The University of Alabama at Birmingham

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Pendidikan yang akan mengubah dunia anda

The University of Alabama at Birmingham adalah sebuah universiti bandar yang komprehensif dengan pusat kesihatan akademik yang diiktiraf secara nasional. Ia adalah institusi penyelidikan terbesar di negeri Alabama dan universiti itu merupakan majikan terbesar di Alabama. Jika anda mencari "pengetahuan yang akan mengubah dunia anda," maka UAB adalah untuk anda! Frasa ini menerusi teras budaya universiti, memacu misi UAB untuk mendidik populasi pelajar yang pelbagai, mencari penyelidikan baru, berkhidmat kepada komuniti tempatan dan global dan mengembangkan perkembangan ekonomi untuk memperbaiki kehidupan di Birmingham dan Alabama.

Anda akan menyertai komuniti antarabangsa di sana. Terletak di tengah-tengah bandar terbesar di negeri ini, anda akan menjadi yang terbaik di selatan AS yang ditawarkan.

Perjalanan menarik kehidupan kolej bermula di sini, dengan kemudahan terkini, banyak sumber pembelajaran, badan pelajar aktif dan sukan kolej besar-waktu. Itulah permulaan UAB yang mempunyai banyak peluang untuk anda.

Kampus yang hebat, kemudahan yang hebat

UAB menawarkan pendidikan yang luar biasa untuk mengikuti pengalaman akademik dan sosial yang menyokong. Di samping fakulti bertaraf dunia, universiti akan membantu anda di luar kelas dengan menyediakan pelbagai perkhidmatan akademik dan sumber.

Universiti ini terus melabur. Paling baru-baru ini, UAB membina Pusat Pelajar Bukit yang baru, yang dibuka pada bulan Disember 2015. Kemudahan yang mengagumkan ini memberikan ruang bagi aktiviti, perhimpunan, dan perkhidmatan pelajar, serta mesyuarat dan persidangan. Anda akan mendapati kemudahan makan yang ditingkatkan, stesen gaya stadium, kedai buku 2-tingkat dan kedai teknologi. Terdapat juga Pusat Khidmat Pelajar Sehenti untuk kemasukan, pendaftaran kursus, perakaunan pelajar, tempat letak kereta, bantuan kewangan dan fungsi ID pelajar.

Hanya beberapa langkah dari segala-galanya

INTO The University of Alabama at Birmingham Centre terletak betul-betul di tengah-tengah kampus, hanya beberapa langkah dari Campus Green. Mereka mempunyai segala-galanya yang diperlukan untuk membantu anda belajar, di Amerika Syarikat, berjaya.

INTO UAB menyediakan persekitaran pembelajaran yang terbaik untuk anda melabur dalam pendidikan anda. Pengajar yang berkemahiran tinggi, kemudahan dengan teknologi terkini, kelas kecil, sokongan peribadi, aktiviti sosial dan komuniti yang ramah menyumbang kepada pengalaman kampus yang kaya.

Apabila anda belajar di sini, anda akan menikmati semua manfaat kehidupan kampus di sebuah universiti Amerika. Hidup dan belajar di tengah-tengah The University of Alabama at Birmingham kampus The University of Alabama at Birmingham , anda akan bertemu rakan-rakan baru di kalangan pelajar Amerika dan antarabangsa. Anda juga akan mempunyai akses kepada semua sumber dan aktiviti akademik, sosial dan budaya di UAB.

Menyediakan anda untuk masa depan

Sebagai pelajar UAB, anda akan menikmati akses kepada semua kemudahan kampus dan sumber pembelajaran. Ini termasuk Pusat Kejayaan Akademik Universiti, yang mempromosikan dan memupuk kejayaan pelajar, meningkatkan prestasi akademik dan memberi inspirasi kepada anda untuk mencapai matlamat akademik, profesional dan peribadi anda. Sumber INTO UAB sengaja direka untuk memudahkan pengalaman yang menggalakkan ketekunan anda dan menyediakan anda seumur hidup selepas tamat pengajian.

INTO perkhidmatan UAB

Pusat Sumber Pembelajaran - Membantu anda belajar

INTO UAB Learning Resources Centre adalah bahagian penting dari pengalaman anda. Kejayaan anda adalah penting. Kami menyediakan akses kepada perkhidmatan tunjuk ajar, menulis sumber dan sesi bimbingan untuk membantu anda mencapai kejayaan itu.


Penasihat bahasa - penguasaan Bahasa Inggeris

Kami menyedari bahawa salah satu komponen utama pendidikan di Amerika Syarikat adalah menguasai bahasa Inggeris. Matlamat kami adalah untuk anda menjadi komunikator berkesan semasa anda di UAB. Kami membantu anda mencapai itu dengan memberikan bantuan dari Penasihat Bahasa Inggeris di INTO UAB Centre.

Lokasi

Birmingham

INTO The University of Alabama at Birmingham

Alamat
19th Street South,619
35249 Birmingham, Alabama, Amerika Syarikat