KCP International Japanese Language School

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

KCP Antarabangsa menawarkan bahasa dan budaya Jepun intensif program yang mampu dimiliki oleh pelajar yang serius mencari peluang untuk mencabar kemahiran bahasa Jepun sempurna manakala meneroka budaya dan keseronokan Jepun di Tokyo. Kami berkhidmat kira-kira 900 pelajar setiap tahun. Walaupun kebanyakan pelajar dari bahagian-bahagian lain di Asia, semua arahan adalah dalam bahasa Jepun. Berbahasa Inggeris kakitangan memberikan sokongan, termasuk tutorial khas untuk pelajar Amerika yang ingin belajar bahasa Jepun.

BAHASA DAN BUDAYA DALAM IMMERSION TOKYO

Ditubuhkan pada tahun 1983, KCP Antarabangsa diiktiraf sebagai pemimpin dalam pendidikan bahasa Jepun. Ia terkenal dengan bahasa Jepun dan keasyikan budaya di Tokyo. Sekolah, untuk pelajar yang berdedikasi, adalah penumpuan belajar di luar negara pelajar, guru-guru yang bercita-cita, pelatih, dan profesor. Guru KCP dinilai dengan teliti untuk mengajar keberkesanan melalui pemerhatian aktif dan satu siri temu bual.

KCP berkhidmat kira-kira 900 orang pelajar setiap tahun, dan anda akan mempunyai 2-3 pengajar bagi setiap kelas. Walaupun kebanyakan pelajar dari bahagian-bahagian lain di Asia dan semua arahan adalah dalam bahasa Jepun, berbahasa Inggeris kakitangan memberikan sokongan bahasa yang luas, termasuk tutorial khas, seperti yang diperlukan untuk pelajar AS kami kerana mereka mempelajari bahasa Jepun.

PENGALAMAN ANDA BOLEH PERCAYA

KCP telah bekerjasama dengan universiti-universiti Amerika Syarikat bertauliah selama lebih 18 tahun. Kami mempunyai perjanjian gabungan dengan beberapa universiti dan perjanjian penaja dengan tiga yang lain. (Penaja universiti menyediakan kredit akademik bagi pelajar-pelajar yang belajar di sekolah-sekolah lain.) Setiap tahun, KCP menjadi tuan rumah kepada pelajar dari lebih 50 kolej dan universiti-universiti Amerika.

Program kami telah bertambah baik setiap tahun akibat daripada perhatian kita kepada keperluan pelajar barat di dunia. Ini termasuk mendengar komen anda, penghalusan kurikulum, dan penambahan alat pembelajaran baru. Fakulti dan kakitangan sokongan cemerlang kami berdedikasi untuk membimbing dan membantu pelajar dari Amerika Syarikat, Kanada, Eropah, dan negara-negara barat yang lain untuk berjaya dalam mendapatkan penguasaan dalam bahasa Jepun. Kami tegas di sebelah anda.

TOKYO-KAWASAN UNIVERSITI PENGLIBATAN

Pensyarah universiti Tokyo-kawasan baru mengajar, inovatif KCP Jepun Bahasa penyediaan guru program-satu-satunya seumpamanya di sebuah sekolah bahasa Jepun. Jepun guru-dalam-latihan daripada universiti berdekatan berkhidmat latihan diselia di KCP, untuk menambah arahan anda dan menyediakan interaksi lanjut.

KEMAHIRAN UJIAN BAHASA JEPUN

Markah pelajar KCP di Jepun Kemahiran Bahasa Test (Nihongo Nouryoku Shiken) adalah bukti kepada kualiti tinggi pengajaran bahasa di KCP. Ujian ini ditadbir oleh Kementerian Jepun Pelajaran. Kebanyakan pelajar yang mengikuti kelas lanjutan KCP yang dapat lulus Ujian Tahap Satu (yang paling sukar) -a tahap penguasaan dalam bahasa yang biasanya membolehkan mereka memasuki sebuah universiti Jepun sebagai pelajar sepenuh masa.

PENSIJILAN Gakko HOJIN

KCP adalah yayasan pendidikan bukan untuk keuntungan. Sehingga April 2007, KCP Antarabangsa Jepun Sekolah Bahasa, salah satu institut bahasa terbesar dan paling tinggi diiktiraf di Jepun, telah diberikan status Gakko Hojin. Gakko Hojin adalah penilaian dan akreditasi proses pendidikan yang rapi diselia oleh Tokyo kementerian kerajaan metropolitan.

LATIHAN GURU JEPUN

KCP juga menawarkan program latihan perguruan Jepun selama enam bulan bagi mereka yang ingin untuk mengajar bahasa Jepun sebagai bahasa kedua. Ia diajar oleh profesor berkelayakan daripada universiti Tokyo yang pakar dalam pendidikan bahasa Jepun. Tahap asas memberi tumpuan kepada pengajaran, dan tahap maju termasuk arahan yang mendalam ditambah praktikum. Bagi pelajar yang telah menamatkan program ini, KCP menawarkan peluang lagi untuk pengalaman sebagai pembantu guru di universiti-universiti Amerika Syarikat dipilih.

This school offers programs in:
  • English
  • Jepun

Lihat kursus »

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan:

Kursus

Learn Japanese in Tokyo

Campus Sepenuh masa 18  October 2017 Jepun Tokyo Amerika Syarikat South Bellingham + 2 lagi

KCP International Japanese Language School, a Non-profit Educational Foundation, is pleased to be able to offer students from around the world a unique opportunity to learn more about Japan, and its language, people and culture. [+]

Description KCP International Japanese Language School, a Non-profit Educational Foundation, is pleased to be able to offer students from around the world a unique opportunity to learn more about Japan, and its language, people and culture. Our programs are open to all English speaking students in good class standing as well as post graduate and adults. KCP's strength is our attention to quality language instruction. Our carefully integrated language and culture program offers the student a unique opportunity to develop Japanese language proficiency while gaining an understanding of the Japanese culture and modern society. Highlights High-quality instruction with personalized attention, conveniently offered five times a year at all academic levels, over one and a half years (12 semester hours) of Japanese language credit each semester, homestay, with breakfast and dinners, or private dormitory room provided. All local transportation between lodging and school is provided and numerous excursions to many cultural, historical, and political sites in and around Tokyo. Subject Areas Asian Studies Culture Intensive Language Japanese Term Fall, Spring, Summer, Academic Year Program Fees Include: Tuition and all fees Textbooks On-site orientation Airport-pick-up Academic credit Homestay or private dormitory with local transportation pass Numerous educational excursions and cultural activities in and around Tokyo Medical insurance [-]