Baca keterangan rasmi

Mesej Presiden

Selama lebih dari 50 tahun, Jefferson State Community College telah bangga untuk melayani kawasan Birmingham yang lebih besar dengan menyediakan pendidikan yang berkualiti dicampur dengan kemudahan, nilai dan perhatian peribadi. Jefferson State tetap berakar umbi dalam masyarakat yang kami berkhidmat, secara konsisten membantu orang dari semua generasi memperoleh pendidikan dan latihan tenaga kerja yang diperlukan untuk mencapai matlamat mereka.

Jefferson State menghidangkan kira-kira 15,000 pelajar setiap tahun dan merupakan salah satu kolej komuniti terbesar di negeri ini. Pada masa ini, kami menawarkan lebih daripada 120 program pemindahan universiti, 33 program kerjaya dan banyak program sijil di empat kampus kami di Jefferson, Shelby, St Clair dan daerah Chilton. Di samping kampus ini, kami mempunyai kehadiran dalam talian yang luas untuk membolehkan pembelajaran yang fleksibel dari mana-mana lokasi. Kakitangan kami bersungguh-sungguh untuk membantu anda mencari program atau kursus yang sesuai dengan keperluan anda.

Dengan kos pendidikan yang semakin meningkat di banyak institusi, pendidikan tinggi tidak dapat dicapai oleh banyak keluarga. Jefferson State berbangga dengan menyediakan pendidikan yang boleh diakses dan ekonomi yang berkaliber tinggi. Saya sendiri lulusan Jefferson State. Saya berpengalaman secara langsung bagaimana peluang pendidikan yang berkualiti dan berpatutan menyiapkan pelajar untuk memindahkan ke institusi empat tahun atau memasuki tenaga kerja.

Sila lawati tapak kami dan temukan bagaimana Jefferson State boleh membantu anda mencapai visi anda. Marilah kita menunjukkan kepada anda di mana anda boleh Cari Tempat Anda di Jefferson State.

Keith A. Brown, Presiden

Jefferson State Community College

Kenyataan Misi

Visi kami

Visi Jefferson State Community College akan diiktiraf sebagai kolej komuniti yang paling berkesan di negeri Alabama dengan menyediakan individu dengan pengetahuan dan kemahiran yang diperlukan untuk berfungsi dalam masyarakat yang menuntut teknologi. Dalam tempoh perubahan yang ketara dan cepat, kami berhasrat untuk meletakkan keperluan pelajar terlebih dahulu dengan responsif dan inovatif, serta menjadi pemangkin pembelajaran sepanjang hayat melalui penggunaan pelbagai sistem penyampaian.

Penyataan Falsafah dan Tujuan

Jefferson State Community College , sebagai kolej komuniti yang komprehensif, awam, dua tahun, wujud untuk menyediakan persekitaran pendidikan di mana keperluan pelajar individu, komuniti dan penonton sasaran lain dapat dipenuhi. Dalam persekitaran pendidikan ini, Jefferson State berusaha untuk menjadikan pendidikan kolej dapat diakses oleh semua yang mencari dan dengan cara yang selaras dengan visi, misi, matlamat, dan objektif Sistem Komuniti Kolej Komuniti Alabama. Kolej ini didedikasikan untuk menawarkan program dan aktiviti yang mencerminkan ciri-ciri yang membantu menentukan orang yang berpendidikan. Ciri-ciri ini termasuk tahap pendidikan umum yang membolehkan individu memahami budaya dan persekitarannya; pembangunan kemahiran dalam analisis, komunikasi, kuantifikasi, dan sintesis yang diperlukan untuk pertumbuhan selanjutnya sebagai pelajar seumur hidup dan ahli masyarakat produktif; pengenalan sistem nilai peribadi berdasarkan etika yang diterima yang membawa kepada tanggungjawab sivik dan sosial; dan pencapaian kemahiran yang dapat meningkatkan pembangunan aktiviti riadah dan gaya hidup yang sihat. Ciri-ciri ini dicapai bukan sahaja melalui kursus dan program yang teratur, tetapi juga melalui iklim intelektual dan sosial kolej dan melalui pelbagai aktiviti pendidikan sosial, budaya, sivik dan lain-lain yang ditawarkan berdasarkan keperluan masyarakat.

Tujuan-tujuan berikut yang berpunca dari falsafah ini, dinyatakan oleh kolej sebagai komitmen untuk memenuhi peranan keseluruhan institusi:

 • Kolej ini komited untuk menyediakan program pembangunan pendidikan dan tenaga kerja yang boleh diakses di mana pelajar dapat memperoleh kemahiran dan pengetahuan yang diperlukan untuk meneruskan kerja kehidupan mereka dan menjadi ahli masyarakat yang berpendidikan. Pelajar boleh memilih pilihan dari kalangan:
 • Program sarjana universiti yang menyediakan pelajar untuk memindahkan ke kolej atau universiti sebagai junior.
 • Program ijazah kerjaya dan profesional yang mengintegrasikan pendidikan am dan pendidikan khusus dan menyediakan pelajar untuk pekerjaan segera.
 • Program sijil dan sijil bukan kredit dan peluang pembelajaran lain yang membolehkan pelajar memperoleh latihan khusus untuk mempersiapkan pekerjaan atau kemajuan dalam pekerjaan yang memerlukan pekerja mahir.
 • Program pendaftaran dwi yang membolehkan pelajar sekolah menengah yang berkelayakan mendapat kredit untuk diploma sekolah tinggi dan / atau ijazah pasca sarjana.
 • Program pembelajaran jarak jauh dan kelas yang mempromosikan aksesibiliti melalui teknologi baru.

Kolej ini komited untuk menyediakan perkhidmatan dan persekitaran yang diperlukan untuk membantu para pelajarnya mencapai matlamat pendidikan mereka dan meningkatkan pembangunan sosial dan fizikal mereka. Ini termasuk:

 • Perkhidmatan akademik, pembangunan, dan sokongan pelajar yang membantu semua pelajar dalam mencapai matlamat mereka.
 • Perkhidmatan pentadbiran yang menyokong pelajar, fakulti, dan kakitangan.
 • Persekitaran yang kondusif untuk pembelajaran.

Kolej ini komited untuk bertindak sebagai pemimpin dalam membina hubungan di luar kampus dan dalam memupuk perkongsian yang diilhamkan oleh matlamat yang sama. Di samping menawarkan kemudahan dan sumber kolej kepada komuniti, kolej menerima tanggungjawab menyediakan:

 • Aktiviti yang mempromosikan kesejahteraan masyarakat, sosial dan sivik.
 • Kursus dan aktiviti lain yang mempromosikan kesejahteraan ekonomi dan pertumbuhan melalui latihan tenaga kerja dan latihan semula.
 • Peluang yang meluaskan pengalaman kebudayaan.
 • Sumber kewangan untuk meningkatkan program kolej sedia ada dan masa hadapan.

Dalam semua usaha Jefferson State komited untuk menyediakan:

 • Penyelenggaraan piawaian pencapaian selaras dengan institusi kolej yang diiktiraf.
 • Sistem penilaian teknikal dan pensijilan yang memenuhi keperluan perniagaan dan industri.
 • Program yang boleh diakses yang ditawarkan pada kos yang munasabah.
 • Penubuhan perkongsian dengan sekolah-sekolah lain, universiti, perniagaan, dan masyarakat pada umumnya.
 • Peningkatan berterusan menerusi penilaian berterusan dan advokasi inovasi dalam pengajaran dan pembelajaran.
Program diajar dalam:
 • English

Sekolah ini juga menawarkan:

Associate of Arts

Jefferson State Community College

Misi Jabatan Seni Liberal menawarkan kursus dan program yang akan memberikan pengalaman pendidikan yang berkualiti. Jabatan Seni Liberal dibahagikan kepada dua bidang-Kem ... [+]

Seni liberalKenyataan Misi

Misi Jabatan Seni Liberal menawarkan kursus dan program yang akan memberikan pengalaman pendidikan yang berkualiti. Jabatan Seni Liberal dibahagikan kepada dua bidang-Kemanusiaan dan Sains Sosial.

