Baca keterangan rasmi

Welcome To The New KSU

Universiti Negeri Kennesaw merupakan sebuah universiti komprehensif diiktiraf bagi semangat keusahawanan, penglibatan global dan rasa masyarakat. Sebagai universiti dan salah satu daripada lima puluh universiti awam terbesar di negara ketiga terbesar Georgia, Kennesaw State menawarkan lebih daripada 100 prasiswazah dan siswazah darjah, termasuk peningkatan jumlah program kedoktoran. Kennesaw Negeri komited untuk menjadi sebuah institusi akademik bertaraf dunia kedudukan yang baik untuk meluaskan misi akademik dan penyelidikan dan mengembangkan skop di peringkat tempatan, nasional dan global.

Selama lebih daripada 50 tahun, Universiti Negeri Kennesaw telah terkenal dengan semangat keusahawanan dan rasa masyarakat. Di kampus di Marietta dan Kennesaw, universiti itu terletak di utara Atlanta dan menggabungkan suasana yang pinggir bandar dengan akses kepada salah satu daripada bandar-bandar yang paling dinamik di negara ini. Sebagai universiti ketiga terbesar Georgia, Kennesaw State menawarkan lebih daripada 150 prasiswazah dan siswazah darjah, termasuk program kedoktoran yang semakin meningkat. Yang ditetapkan oleh Lembaga Regents Sistem University of Georgia sebagai universiti yang komprehensif, Kennesaw Negeri komited untuk menjadi sebuah institusi akademik bertaraf dunia kedudukan yang baik untuk meluaskan misi akademik dan penyelidikan dan mengembangkan skop di peringkat tempatan, serantau dan negara.

Dua Institusi Great - One University Bertaraf Dunia

Pada 6 Januari 2015, Lembaga Regents Sistem University of Georgia meluluskan penggabungan Kennesaw State dan Universiti Negeri Politeknik Selatan. Ini mewakili penyatuan kelima dan terbesar di USG dalam komitmen yang berterusan untuk meningkatkan kecekapan dan keberkesanan yang lebih baik kepada pelajar dan negeri ini.

Kennesaw State University baru menggabungkan yang terbaik daripada kedua-dua institusi yang paling dihormati Georgia dalam pendidikan tinggi. Sebuah universiti komprehensif, Kennesaw State ialah kampus destinasi yang menawarkan pelajar spektrum luas akademik yang berkualiti, yang berkembang dan kehidupan kampus bertenaga, kemudahan tempat makan pemenang anugerah dan pelbagai kemudahan yang ada menawarkan olahraga. Dengan pelbagai peringkat kebangsaan menduduki tempat program perniagaan, kejuruteraan dan tahun pertama, dan juga pengajaran utama, kejururawatan, seni bina, program sains dan matematik, Universiti Negeri Kennesaw baru bersedia untuk menjadi institusi bertaraf dunia Georgia seterusnya.

Kennesaw State University - By The Numbers

  • Jumlah pendaftaran: 33,000 (berdasarkan Fall 2015)
  • Jumlah program ijazah: darjah lebih 150 sarjana muda, sarjana dan kedoktoran
  • Di kampus kapasiti perumahan: kira-kira 5200 dan lapan dewan kediaman
  • Bilangan alumni: lebih daripada 100,000
  • kesan ekonomi: $ 1,2 bilion - Lembaga Regents Sistem University of Georgia laporan 2012
  • Negara yang diwakili dalam badan pelajar: 130
  • Pelajar yang mengambil bahagian dalam kelas pendidikan berterusan: 17.210
  • Pasukan Olahraga: 18 NCAA Bahagian I, termasuk bola sepak (Fall 2015)

Kennesaw State University yang diiktiraf oleh Persatuan Selatan Kolej dan Sekolah Suruhanjaya Kolej untuk anugerah itu sarjana muda, sarjana, pakar dan kedoktoran. Menghubungi Suruhanjaya di Kolej pada 1866 Southern Lane, Decatur, Georgia 30.033-4.097 atau hubungi 404-679-4500 untuk soalan mengenai akreditasi Kennesaw State University.

