 1102 English Komposisi II atau Sains Sosial Pendidikan General - 3 cr. Semester ketiga COP 1000 Pengaturcaraan Logik - 3 cr. CTS 1305 Pengenalan kepada Rangkaian - 3 cr. Kemanusiaan Pendidikan General - 3 cr. tahun II Semester pertama CGS 1761 Sistem Komputer Operasi - 3 cr. CGS 2108 Advanced Aplikasi Komputer - 3 cr. CGS 2301 Sistem Maklumat Pengurusan - 3 cr. CNT 1401 Pengenalan kepada Rangkaian - 3 cr. COP 1332 Visual BASIC, Bermula - 3 cr. Semester kedua CGS 2541 Pangkalan Data Design - 3 cr. * CIS 2321 Systems Analysis - 3 cr. CIS 2939 Computer Maklumat Pentadbir Capstone - 3 cr. Elektif ditawarkan pada musim ini. - 3 cr. Pilih sekurang-kurangnya 3 jam kredit daripada yang berikut: CET 1556C Cabling Berstruktur - 3 cr.... [-]

Bersekutu Sains Reka Bentuk Seni Bina Dan Teknologi Pembinaan

Campus Sepenuh masa September 2017 Amerika Syarikat Tampa

Tahap AS.ADCT tidak khusus kepada satu-satu bidang pekerjaan dalam reka bentuk bangunan dan industri pembinaan. Program-program teknikal kandungan kursus memenuhi Negeri kriteria Florida untuk menjadi kontraktor berlesen di mana-mana salah satu daripada tiga tahap yang berbeza. [+]

Tahap AS.ADCT tidak khusus kepada satu-satu bidang pekerjaan dalam reka bentuk bangunan dan industri pembinaan. Program-program teknikal kandungan kursus memenuhi Negeri kriteria Florida untuk menjadi kontraktor berlesen di mana-mana salah satu daripada tiga tahap yang berbeza. Pengalaman kerja di peringkat lesen dicari juga diperlukan sebelum pelajar boleh menduduki Negeri Contractors peperiksaan pelesenan. Graduan juga telah bekerja sebagai juruteknik CAD dalam firma seni bina dan kejuruteraan, sebagai juruteknik ujian bahan, sebagai ahli pasukan dalam syarikat ukur tanah, atau sebagai pemeriksa untuk tempatan, County dan Negeri. Kursus Teknikal AS.ADCT Kandungan dan Sequence Rentetan disyorkan kursus disenaraikan di bawah. Penjadualan kelas membolehkan pelajar baru untuk mendaftar sama ada dalam Kejatuhan atau Spring istilah dan untuk melengkapkan ijazah tahap AS mereka dalam tempoh dua tahun. tahun saya Semester pertama BCN 1210 Bahan Pembinaan dan Proses - 3 cr. BCN 1250 Pengenalan kepada Teknologi Grafik - 3 cr. BCN 2272 Blueprint Reading - 3 cr. TAR 2053 Pengenalan kepada Rekabentuk Berbantu Komputer dan Drafting - 3 cr. Pendidikan Matematik General - 3 cr. Semester kedua ARC 2461 Bahan dan Kaedah I - 3 cr. ENC 1101 English Kandungan I - 3 cr. BCN 2291C Bahan Pembinaan Ujian I - 3 cr. TAR 1120 Architectural Drawing I - 3 cr. TAR 2054 Intermediate Computer Aided Design and Drafting - 3 cr. Semester ketiga CGS 1107 Pengenalan kepada Komputer - 1 cr. SPC 1006 Ucapan Improvement - 1 cr. Elektif - 1 cr. Sains Semula Jadi Ketua Pelajaran Malaysia atau Sains Sosial Am Pelajaran Malaysia atau Kemanusiaan... [-]

Bersekutu Sains Teknologi Kejuruteraan Komputer

Campus Sepenuh masa September 2017 Amerika Syarikat Tampa

Program ini akan menyediakan pelajar untuk bekerja dalam kedudukan peringkat kemasukan sebagai juruteknik komputer. Penilaian kerja kursus memberi tumpuan kepada diagnosis dan pembaikan perkakasan dan perisian dalam komputer mikro, mini dan kerangka utama. [+]

Program ini akan menyediakan pelajar untuk bekerja dalam kedudukan peringkat kemasukan sebagai juruteknik komputer. Penilaian kerja kursus memberi tumpuan kepada diagnosis dan pembaikan perkakasan dan perisian dalam komputer mikro, mini dan kerangka utama. Dengan minimum latihan khusus tambahan, pelajar boleh menjadi satu bidang atau kedai juruteknik di-rumah. Keperluan Pendidikan Umum ENC 1101 English Kandungan I - 3 cr. ENC 1102 English Komposisi II - 3 cr. MAC 1105 College Algebra - 3 cr. SPC 1608 Pengucapan Awam - 3 cr. PHY 1053 General Physics I - 3 cr. PHY 1053L General Physics I Makmal - 1 cr. PHI 1600 Etika - 3 cr. Sains Sosial Pendidikan General - 3 cr. Kursus Program yang diperlukan CET 1112C * Systems Digital Basic - 3 cr. CET 1123C Pengenalan Mikropemproses - 3 cr. CET 2113C Digital Systems Analysis - 3 cr. CET 2152C Advanced Mikropemproses - 3 cr. CET 2335C Microcomputer Systems - 3 cr. CET 2939 Computer Engineering Technology Capstone - 3 cr. TAR 2053 Pengenalan kepada Rekabentuk Berbantu Komputer dan Drafting - 3 cr. EET 1036C * AC Asas dan DC - 3 cr. EET 1037C Analisis Litar - 3 cr. EET 1083C * elektronik Orientasi - 3 cr. EET 1141C Devices Solid State - 3 cr. EET 1142C Circuits Solid State - 3 cr. EET 2155C Circuits Linear Bersepadu - 3 cr. MAC 1114 Trigonometri - 3 cr. Pilih 4 jam kredit daripada yang berikut: CGS 1510 Spreadsheet Aplikasi - 1 cr. CGS 1540 Pengurusan Pangkalan Data I - 1... [-]

Bersekutu Sains Teknologi Perkhidmatan Internet

Campus Sepenuh masa September 2017 Amerika Syarikat Tampa

Kereta api ke menjadi seorang pereka web, webmaster, pemaju e-dagang atau arkitek intranet. [+]

Kereta api ke menjadi seorang pereka web, webmaster, pemaju e-dagang atau arkitek intranet. AS - Pilihan 1 - Web Designer Program ini menyediakan pelajar untuk pekerjaan internet yang berkaitan seperti pereka laman web, pereka laman web, dan arkitek internet. AS - Pilihan 2 - Web Developer Program ini menyediakan pelajar untuk pekerjaan internet yang berkaitan seperti webmaster, pemaju web, pemaju tapak dan programmer internet. [-]

Bersekutu Sains Teknologi Sistem Rangkaian

Campus Sepenuh masa September 2017 Amerika Syarikat Tampa

Sediakan untuk jawatan seperti pakar kabel, pengendali kawalan rangkaian, penganalisis komunikasi data, juruteknik rangkaian atau pentadbir sistem. [+]

Sediakan untuk jawatan seperti pakar kabel, pengendali kawalan rangkaian, penganalisis komunikasi data, juruteknik rangkaian atau pentadbir sistem. Pilihan Digital Forensics Mahir dalam konsep asas dan lanjutan keselamatan, komputer forensik penyiasatan, dan kemahiran lain yang berkaitan dengan bidang ini. Kursus Program yang diperlukan tahun saya Semester pertama Sains Sosial Pendidikan General - 3 cr. CGS 1000 Pengenalan kepada Komputer dan Teknologi - 3 cr. * CTS 1106 Pengenalan kepada Unix - 3 cr. * CTS 1305 Pengenalan kepada Rangkaian - 3 cr. ENC 1101 English Kandungan I - 3 cr. Semester kedua Kemanusiaan Pendidikan General - 3 cr. CET Peningkatan 1172C Komputer dan Pembaikan - 3 cr. CNT 1401 Pengenalan kepada Rangkaian - 3 cr. CTS 1303 MS Mengkonfigurasi Active Directory - 3 cr. ENC 1102 English Komposisi II atau Sains Sosial Pendidikan General - 3 cr. Semester ketiga CGS Pengurusan 1103 Project - 3 cr. CGS 2091 Teknologi Maklumat: Etika dan Perundangan Etika Isu - 3 cr. tahun II Semester pertama Pendidikan Matematik General - 3 cr. CET 1174C Advanced Computer Repair - 3 cr. CIS 2359C Maklumat Assurance - Network Systems - 3 cr. CIS 2381C Forensik Komputer Incident Response - 3 cr. CNT 2510 Wireless Networking - 3 cr. Semester kedua CEN 2939 Network Administrator Capstone - 3 cr. CIS 2352C Maklumat Assurance - Systems Tempatan - 3 cr. CIS 2353 Pengurusan Keselamatan dan Ujian Penembusan - 3 cr. OST 1335 Perniagaan Communications - 3 cr. * Kebenaran pengajar diperlukan untuk pendaftaran serentak dengan pra-syarat Rangkaian Pilihan Administrator... [-]

Bersekutu Seni Pentadbiran Perniagaan

Campus Sepenuh masa September 2017 Amerika Syarikat Tampa

Ini trek pemindahan adalah untuk pelajar yang ingin melanjutkan ijazah empat tahun dalam perniagaan, pakar dalam bidang seperti perakaunan, ekonomi, kewangan, insurans, pemasaran dan pengurusan. [+]

