Illinois State University

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Sebuah kampus di tengah-tengahnya semua

Illinois State University terletak di Bloomington-Normal, Illinois, yang telah menduduki ranking di 10 Kolej Terbaik di Amerika Syarikat oleh Institut Penyelidikan Ekonomi Amerika. Pelajar antarabangsa di Illinois State dapat menikmati budaya yang mesra dan menyambut Midwest ketika berada di salah satu pasar kerja paling hangat di AS. Negeri Illinois menduduki tempat keempat di negara itu untuk ibu pejabat syarikat Fortune 500 yang paling banyak. Kampus 'dekat dengan Chicago menawarkan pelajar akses ke salah satu bandar terbesar di Amerika Syarikat serta banyak peluang profesional.

Sebuah universiti berpusat di dalam pengajaran

Sebagai universiti awam pertama di Illinois, Illinois State telah mendapat reputasi untuk kecemerlangan selama ini. Universiti ini mendapat tempat di Sekolah Awam Tertinggi 100 oleh US News

Illinois State berfungsi sebagai alma alma kepada banyak alumni terkenal termasuk:

  • Donald McHenry: Seorang alumni negara Illinois 1957 yang telah berkhidmat sebagai duta dan wakil Amerika Syarikat ke Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu. Beliau juga adalah ahli kabinet Presiden Carter.
  • John Malkovich: Pelakon, pengarah dan pengeluar yang terkenal.
  • Michelle Williams: Penyanyi yang memenangi anugerah Grammy dalam kumpulan pop Destiny's Child.

INTO Illinois State: rumah baru anda!

Dengan lebih daripada 67 buah negara diwakili di kampus, INTO pusat Illinois State merasakan seperti rumah kedua kepada pelajar antarabangsa dari setiap penjuru dunia. Pusat ini merupakan komuniti pembelajaran di mana anda boleh mencari sokongan yang anda perlukan untuk berjaya. Di pusat INTO Illinois State, anda akan bertemu dengan kakitangan berdedikasi yang bersedia membantu anda dalam apa sahaja yang anda perlukan termasuk perumahan, pertanyaan visa, dan sokongan akademik. Mereka juga menganjurkan acara sosial supaya anda dapat bertemu rakan-rakan baru.

INTO Illinois State mewujudkan suasana mesra yang memberikan anda sumber-sumber yang diperlukan untuk mengintegrasikan ke universiti dan budaya AS. Anda boleh menemui pusat yang terletak betul-betul di kampus Illinois State, jadi anda tidak akan terlalu jauh dari sistem sokongan anda. Anda akan bertemu dengan kakitangan berdedikasi yang bersedia membantu anda dengan perumahan, kesejahteraan pelajar, dan pemindahan lapangan terbang. Mereka akan membantu anda merancang perjalanan, aktiviti dan apa sahaja yang anda perlukan sepanjang perjalanan pelajar anda.

Pusat Pembelajaran

Di INTO Pusat Pembelajaran Negeri Illinois, anda akan mendapat sokongan akademik untuk membantu anda berjaya dalam kursus anda. Mereka tahu cara terbaik untuk belajar bahasa lain adalah untuk mengamalkannya dengan orang lain. Di sana, anda boleh bekerjasama dengan tutor Pathway Peer yang akan membantu anda meningkatkan kemahiran membaca, menulis dan berbicara bahasa Inggeris anda. Anda juga boleh menyemak buku untuk membantu anda membuat tugasan anda selesai.

Menyokong setiap langkah perjalanan

Apabila anda menyertai INTO Illinois State, anda menjadi sebahagian daripada komuniti sokongan yang terdiri daripada kakitangan kami dan pelajar antarabangsa yang lain. Dari saat anda mendarat di Bloomington-Normal, pasukan perkhidmatan pelajar akan mengurus anda dari lapangan terbang ke rumah baru anda. Sangat mudah untuk merasa hilang di sekolah baru, apalagi sebuah negara baru, tetapi mereka akan berada di sana untuk memastikan anda sentiasa dapat mencari jalan sepanjang pembelajaran anda. Seorang anggota pasukan perkhidmatan pelajar akan sentiasa bersedia untuk anda 24 jam sehari. Sama ada anda mempunyai isu perumahan, akademik atau peribadi, jangan takut untuk menjangkau. Mereka akan berada di sana untuk anda.

Lokasi

Normal

INTO Illinois State University

Alamat
North University Street,100
61761 Normal, Illinois, Amerika Syarikat