Kenyataan KSU Mission

Kennesaw State University menawarkan berkualiti tinggi dan ijazah produktif, siswazah, pendidikan berterusan, dan program kokurikulum. Ini termasuk peluang pembelajaran dalam seni bina, seni, perniagaan, komputer, pendidikan, kejuruteraan dan teknologi kejuruteraan, kesihatan dan perkhidmatan manusia, penghormatan pengalaman, kemanusiaan dan sains sosial, kajian antara disiplin, pembangunan kepimpinan, sains semula jadi dan fizikal, belajar di luar negara, dan disiplin lain yang berkaitan. penyelidikan, biasiswa Universiti, aktiviti kreatif, dan inisiatif perkhidmatan awam berkembang dan menggunakan pengetahuan, menyumbang kepada pembangunan ekonomi dan meningkatkan kualiti hidup masyarakat tempatan, Georgia, negara, dan dunia.

Nilai-nilai masyarakat KSU terbuka, jujur, dan bijaksana pertanyaan intelektual, penyelesaian masalah inovatif dan kreatif, profesionalisme, kepakaran, kerjasama, integriti dan tingkah laku beretika, kewarganegaraan terlibat, pemahaman global, kemampanan, saling menghormati, dan menghargai manusia dan kepelbagaian budaya. Masyarakat University berusaha secara berterusan untuk meningkatkan kejayaan pelajar, meningkatkan kualiti institusi, dan bertindak balas terhadap permintaan awam untuk pendidikan tinggi.

Kenyataan KSU Wawasan

Kennesaw State University akan menjadi sebuah universiti komprehensif bertaraf dunia yang diiktiraf bagi kecemerlangan dalam pendidikan, penemuan, inovasi, teknologi dan penglibatan masyarakat di semua peringkat dari tempatan ke global. Pengalaman KSU akan memberi kuasa kepada ahli dan graduan warga universiti untuk mempunyai wawasan, kebolehan, dan keberanian untuk mengubah masa depan.

Program diajar dalam:
  • English

Sekolah ini juga menawarkan:

Sijil Siswazah

Kennesaw State University

Program MSCS menghidangkan dua khalayak: pelajar sains komputer dengan program berorientasikan penyelidikan; dan pengamal industri dengan program yang digunakan. ... [+]

sijil siswazah dalam bidang sains komputer

Program MSCS menghidangkan dua khalayak: pelajar sains komputer dengan program berorientasikan penyelidikan; dan pengamal industri dengan program yang digunakan. Untuk menyampaikan dua penonton ini, program ini mempunyai pilihan tesis, pelbagai trek yang digunakan, pilihan Kajian Interdisipliner, dan pilihan Pengkomersialan Teknologi.

Jawatankuasa Kemasukan MS CS boleh secara kondisional mengakui pemohon kurang pengetahuan asas dalam sains komputer, dengan syarat untuk melengkapkan program sijil ini.

Kursus Diperlukan

Program Jumlah: 15 Jam Kredit

Online Siswazah Permohonan - Terdapat tidak boleh dikembalikan fi permo... [-]
Amerika Syarikat Kennesaw
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Kennesaw State University

... [+]

Online Siswazah Permohonan - Terdapat tidak boleh dikembalikan fi permohonan yang $ 60. Mesti dalam sampul surat tertutup dari institusi atau dihantar secara elektronik dari institusi secara langsung. GRE Laporan Skor - Minta supaya skor anda dihantar secara elektronik ke KSU (kod sekolah 5359). Tiada kod jabatan diperlukan. [-]
Amerika Syarikat Kennesaw
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
15 jam
Dalam Talian & Kampus Digabungkan
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Kennesaw State University

... [+]

Sijil Siswazah dalam Yayasan IT

Pelajar yang memperoleh sijil mempunyai kemahiran dan pengetahuan dalam bidang pengaturcaraan, pembangunan web, sistem pangkalan data, pentadbiran sistem dan jaminan maklumat dan keselamatan. Semua kursus dalam Sijil Siswazah dalam Yayasan Teknologi Maklumat ditawarkan secara bersemuka dan online. Tiada Kredit dengan Peperiksaan atau penggantian kursus.

Sekiranya anda berminat untuk mengetahui lebih lanjut mengenai Sijil Siswazah kami di Yayasan Teknologi Maklumat, sila hubungi penyelaras untuk program MSIT, Dr. Lei Li.

Keperluan Program

Sila ambil perhatian, tiada kursus boleh dipindahkan ke sijil siswazah.

