International Education Center At Diablo Valley College

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Mengapa memilih IEC @ DVC?

Pusat Pendidikan Antarabangsa Pada Diablo Valley College menyediakan anda untuk Diablo Valley College

Pusat Pendidikan Antarabangsa di DVC adalah satu program yang telah terbukti dengan sangat berkualiti, guru profesional yang menyediakan apa yang anda perlukan untuk berjaya, termasuk:

Bahasa Inggeris intensif dan persiapan akademik, dengan sesi 8 minggu ada keperluan TOEFL untuk mendaftar di DVC bagi mereka yang menamatkan program Advanced B Bahasa Inggeris ada keperluan TOEFL untuk mendaftar di DVC bagi mereka yang menamatkan program Bridge Akademik pelbagai aktiviti kebudayaan dan sosial yang dirancang penyelaras perumahan yang melawat dan temuduga semua keluarga homestay untuk memastikan kualiti, dan membantu pelajar dengan pangsapuri dan pilihan perumahan lain pelajar bermotivasi tinggi: 95% terus ke peringkat universiti Diablo Valley College adalah institusi perantara nombor satu ke Universiti California di Berkeley untuk kedua-dua pelajar tempatan dan antarabangsa.

Diablo Valley College (DVC)

Ditubuhkan pada tahun 1949, Diablo Valley College di Pleasant Hill, California adalah kolej komuniti awam yang duduk dalam bayang-bayang gunung Diablo, berhampiran Berkeley dan San Francisco. Ia menyediakan selamat, persekitaran yang mesra kondusif untuk belajar. Sebahagian daripada misi DVC adalah untuk memberikan semua ahli masyarakat dengan akses kepada pendidikan tinggi dan laluan yang berpatutan untuk ijazah universiti. Menyediakan dua tahun pertama ijazah sarjana muda AS, DVC mempunyai salah satu program pemindahan universiti yang paling berjaya di California.

Empat sebab-sebab yang sangat baik untuk belajar di Diablo Valley College (DVC)

  1. Akademik Cemerlang:

2 tahun di DVC + 2 tahun di sebuah universiti = Ijazah Sarjana Muda. Selepas dua tahun belajar di DVC, pelajar mempunyai banyak pilihan untuk memindahkan kepada universiti untuk melengkapkan ijazah sarjana muda mereka dalam hanya dua tahun lagi.

DVC memindahkan lebih ramai pelajar UC Berkeley daripada mana-mana institusi di Amerika Syarikat. DVC mempunyai Jaminan Transfer Kemasukan (TAG) yang menjamin pelajar antarabangsa kemasukan ke UC Davis, UC Irvine, UC Merced, UC Santa Barbara dan UC Santa Cruz. Di samping itu, DVC mempunyai perjanjian pemindahan dengan semua 23 Universiti California State termasuk San Francisco State University, San Jose State University dan San Diego State University.

  1. Excellent Value:

    Bermula Ijazah Sarjana Muda anda di DVC boleh menjimatkan beribu-ribu ringgit berbanding bermula di sebuah universiti empat tahun.

    Tuisyen di DVC bagi pelajar antarabangsa sepenuh masa adalah kira-kira $ 6000 setiap tahun akademik, yang adalah antara yuran pengajian paling rendah di Amerika Syarikat.

  2. Perkhidmatan Pelajar Cemerlang:

    Pelajar Antarabangsa Kemasukan DVC dan Pejabat Perkhidmatan (ISA) memberikan sokongan pelajar untuk memastikan penginapan anda di DVC berjaya serta menyeronokkan. Kakitangan ISA menawarkan perhatian peribadi kepada setiap pelajar melalui kaunseling kemasukan, orientasi akademik, pendaftaran kursus, imigresen, perumahan, insurans kesihatan dan pekerjaan memberi nasihat. Bahasa Inggeris pusat bahasa DVC ini, Pusat Pendidikan Antarabangsa (IEC), menawarkan akademik program bahasa Inggeris intensif untuk mempersiapkan anda untuk kajian universiti. Pelajar di IEC dibantu dalam memindahkan kepada TNC, menjadikannya mudah proses dan masa yang berkesan.

  3. Excellent Location:

DVC terletak di bandar Pleasant Hill di San Francisco Bay Area di negeri California.

Pleasant Hill, pinggir bandar San Francisco, adalah sebuah bandar 34,000 orang dengan semangat masyarakat dan daya tarikan bandar kecil menarik pelawat setiap tahun. Pleasant Hill menikmati iklim yang sederhana dengan hampir 300 hari cerah setahun. Pleasant Hill adalah hanya 38 minit dengan kereta api terus ke pusat bandar San Francisco. San Francisco dianggap salah satu daripada bandar-bandar yang paling indah di dunia dan mempunyai kelas dunia muzium, restoran dan kedai-kedai.

Pada hujung minggu, anda adalah tidak lebih daripada beberapa jam daripada menikmati ski yang hebat di Sierra Nevada Mountains, hiking di Taman Negara Yosemite, merasa wain di Napa Valley yang terkenal atau melayari di Lautan Pasifik.

