George Mason University

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Kampus Mason datang untuk hidup

Anda akan mendapat manfaat daripada komitmen George Mason University untuk menyediakan pelajar antarabangsa seperti anda dengan pengalaman universiti yang cemerlang. Program Mason menekankan peluang di luar kelas; jadi anda akan berpeluang untuk meneroka peluang latihan dan rekreasi yang hanya boleh ditawarkan oleh Washington, DC. Anda juga akan mempunyai peluang untuk melakukan penyelidikan tangan dengan fakulti yang memperoleh universiti lebih daripada $ 101 juta dalam dana penyelidikan yang kompetitif.

Pernah mahu mencuba pencetak 3D pada malam Jumaat? Menghadiri ucapan yang diberikan oleh presiden Amerika Syarikat pada masa akan datang? Peringkat di antara universiti penyelidikan tertinggi di Amerika Syarikat oleh Carnegie Classification of Institutions of Higher Education, Mason adalah universiti penyelidikan awam terbesar di Virginia dengan empat kampus di Virginia dan satu di Songdo, Korea.

Dan mereka tidak berkembang. Apabila badan fakulti dan badan belajar mereka berkembang, anda akan melihat kemajuan dalam kemudahan akademik dan teknologi terkini.

Universiti Amerika yang terkemuka

Sebagai pelajar di George Mason University , anda akan mendapat akses kepada beberapa peluang kebudayaan, perniagaan dan penyelidikan yang terbaik di AS. Anda akan menikmati pengalaman pembelajaran secara langsung di dalam dan di luar kelas dengan profesor yang pakar dalam bidang mereka.

Pelajar Universiti Mason datang dahulu. Di sana, anda akan mendapat akses kepada beberapa peluang budaya, perniagaan dan penyelidikan terbaik di AS. Mason menyediakan persekitaran akademik yang hebat di mana anda akan berinteraksi dengan pelajar dari 130 negara dan semua 50 negeri. Semasa di Mason, anda akan menikmati pembelajaran secara langsung dengan profesor yang pakar dalam bidangnya. Ahli fakulti, penasihat dan kakitangan bekerja keras untuk memberikan pengalaman pembelajaran transformasi supaya apabila anda menamatkan pengajian, anda akan bersedia untuk berfikir secara kritis mengenai isu global dan mendapatkan pekerjaan dengan kesan.

Perkhidmatan Mason Career menawarkan acara, bengkel, kursus dan satu-satu nasihat di mana anda boleh mengamalkan temuduga dan kemahiran memburu pekerjaan. Setiap semester anda boleh menghadiri pameran kerja dan latihan magang untuk berhubung dengan lebih daripada 170 majikan seperti The Washington Post, Institusi Smithsonian, dan banyak syarikat Fortune 500.

INTO Mason

INTO Mason tahu anda berfokus untuk meningkatkan kemahiran bahasa anda, membuat kawan-kawan baru dan beradaptasi dengan budaya pendidikan AS dan mereka berada di sana untuk membantu. DALAM pasukan sokongan kakitangan yang berdedikasi Mason akan bersama anda setiap langkah untuk memastikan tahun pertama pembelajaran anda semudah mungkin. Sebagai pelajar yang belajar di Pusat Mason Global, anda akan menikmati semua kemudahan kemudahan akademik canggih kami yang direka khusus untuk pelajar antarabangsa seperti anda. Bangunan ini adalah hab kehidupan kampus dan dibuka 365 hari setahun. Semua yang anda perlukan untuk memulakan perjalanan akademik di Mason adalah di bawah satu bumbung!

Rumah anda jauh dari rumah

INTO Mason terletak di Pusat Mason Global. Di sinilah anda akan mengambil banyak kelas Bahasa Inggeris atau Pathway Akademik anda. Dewan kediaman 7 tingkat yang luas ini adalah rumah kepada lebih daripada 270 pelajar Mason. Apabila anda memerlukan seseorang untuk membantu anda, anda boleh mencari wajah mesra di meja selamat datang 24 jam sehari. Kakitangan perkhidmatan pelajar boleh menjawab soalan anda dan membuat anda berhubung dengan penasihat akademik. Nikmatilah makanan anda dari menu antarabangsa balai makan The Globe setiap hari sepanjang tahun.

Hidup dan belajar bersama

Pusat Mason Global adalah kemudahan berkaliber yang luas dan pusat pengalaman pertama tahun anda di Mason. Asalnya direka sebagai hotel, kemudahan yang indah ini mempunyai dinding tingkap yang membawa cahaya semulajadi ke ruang tamu yang mewah. Bertemu dengan kawan dan profesor anda atau menghadiri acara di lobi kami yang berkembang maju. Daftar untuk rakan kongsi perbualan atau tutor di Pusat Sumber Pembelajaran. Mencari lebih banyak? Mereka menganjurkan beberapa perayaan yang cukup hebat, malam filem dan acara sosial untuk anda sepanjang tahun.

Lebih banyak mengenai kampus

Makanan

Mencari cita rasa? Anda boleh menemuinya di The Globe, salah satu daripada tiga dewan makan di kampus, yang menyajikan menu masakan antarabangsa yang selalu berubah. Ia dibuka setiap hari sepanjang tahun, dan anda sentiasa dapat mencari pilihan halal, vegetarian dan bebas gluten di sana. Dan jika anda ingin hidangan khas, anda boleh membuat permintaan untuk memilikinya di menu. Sila bawa kami resipi dari rumah!


Pusat Sumber Pembelajaran

Tertanya-tanya di mana hendak pergi apabila anda memerlukan tutor? Pusat Sumber Pembelajaran (LRC) adalah tempat untuk pergi apabila anda mahu bantuan satu sama lain dengan menulis atau matematik. Anda akan mempunyai akses kepada tutor khusus yang berpengalaman dalam membantu pelajar bahasa Inggeris. LRC juga merupakan makmal komputer dan ruang belajar yang tenang di mana anda boleh meminjam komputer riba dan bekerja di projek kumpulan.

Lokasi

Fairfax

INTO George Mason University

Alamat
University Drive,4400
22030 Fairfax, Virginia, Amerika Syarikat

Program-program

Graduate Pathway
Sekolah ini juga menawarkan: