Kalamazoo Valley Community College

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Dengan empat kampus di Kalamazoo, Michigan - Kampus Township Texas, Kampus Groves, Kampus Arcadia Commons dan Kampus Sihat Living Bronson - Kalamazoo Valley Community College menawarkan ijazah bersekutu dalam 25 bidang pengajian. Institusi yang diiktiraf sepenuhnya, Kalamazoo Valley menawarkan hari dan petang, kelas dalam talian dan hujung minggu. Lembah Kalamazoo bekerja rapat dengan institusi empat tahun untuk memastikan pemindahan kredit pelajar bagi mereka yang berminat untuk mengikuti ijazah sarjana muda selepas tamat matlamat di Lembah. Dengan lebih daripada 70 program pemindahan yang berbeza untuk dipilih - dalam bidang seperti kejuruteraan, perniagaan, sains komputer, dan kejururawatan - pelajar mempunyai peluang untuk mendapatkan kredit yang dapat dipindah milik sepenuhnya ke kolej atau universiti selama empat tahun di Kalamazoo Valley, untuk sebahagian kecil daripada kos menghadiri kolej atau universiti selama empat tahun. 5 reasons Pelajar boleh menyertai lebih daripada 20 kelab dan organisasi yang berlainan atau menyertai salah satu daripada lima pasukan sukan intercollegiate, termasuk bola keranjang lelaki dan wanita, bola tampar wanita, besbol, dan bola tampar.

APAKAH KURSUS KOMUNITI?

Kolej komuniti adalah sekolah dua tahun yang menyediakan pendidikan pasca menengah yang berpatutan sebagai Pathway untuk ijazah empat tahun. Menurut Persatuan Kolej Komuniti Amerika, 1,167 kolej komuniti di Amerika Syarikat mendaftarkan lebih daripada 12.4 juta pelajar dan melayani hampir separuh daripada semua pelajar sarjana di Amerika Syarikat. Kolej komuniti menawarkan persekitaran pembelajaran yang berbeza dan diiktiraf untuk saiz kelas yang lebih kecil, perhatian yang lebih individual dan suasana yang menyokong.

PERUMAHAN

Kalamazoo Valley Community College adalah sebuah sekolah komuter dan oleh itu tidak menawarkan perumahan di kampus. Walau bagaimanapun, sebagai rumah kepada tiga institusi pengajian tinggi, Kalamazoo adalah sebuah bandar kuliah dan menawarkan sejumlah pangsapuri yang lengkap dan tidak lengkap dengan kemudahan termasuk kolam renang, gelanggang bola tampar dan pusat kecergasan. Banyak kompleks pangsapuri menawarkan perkhidmatan ulang-alik ke Kalamazoo Valley Community College atau dalam jarak berjalan kaki dari bas bandar Metro Transit.

KALAMAZOO, MICHIGAN

Terletak di Southwest Michigan, Kalamazoo kira-kira dua jam dari Chicago dan Detroit. Dengan hampir 75,000 penduduk, Kalamazoo mempunyai minda bandar yang besar dan ciri-ciri bandar kecil. Pusat bandar yang bersemangat dan progresif yang merangkumi hidangan yang berkualiti, kelab malam, kilang pembuatan mikro, kedai-kedai, hiburan live dan Institut Kesenian Kalamazoo, Kalamazoo hanya beberapa minit dari pantai yang berleluasa dan laluan semula jadi. Kalamazoo mengalami empat musim. Kejatuhan menandakan kedatangannya dengan suhu yang sejuk dan pemulihan daun yang lembap ke dalam warna-warna yang berkilau merah, oren dan emas. Musim sejuk membawa udara sejuk, dengan suhu rata-rata 26 darjah dan salji tebal di Southwest Michigan, menyediakan peminat luar dengan landskap yang sempurna untuk bermain ski, sledding, dan kereta salji. Salji mencair dan Kalamazooans menghalang musim sejuk dan mengalu-alukan musim bunga, cuaca yang hangat, landskap yang subur dan hari penuh matahari. Gulung musim bunga menjadi musim panas apabila suhu tinggi musim panas rata-rata mencapai 80an yang rendah, memberikan peluang yang sempurna untuk menikmati Lake Michigan yang berdekatan, sebahagian daripada pantai air tawar yang terpanjang di negara dan salah satu daripada lebih daripada 11,000 tasik pedalaman di seluruh negeri. Kalamazoo

Lokasi

Kalamazoo

Kalamazoo Valley Community College

Alamat
6767 West O Ave
Kalamazoo, Michigan, Amerika Syarikat
Telefon
+1 269-488-4400