Program yang ditawarkan:

Pelajar boleh memilih dari lebih 45 major dan 40 program sijil. DVC menawarkan ijazah bersekutu dalam seni, ijazah bersekutu dalam bidang sains, sijil pencapaian dan pemindahan ke dalam program-program universiti empat tahun. Pelajar melengkapkan sijil atau ijazah bersekutu layak untuk Latihan Praktikal Pilihan, faedah kerja satu tahun untuk pelajar antarabangsa.

Mulai:

Ogos (kejatuhan semester) atau Januari (musim bunga semester).

Tarikh akhir permohonan:

jatuh semester: Jun semester 1 / musim bunga: November 1

Akreditasi:

DVC adalah kolej komuniti awam dan diiktiraf oleh Suruhanjaya Kolej Komuniti Persatuan Barat Sekolah dan Kolej (WASC) sebagai entiti yang menyediakan pendidikan berkualiti yang lebih tinggi untuk Amerika dan juga pelajar antarabangsa.

Bilangan pelajar:

Kira-kira 20,000 sepenuh masa dan separuh masa pelajar Bilangan pelajar antarabangsa: Lebih daripada 1,500 pelajar dari 68 buah negara

Aktiviti pelajar:

DVC mempunyai lebih 30 kelab pelajar yang mewakili pelbagai kepentingan, dari teater, tarian, muzik, orkestra, pengucapan awam, perniagaan kepada kerajaan pelajar. Bagi pelajar yang berminat dalam olahraga, DVC menyediakan 13 sukan peringkat kolej untuk lelaki dan wanita, seperti besbol, bola keranjang, bola sepak Amerika, tenis, renang dan polo air. Pelajar juga digalakkan untuk mendaftar dalam pelbagai kursus pendidikan jasmani termasuk tarian, akuatik, boling, golf, bola sepak dan bola tampar hanya untuk menamakan beberapa.

Perumahan:

Pelajar antarabangsa mempunyai beberapa pilihan untuk penginapan yang hidup. Pelajar boleh memilih untuk tinggal di homestay dengan sebuah keluarga Amerika, di sebuah apartmen swasta dalam jarak berjalan kaki dari kampus, atau untuk mengatur perumahan mereka sendiri. Penginapan Homestay diuruskan oleh Diablo Valley Homestay dan maklumat lanjut mengenai cara untuk memohon boleh berada di laman web mereka: http://www.diablovalleyhomestay.com/ penginapan Apartment diuruskan oleh Rexidence Perkhidmatan Kediaman dan pelajar boleh memohon secara dalam talian melalui laman web mereka: http: //www.rexidence.com Maklumat lanjut mengenai perumahan boleh didapati di http://www.dvc.edu/international/resources/housing.htm

Insurans Perubatan:

Semua pelajar antarabangsa F-1 visa dikehendaki membeli insurans perubatan dari DVC setiap semester. Insurans perubatan ditambah dengan kos tuisyen dan perlu dibayar dalam tempoh dua minggu pertama semester bermula.

DVC Syarat Kemasukan:

Untuk layak untuk memohon kepada TNC, anda mesti telah mencapai bersamaan AS sekolah tinggi diploma dan sekurang-kurangnya 16 tahun. Pelajar yang asli bahasa bukan bahasa Inggeris atau yang tidak lulus dari sekolah tinggi Inggeris sederhana, juga mesti menunjukkan bukti penguasaan bahasa Inggeris. DVC menerima selesai tahap IEC Advanced B, TOEFL (500 PBT atau 61 IBT), ITEP 4, atau IELTS dengan skor minimum 5.5 untuk kemasukan. * Ujian TOEFL PBT perlu diambil di dalam Amerika Syarikat

Pusat Pendidikan Antarabangsa di Diablo Valley College (IEC)

Pusat Pendidikan Antarabangsa di Diablo Valley College (IEC) dibuka pada tahun 2000, dan sejak itu telah mengalu-alukan pelajar dari lebih 40 buah negara. Pusat Pendidikan Antarabangsa menawarkan intensif Bahasa Inggeris, penyediaan akademik dan penerimaan bersyarat untuk Diablo Valley College (DVC); nombor satu pemindahan kolej komuniti untuk UC Berkeley! IEC menawarkan 6 tahap yang berbeza ESL akademik dan mempunyai 6 sesi setahun yang setiap 8 minggu panjang. Di samping itu, pasukan IEC dengan DVC untuk menawarkan 3 program jambatan akademik setahun.

Setelah tamat peringkat tertinggi Inggeris, 95% pelajar IEC meneruskan pendidikan mereka di Diablo Valley College dan kolej dan universiti di seluruh Amerika Syarikat Melalui program pemindahan itu, pelajar boleh menyiapkan dua tahun pertama pengajian ijazah sarjana muda dan kemudian memindahkan kepada beberapa Universiti California kampus, kampus California State University, universiti swasta atau di luar negeri.