Tiada kursus yayasan boleh dikecualikan atau dipindahkan ke Sijil Siswazah dalam Yayasan Teknologi Maklumat.... [-]

Amerika Syarikat Kennesaw
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
Kampus
Online
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Kennesaw State University

Sijil Siswazah dalam SWE menganggap bahawa pelajar mempunyai latar belakang yang ketara dalam pengkomputeran. Kedua-duanya mendalam dan memperluaskan pengetahuan mereka t ... [+]

Sijil Siswazah dalam Kejuruteraan Perisian

Sijil Siswazah dalam SWE menganggap bahawa pelajar mempunyai latar belakang yang ketara dalam pengkomputeran. Kedua-duanya mendalam dan memperluaskan pengetahuan mereka tentang komputer, dan mempersiapkan mereka untuk kedudukan yang lebih bertanggungjawab dalam industri pengkomputeran, serta untuk kajian lanjut pasca siswazah. Pelajar yang berminat dalam Sijil Siswazah biasanya tidak mempunyai ijazah pertama dalam pengkomputeran.

Syarat Kemasukan Ijazah Sarjana Muda Kejuruteraan Perisian atau Sains Komputer atau bidang yang berkait rapat (atau ijazah sarjana muda dengan kecekapan profesional dan pengetahuan yang setara dengan ijazah Sains Komputer). Ijazah sarjana muda dalam mana-mana bidang dengan pengalaman kerja yang berkaitan dengan Sijil ini. (Pelajar dalam kategori ini perlu mengambil kerja kursus tambahan yang cukup untuk bersiap sedia untuk sijil ini, dan akan dinasihatkan untuk mengambil Sijil Siswazah dalam Yayasan Kejuruteraan Perisian terlebih dahulu.) Keperluan Program ... [-]
Amerika Syarikat Kennesaw
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Kennesaw State University

Sijil Siswazah dalam Pengurusan Data dan Program Analitis direka untuk profesional IT yang mempunyai ijazah sarjana muda dalam bidang pengkomputeran untuk memajukan penge ... [+]

Sijil Siswazah Pengurusan Data dan Analitis Stand-Alone dan Terbenam

Sijil Siswazah dalam Pengurusan Data dan Program Analitis direka untuk profesional IT yang mempunyai ijazah sarjana muda dalam bidang pengkomputeran untuk memajukan pengetahuan mereka dalam bidang Pengurusan Data dan Analisis, terutama teknologi dan sistem yang menyokong pemprosesan data perniagaan berskala besar. Pengetahuan terdahulu dalam pembangunan sistem, sistem pangkalan data, dan pembangunan web diperlukan. Pelajar yang tidak mempunyai pengetahuan yang diperlukan diperlukan untuk mengambil kursus asas IT berikut: IT 5413, IT 5433, dan IT 5443. Pada masa ini pelajar-pelajar MSIT yang mendaftar boleh menggunakan semua kursus sijil ke arah pilihan-pilihan MSIT.... [-]

Amerika Syarikat Kennesaw
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Kennesaw State University

Program MAPW menawarkan Sijil Siswazah dalam Penulisan Kreatif. Satu program empat peringkat yang unik, bukan sarjana, matlamatnya adalah untuk memberikan arahan dan keah ... [+]

Sijil Siswazah dalam Penulisan Kreatif

Program MAPW menawarkan Sijil Siswazah dalam Penulisan Kreatif. Satu program empat peringkat yang unik, bukan sarjana, matlamatnya adalah untuk memberikan arahan dan keahlian dalam komuniti penulis kepada pelajar-pelajar bertulis yang bertauliah di metro Atlanta dan Georgia Utara yang mencari amalan menulis kreatif yang intensif tetapi yang tidak mahu menuruti lulusan program.