Kawasan Kemanusiaan jabatan ini didedikasikan untuk memberikan pengalaman belajar berharga dalam tradisi seni liberal. Jabatan ini komited untuk menawarkan kursus-kursus yang akan membentangkan pelajar peluang yang baik untuk meneruskan kepentingan moral, kreatif, dan falsafah. Kursus dalam kurikulum ini termasuk seni, muzik, agama, dan falsafah.

Kawasan Sains Sosial jabatan ini juga mengakui tradisi seni liberal. Ia komited untuk mewujudkan persekitaran pembelajaran kesedaran diri bersama dengan rasa pertumbuhan dan pembangunan. Kursus dalam kurikulum ini termasuk antropologi, geografi, sejarah, sains politik, psikologi, dan sosiologi.... [-]

Amerika Syarikat Birmingham Pell City Clanton
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Dalam Talian & Kampus Digabungkan
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

Associate of Science

Jefferson State Community College

Kurikulum ini direka untuk memberi perkhidmatan kepada pelajar yang merancang untuk memasuki bidang teknologi maklumat komputer dan mereka yang telah bekerja yang memerlu ... [+]

Teknologi Sistem Maklumat Komputer ( Associate of Science Science Track )

Kurikulum ini direka untuk memberi perkhidmatan kepada pelajar yang merancang untuk memasuki bidang teknologi maklumat komputer dan mereka yang telah bekerja yang memerlukan kemahiran khusus yang diperlukan oleh industri pengkomputeran.

Pilihan disediakan untuk kajian tertumpu di:Pengaturcaraan komputerRangkaian KomputerTeknologi Web

Semak dengan institusi empat tahun anda untuk kebolehpindahan kursus dalam program ini. Program ini tidak dirancang untuk dipindahkan ke institusi empat tahun.

Pelajar sepenuh masa yang merancang untuk melengkapkan ijazah Sarjana Sains Gunaan harus serentak bekerja untuk menyelesaikan keperluan dari pilihan yang dipilih dan keperluan Kursus Umum. Sebagai contoh, setiap istilah, pelajar sepenuh masa perlu mengambil dua hingga tiga kursus yang memenuhi keperluan dari pilihan pilihan pelajar dan dua hingga tiga kursus yang memenuhi keperluan dalam bahagian Kursus Umum.... [-]

Amerika Syarikat Birmingham Pell City Clanton
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
60 - 61 jam
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Jefferson State Community College

Jabatan Perniagaan dan Sistem Maklumat merangkumi bidang Perniagaan, Sains Komputer, dan Pentadbiran Pejabat. Misi jabatan ini dua kali lipat. Jabatan ini menyediakan sem ... [+]

Sistem Maklumat Perniagaan

Jabatan Perniagaan dan Sistem Maklumat merangkumi bidang Perniagaan, Sains Komputer, dan Pentadbiran Pejabat.

Misi jabatan ini dua kali lipat. Jabatan ini menyediakan semua pelajar akses kepada peluang pendidikan berkualiti dan pengalaman yang akan memenuhi keperluan masyarakat teknologi yang sentiasa berubah dan semakin menuntut.

Di samping itu, jabatan ini menyediakan arahan pendidikan yang cemerlang yang menyediakan pelajar untuk pindah ke kolej atau universiti.

Jabatan ini akan:menyediakan program kerjaya dan program ijazah profesional yang membolehkan graduan mendapat pekerjaan segeramenyediakan pelajar untuk meneruskan pendidikan mereka di institusi empat tahunmemperluas peluang belajar melalui integrasi teknologi dengan arahanmenyediakan akses kepada arahan melalui pembelajaran jarak jauh serta cara penghantaran tradisionalmenyediakan kursus yang membantu mereka yang telah bekerja memperoleh kemahiran khusus yang diperlukan akibat kemajuan teknologi atau untuk kemajuan pekerjaanmenilai program dan kursus untuk perkaitan, membuat perubahan yang sesuai apabila diperlukanmengekalkan fakulti profesional dan berpengetahuanKatalog... [-]
Amerika Syarikat Birmingham Pell City Clanton
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
62 - 63 jam
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Jefferson State Community College