Ini trek pemindahan adalah untuk pelajar yang ingin melanjutkan ijazah empat tahun dalam perniagaan, pakar dalam bidang seperti perakaunan, ekonomi, kewangan, insurans, pemasaran dan pengurusan. Kerjaya termasuk pelbagai jawatan pengurusan di hampir setiap perniagaan dan industri, seperti jualan, akauntan, perunding buruh dan pemilik perniagaan. NOTA 1: Senarai ini satu garis panduan. Berunding dengan penasihat atau kaunselor untuk pendidikan umum dan mencadangkan kursus / elektif untuk trek pemindahan ini, atau rujuk panduan menasihati yang sesuai di laman web HCC yang (http://www.hccfl.edu/ssem/advising-guides.aspx). NOTA 2: † IDS 2891, Hubungan diperlukan untuk pengijazahan. NOTA 3: Prasyarat Kursus biasa disyorkan oleh Negeri bagi pemindahan kepada universiti ditanda dengan asterisk (*). NOTA 4: Syarikat bersekutu dalam ijazah seni boleh dianugerahkan setelah selesai memuaskan 60 jam kredit. Pelajar dinasihatkan untuk melengkapkan program di bawah dirancang untuk memindahkan ke dalam program yang sama di institusi kanan. tahun saya Semester pertama * † CGS 1000 Pengenalan kepada Komputer dan Teknologi 3 cr. † ENC 1101 English Komposisi I 3 cr. † MAC 1105 College Algebra 3 cr. Sejarah Pendidikan Umum 3 cr. Semester kedua † ANT 2000 Pengenalan kepada Antropologi atau † PSY 2012, Psikologi Negara atau † syg 2000, Pengantar Sosiologi 3 cr. † ARH 1000 Memahami Seni Visual atau HUM 1020, Pengantar Ilmu Kemanusiaan atau LIT 2000, Pengenalan kepada Sastera atau † MUL 1010, Pengantar Muzik atau † PHI 1010, Pengenalan kepada Falsafah atau THE 1000, Pengenalan kepada Theatre Arts 3 cr. † ENC 1102 English Komposisi II 3 cr. * † MAC 2233 Calculus untuk Perniagaan... [-]

Bersekutu Teknologi Pangkalan Data Sains

Campus Sepenuh masa September 2017 Amerika Syarikat Tampa

Program Pangkalan Data Teknologi menyediakan pelajar dengan pendekatan umum untuk reka bentuk pangkalan data, pengaturcaraan dan pentadbiran. [+]

Program Pangkalan Data Teknologi menyediakan pelajar dengan pendekatan umum untuk reka bentuk pangkalan data, pengaturcaraan dan pentadbiran. Keperluan Pendidikan Umum ENC 1101 English Kandungan I - 3 cr. ENC 1102 English Komposisi II - 3 cr. Matematik Pendidikan Umum (pemindahan) - 3 cr. Kemanusiaan Pendidikan General - 3 cr. Sains Sosial Pendidikan General - 3 cr. Kursus Program yang diperlukan CGS 1000 * Pengenalan kepada Komputer dan Teknologi - 3 cr. CGS Pengurusan 1103 Project - 3 cr. CGS 2301 Sistem Maklumat Pengurusan - 3 cr. CGS 2541 Pangkalan Data Design - 3 cr. CIS 2321 Systems Analysis - 3 cr. CNT 1401 Pengenalan kepada Rangkaian - 3 cr. COP 1000 Pengaturcaraan Logik - 3 cr. CTS 1305 Pengenalan kepada Rangkaian - 3 cr. CTS 2440 Pangkalan Data Pengaturcaraan SQL - 3 cr. CTS 2441 Pentadbiran Pangkalan Data I - 3 cr. CTS 2442 Pentadbiran Pangkalan Data II - 3 cr. CTS 2445 Pangkalan Data Pengaturcaraan Lanjutan - 3 cr. CTS 2939 Pangkalan Data Teknologi Capstone - 3 cr. Sains Komputer Elektif - 9 cr. * Kursus Disyorkan (s) untuk semester pertama. [-]

Kaunseling Dan Perkhidmatan Manusia

Campus Sepenuh masa September 2017 Amerika Syarikat Tampa

Program di Counseling & Human Services menyediakan pelajar untuk bekerja dalam bidang kaunseling dan perkhidmatan manusia, kerja sosial dan pemulihan. Graduan yang bekerja dalam pelbagai agensi-agensi masyarakat yang berkhidmat pelanggan daripada semua peringkat umur. [+]

Membuat Perbezaan Rakyat Lives HCC menawarkan ASdegree dalam Counseling & Human Services di Kampus Dale Mabry itu. Program di Counseling & Human Services menyediakan pelajar untuk bekerja dalam bidang kaunseling dan perkhidmatan manusia, kerja sosial dan pemulihan. Graduan yang bekerja dalam pelbagai agensi-agensi masyarakat yang berkhidmat pelanggan daripada semua peringkat umur. Siswazah dari program ini memenuhi keperluan akademik untuk menjadi Service Manusia Certified Profesional. Graduan mendapat pekerjaan di klinik kesihatan mental, rumah separuh jalan, pusat-pusat rawatan dadah, program keadilan jenayah, agensi keganasan rumah tangga, kemudahan kanak-kanak, program penjagaan tua, dan lain-lain jenis agensi. Perkhidmatan Manusia kini disenaraikan sebagai salah satu pekerjaan yang paling pesat berkembang di negara ini, menurut Jabatan US Statistik Buruh. Peranan & Tanggungjawab Pengamal Perkhidmatan Manusia "Perkhidmatan Manusia Practitioner" adalah istilah umum untuk orang-orang yang mempunyai pekerjaan profesional dalam pelbagai suasana seperti program untuk, agensi perkhidmatan sosial berumur, kemudahan pesakit dalam, program rawatan hari, kemudahan kediaman, program upaya pembangunan, program penyalahgunaan dadah, rumah separuh jalan, pemulihan dan masyarakat pusat kesihatan mental, dan keganasan keluarga perlindungan. Bergantung pada tetapan pekerjaan dan jenis-jenis pelanggan disampaikan, tajuk pekerjaan dan tugas berbeza-beza. Tujuan utama pengamal perkhidmatan manusia adalah untuk membantu individu dan masyarakat untuk berfungsi dengan sebaik mungkin. Keinginan yang kuat untuk membantu orang lain adalah satu pertimbangan yang penting untuk kerjaya sebagai seorang profesional perkhidmatan manusia. Individu yang sabar, memahami dan mengambil berat dalam urusan mereka dengan orang lain amat dihargai oleh majikan. sifat-sifat peribadi yang lain yang penting termasuk kemahiran komunikasi, semangat tanggungjawab, dan keupayaan untuk menguruskan masa dengan... [-]

Sekutu Media Teknologi Digital / Multimedia Sains

Campus Sepenuh masa September 2017 Amerika Syarikat Tampa

Program ini menyediakan pelajar untuk pekerjaan seperti penerbit desktop, pereka pengeluaran, penerbit elektronik, ilustrator, pakar multimedia, pembangun persembahan multimedia, pereka antara muka, pereka grafik komputer dan pengurus projek. [+]

Program ini menyediakan pelajar untuk pekerjaan seperti penerbit desktop, pereka pengeluaran, penerbit elektronik, ilustrator, pakar multimedia, pembangun persembahan multimedia, pereka antara muka, pereka grafik komputer dan pengurus projek. Keperluan Pendidikan Umum CATATAN: Keperluan pendidikan umum berikut dikenakan kepada Permainan Design, dan Pembangunan dan Multimedia Developer. ENC 1101 English Kandungan I - 3 cr. ENC 1102 English Komposisi II atau Sains Sosial Pendidikan General - 3 cr. Matematik Pendidikan Umum (pemindahan) - 3 cr. Kemanusiaan Pendidikan General - 3 cr. Sains Sosial Pendidikan General - 3 cr. CATATAN: Pilih sama ada Design Permainan dan kursus yang diperlukan program Pembangunan atau program Pemaju Multimedia yang diperlukan kursus untuk melengkapkan tahap Digital Media / Teknologi Multimedia. Permainan Reka Bentuk dan Pembangunan Kursus Program yang diperlukan CAP 1023 Pengenalan kepada Pembangunan Permainan - 3 cr. CAP 2042 Permainan Design dan Pembangunan - 3 cr. CAP 2043 Advanced Permainan Design dan Pembangunan - 3 cr. CAP 2939 Digital Media / Multimedia Technology Capstone - 3 cr. CGS 1000 Pengenalan Komputer dan Teknologi - 3 cr. CGS 1871 Multimedia Authoring I - 3 cr. CGS 2821 Graphics Design untuk Multimedia / Internet - 3 cr. CGS 2827 Advanced Graphics Design untuk Multimedia / Internet - 3 cr. CGS 2874 Multimedia Authoring II - 3 cr. CGS 2876 Digital Audio / Design Video - 3 cr. CGS 2877 Digital Design Animation - 3 cr. Pilih sekurang-kurangnya 16 kredit elektif dinyatakan daripada yang berikut: CGS 2585 Desktop Internet Publishing - 3 cr. CGS 2804 Vector Grafik Permohonan -... [-]

Video

Hillsborough Community College International Students