Sijil Siswazah dalam Penulisan Kreatif:

Membolehkan pelajar berkelayakan untuk belajar di bengkel penulisan peringkat siswazah yang diajar oleh penulis profesional Direka untuk mereka yang berminat untuk meningkatkan puisi mereka, membina cerita, mengkritik permainan, atau melengkapkan memoir mereka Menawarkan pelajar peluang untuk bekerja dengan penulis yang diterbitkan dalam persekitaran yang serius dan produktif Memberi pelajar tahap pengajaran bertulis yang tinggi dan membawa penulis menjadi komuniti penulis bertulis dari semua peringkat umur yang juga berusaha untuk memperbaiki penulisan mereka, untuk meneroka peluang penerbitan, untuk mengambil bahagian dalam acara-acara sastera, dan memperluaskan wawasan peribadi dan profesional mereka ... [-]
Amerika Syarikat Kennesaw
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Kennesaw State University

Sijil Siswazah di Yayasan SWE menganggap bahawa pelajar tidak mempunyai latar belakang yang ketara dalam pengkomputeran. Kedua-duanya mendalam dan memperluaskan pengetahu ... [+]

Sijil Siswazah dalam Yayasan Kejuruteraan Perisian

Sijil Siswazah di Yayasan SWE menganggap bahawa pelajar tidak mempunyai latar belakang yang ketara dalam pengkomputeran. Kedua-duanya mendalam dan memperluaskan pengetahuan mereka tentang komputer, dan mempersiapkan mereka untuk kedudukan yang lebih bertanggungjawab dalam industri pengkomputeran, serta untuk kajian lanjut pasca siswazah. Pelajar yang berminat dalam Sijil Siswazah biasanya tidak mempunyai ijazah pertama dalam pengkomputeran.

Jika anda berminat untuk mengetahui lebih lanjut mengenai Sijil Siswazah kami dalam Yayasan Kejuruteraan Perisian atau Sarjana Sains dalam Kejuruteraan Perisian, sila hubungi pengarah program MSSWE. Paola Spoletini melalui e-mel.... [-]

Amerika Syarikat Kennesaw Marietta
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Kennesaw State University

Program Pengajian Amerika di Kennesaw State University kini menawarkan lima belas jam kredit lulusan sijil. Sijil Siswazah boleh diperoleh dengan sendirinya atau sebagai ... [+]

Sijil Siswazah dalam Pengajian Amerika

Program Pengajian Amerika di Kennesaw State University kini menawarkan lima belas jam kredit lulusan sijil. Sijil Siswazah boleh diperoleh dengan sendirinya atau sebagai pelengkap kepada program siswazah yang lain.

Kurikulum ini adalah seperti berikut:

Kursus diperlukan (6 kredit)

Tajuk Kursus, Tajuk Kursus, Jam Kredit

AMST 7000 Beasiswa Pengajian Amerika 3 AMST 7100 Kaedah Pengajian Amerika 3

Kursus Tambahan (9 Kredit)

Pilih mana-mana tiga kursus kluster Pengajian Amerika berikut:

Tajuk Kursus, Tajuk Kursus, Jam Kredit

AMST 7200 Pergerakan Sosial Amerika 3 Tempoh Sejarah AMST 7210 3 AMST 7320 Sejarah dan Budaya Awam 3 AMST 7340 Perusahaan dan Buruh dalam Budaya Amerika 3 AMST 7300 Bandaraya Amerika, Suburbs, dan Desa 3 AMST 7310 Kajian Serantau 3 AMST 7330 Identiti dan Kumpulan Sosial 3 AMST 7410 Sastera dan Kinerja dalam Budaya Amerika 3 AMST 7420 Budaya Popular Amerika 3 AMST 7450 Budaya Visual Amerika 3 AMST 7460 Pergerakan dalam Budaya Amerika 3 AMST 7510 Laluan ke Amerika 3 AMST 7520 Amerika dalam Konteks Transnasional 3 Mana-mana Kursus Luar Negara Peringkat Pengajian Siswazah yang Diluluskan 3 Kemasukan Siswazah ... [-]
Amerika Syarikat Kennesaw
Permintaan Maklumat
Sepenuh masa
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Kennesaw State University

Keselamatan maklumat adalah salah satu bidang yang paling pesat berkembang dalam teknologi maklumat dan pengurusan maklumat. Ia adalah asas pembuatan keputusan perusahaan ... [+]

Sijil Siswazah dalam Keselamatan IT

Keselamatan maklumat adalah salah satu bidang yang paling pesat berkembang dalam teknologi maklumat dan pengurusan maklumat. Ia adalah asas pembuatan keputusan perusahaan dan proses perniagaan yang boleh dipercayai. Program ini menyediakan pelajar untuk pelbagai jawatan seperti pegawai keselamatan maklumat, pengurus keselamatan, pengurus operasi, sistem dan pengurus rangkaian, profesional undang-undang, pengurus risiko, dan profesional maklumat. Keselamatan maklumat amat penting dalam perbankan dan kewangan, kesihatan awam, penjagaan kesihatan dan industri yang sangat terkawal. Mereka yang menyelesaikan program ini akan berjaya dalam kesedaran keselamatan, tindak balas kejadian terhadap kompromi sistem, strategi pertahanan, pengurusan konfigurasi, dan isu-isu undang-undang.... [-]