Jabatan Matematik / Kejuruteraan / Sains Fizikal menawarkan pelbagai kursus yang memberi perkhidmatan kepada program kerjaya kolej dan yang akan dipindahkan ke institusi ... [+]

Matematik / Kejuruteraan / Sains FizikalKenyataan Misi

Jabatan Matematik / Kejuruteraan / Sains Fizikal menawarkan pelbagai kursus yang memberi perkhidmatan kepada program kerjaya kolej dan yang akan dipindahkan ke institusi pemberi ijazah sarjana muda. Jabatan ini juga menawarkan kursus matematik pembangunan untuk menyediakan pelajar untuk matematik peringkat kolej.

Jabatan ini akan:menyediakan kursus kursus peringkat freshman dan peringkat kedua yang memenuhi atau melebihi piawaian institusi pengajian tinggi awam.menawarkan program matematik pemulihan inovatif yang menampung pelbagai tahap kemahiran.membangunkan dan menyediakan kursus yang berkaitan dengan program gelar kerjaya dan profesional kolej.menyediakan pelajar dengan pengetahuan kandungan yang kuat dalam kimia dan fizik dengan penekanan kepada pemikiran kritikal dan kemahiran menyelesaikan masalah, yang akan membolehkan mereka untuk mencapai matlamat kerjaya.menawarkan kursus yang boleh dipindahkan dalam bidang astronomi dan sains fizikal yang akan memenuhi keperluan pendidikan am dalam sains.memastikan sokongan murid tambahan melalui bahan audiovisual dan perkhidmatan tutorial.memberi nasihat akademik kepada pelajar dengan jurusan kejuruteraan dan kajian am.Katalog... [-]
Amerika Syarikat Birmingham Pell City Clanton
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
60 jam
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Jefferson State Community College

Misi Jabatan Komunikasi adalah untuk membangunkan para pelajar keinginan untuk kecemerlangan dalam beasiswa, keupayaan untuk berkomunikasi secara efektif dan penghargaan ... [+]

KomunikasiKenyataan Misi

Misi Jabatan Komunikasi adalah untuk membangunkan para pelajar keinginan untuk kecemerlangan dalam beasiswa, keupayaan untuk berkomunikasi secara efektif dan penghargaan untuk kemanusiaan. Jabatan ini menyokong Pernyataan Misi Kolej dan berusaha untuk menegakkan komitmennya untuk belajar.

Jabatan ini berusaha untuk:Bertemu dengan keperluan pelajar dengan menyediakan pelbagai aktiviti pembelajaran untuk mengatasi gaya pembelajaran yang pelbagai.Memberi akses kepada arahan melalui pembelajaran jarak jauh serta kaedah penghantaran tradisional.Sediakan pelajar untuk meneruskan pendidikan mereka di institusi empat tahun atau memasuki tenaga kerja.Kursus tawaran yang membolehkan pelajar menaik taraf kemahiran komunikasi dan pengetahuan untuk pengayaan peribadi atau untuk kemajuan pekerjaan.Mengekalkan fakulti yang berpengetahuan dan profesional.Jabatan Komunikasi menawarkan kursus dalam bahasa Inggeris, komunikasi massa, pertuturan dan teater. Kursus-kursus ini adalah sebahagian daripada teras Pendidikan Am di program bersekutu dan sijil kami.Katalog... [-]
Amerika Syarikat Birmingham Pell City Clanton
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
60 - 61 jam
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Alamat
2601 Carson Rd, Birmingham, Al
35215 Birmingham, Alabama, Amerika Syarikat
Alamat
500 College Circle
35125 Pell City, Alabama, Amerika Syarikat
Alamat
Lay Dam Road,1850
35045 Clanton, Alabama, Amerika Syarikat
Alamat
Valleydale Road,4600
35242 Birmingham, Alabama, Amerika Syarikat