Empat sebab-sebab yang sangat baik untuk belajar bahasa Inggeris di Pusat Pendidikan Antarabangsa (IEC)

Akademik Cemerlang:

Saiz kelas yang kecil dengan maksimum 15 pelajar untuk memastikan pelajar yang rendah kepada nisbah guru, individu perhatian, dan kejayaan pelajar. Pengajar yang berkemahiran tinggi semua memegang Ijazah Sarjana dalam Pengajaran Bahasa Inggeris sebagai Bahasa Kedua (TESL), Linguistik atau bidang yang berkaitan dan telah mengajar di luar negara. Pelajar bermotivasi tinggi: 95% pelajar IEC terus ke DVC atau universiti lain.

Entry mudah:

Syarat kemasukan mudah: permohonan IEC, yuran permohonan, dan penyata bank. Tiada TOEFL diperlukan untuk memindahkan kepada TNC. Pelajar yang melengkapkan tahap tertinggi ESL akademik di IEC mempunyai kemasukan terus ke DVC tanpa mengambil TOEFL. Tarikh permulaan pelbagai dan program setahun: 1) 8 minggu Akademik Program Bahasa Inggeris 2) 6-7 minggu Program Jambatan Akademik melalui TNC 6 tarikh permulaan untuk ESL Akademik, 3 tarikh permulaan daripada program Bridge menyebabkan tidak "down time" menunggu semester bermula.

Perkhidmatan Pelajar Cemerlang:

Banyak aktiviti yang dianjurkan serta sukarelawan dan khidmat masyarakat peluang. Bengkel mingguan dan pelajar memberi nasihat seperti bantuan kerja rumah, pemindahan DVC, sesi maklumat program jambatan, dan kaunseling akademik. Akses kepada Perpustakaan DVC, makmal komputer, dan kedai buku diskaun.

Excellent Location:

IEC terletak hanya di seberang jalan dari TNC dan kelas diadakan di kedua-dua kampus DVC dan IEC kampus. Berjalan kaki ke pusat bas transit menyediakan perjalanan cepat dan mudah ke dan dari kampus IEC dan DVC dan stesen kereta api ke San Francisco.

Aktiviti pelajar:

IEC menyediakan pelajar dengan banyak peluang untuk mengamalkan kemahiran bahasa Inggeris mereka dalam dunia sebenar. Lawatan hujung minggu, peluang sukarelawan, bengkel akademik dan aktiviti harian diadakan 3-5 kali seminggu untuk menyerlahkan dan menggunakan persekitaran menarik dan menyeronokkan California tawarkan. Dari perjalanan salji ski hingga Jumaat bantuan kerja rumah, lawatan kampus universiti untuk berumah perlindungan sukarela, aktiviti IEC adalah begitu banyak lebih daripada lawatan lapangan menyeronokkan. Kami menggalakkan pelajar untuk menyertai aktiviti-aktiviti bukan sahaja untuk meluaskan kajian mereka di luar negara-pengalaman, tetapi untuk mengamalkan bahasa Inggeris dan mengenali persekitaran mereka serta rakan-rakan sekelas mereka. Antara aktiviti-aktiviti ini adalah percuma bagaimanapun, beberapa memerlukan bayaran tambahan.

Perumahan:

Pelajar antarabangsa mempunyai beberapa pilihan untuk penginapan yang hidup. Pelajar boleh memilih untuk tinggal di homestay dengan sebuah keluarga Amerika, di sebuah apartmen swasta dalam jarak berjalan kaki dari kampus, atau mereka boleh mengatur perumahan mereka sendiri. Penginapan Homestay disusun dan diuruskan oleh Diablo Valley Homestay.

Arahan mengenai cara untuk memohon boleh berada di laman web mereka:

http://www.diablovalleyhomestay.com/ penginapan Apartment disusun dan diuruskan oleh Rexidence Perkhidmatan dan pelajar Kediaman boleh memohon secara dalam talian melalui laman web mereka: http://www.rexidence.com Maklumat lanjut mengenai perumahan boleh didapati di http: // www .iec-dvc.org / perumahan /

Insurans Perubatan:

Semua pelajar antarabangsa F-1 visa dikehendaki membeli insurans perubatan dari IEC pada permulaan setiap sesi. IEC hanya menerima pengecualian insurans perubatan dari F-1 visa kajian pelajar antarabangsa

Penempatan:

Semua pelajar IEC baru mengambil ujian penempatan semasa orientasi untuk menentukan tahap bahasa Inggeris. Semasa penempatan pelajar ujian dinilai pada pengetahuan mereka membaca, menulis, bertutur, tatabahasa, dan mendengar dalam bahasa Inggeris. IEC tidak menawarkan kursus-kursus untuk pemula mutlak pembelajaran bahasa Inggeris. Pelajar IEC Calon perlu mempunyai kemahiran ejaan asas, boleh menulis ayat, dan dapat membaca dan memahami perenggan mudah. Walaupun pelajar tanpa kemahiran ini masih boleh menghadiri IEC, mereka mungkin akan diminta untuk menyewa tutor peribadi dan mengulangi kelas peringkat asas sehingga kemahiran ini dikuasai.

Lokasi

Bukit Pleasant

Diablo Valley College

Alamat
International Education Center at Diablo Valley College (IEC)
246 Golf Club Road,
Pleasant Hill

94523 Bukit Pleasant, California, Amerika Syarikat
Telefon
+1 925-685-1230