Amerika Syarikat Kennesaw
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Kennesaw State University

Sijil Peacebuilding Gunaan menyediakan pelajar dengan set konsep, alat dan kemahiran asas untuk menyediakan mereka untuk atau memajukan kerjaya mereka dalam konflik, pemb ... [+]

Sijil Graduan Dalam Talian dalam Peacebuilding Gunaan

Sijil Peacebuilding Gunaan menyediakan pelajar dengan set konsep, alat dan kemahiran asas untuk menyediakan mereka untuk atau memajukan kerjaya mereka dalam konflik, pembangunan semula dan bidang pembangunan antarabangsa. Kursus ini memberi tumpuan kepada kemahiran khusus, yang boleh dipasarkan, praktikal yang dikehendaki bagi mereka yang mencari kerjaya dan kemajuan kerjaya dalam kerajaan, NGO, dan tentera.

Sijil dalam talian ini menyatukan komitmen KSU kepada program pengurusan konflik dan pendidikan profesional global yang boleh diakses. Ini adalah satu-satunya sijil lepasan dalam perdamaian di dalam Sistem Universiti Georgia dan satu-satunya program dalam talian di Sekolah Pengurusan Konflik, Peacebuilding, dan Pembangunan.... [-]

Amerika Syarikat Kennesaw
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
Online
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Kennesaw State University

Memandangkan kemudahan komunikasi global (terutamanya disebabkan oleh Internet), peningkatan pergantungan kepada bahasa Inggeris sebagai bahasa pautan antarabangsa, penge ... [+]

Sijil Siswazah dalam Penulisan Profesional untuk Penonton Antarabangsa

Program empat kursus, bukan darjah, Sijil ini direka untuk profesional yang menulis untuk, atau bekerja dengan, penduduk antarabangsa.

Memandangkan kemudahan komunikasi global (terutamanya disebabkan oleh Internet), peningkatan pergantungan kepada bahasa Inggeris sebagai bahasa pautan antarabangsa, pengembangan kepentingan korporat di seluruh dunia, dan pertumbuhan pesat penduduk antarabangsa di metro Atlanta, Sijil ini memenuhi keperluan komunikatif yang penting dalam pelbagai tetapan profesional. Profesional perniagaan mungkin memasukkan wawasan yang diperoleh dari Sijil ke dalam dokumen korporat antarabangsa mereka dengan menyediakan mereka dengan peningkatan kesedaran tentang budaya dan linguistik bahasa Inggeris jenis di seluruh dunia. Contohnya, badan kesarjanaan yang semakin meningkat telah mendokumenkan bagaimana bahasa Inggeris Asia (contohnya, Singapura, India, dan Malaysia) berbeza dari Bahasa Inggeris Piawai Amerika kerana konteks budaya penggunanya. Kesedaran tentang perbezaan ini akan membolehkan para profesional perniagaan untuk mengelakkan kerosakan komunikatif kerana perbezaan budaya dan penggunaan bahasa Inggeris. Begitu juga, pendidik (kolej, sekolah menengah, pelatih korporat) akan mendapat manfaat daripada Sijil ini dengan memahami pelbagai bahasa dan strategi retorik yang digunakan oleh penulis dari negara lain yang menggunakan bahasa Inggeris mungkin berbeza dari rakan-rakan AS mereka. Pendidik yang menyedari perbezaan ini boleh menggunakan wawasan ini di bilik darjah, terutamanya dalam kes-kes apabila pelajar antarabangsa bekerja dengan pelajar-pelajar Amerika dalam menulis projek dan aktiviti kelas lain. Sijil ini juga akan memberi manfaat kepada profesional yang bekerja di organisasi bukan keuntungan, pekerja kerajaan, dan lain-lain yang bekerja dengan atau menulis untuk populasi besar penutur bahasa Inggeris asli.... [-]

Amerika Syarikat Kennesaw
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu