Lake Tahoe Community College

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Pergunungan, air biru yang mendalam, dan kecantikan yang lasak - Lake Tahoe.

Di 6,229 kaki di atas paras laut, Lake Tahoe Community College , terletak di tengah-tengah South Lake Tahoe, terletak di ketinggian tertinggi di mana-mana kolej di Northern California.

Dibuka pada tahun 1975, kira-kira 3,000 pelajar datang melalui pintu setiap suku tahun. Di luar bilik darjah dan makmal, kampus hutan 164 ekar juga mempunyai teater kotak hitam 192 tempat duduk, padang bola sepak bertaraf dunia, makmal seni yang luas, Pusat Pembangunan Anak, dan banyak lagi. Gimnasium 26,000 kaki persegi dengan studio tarian dan pusat pendidikan kecergasan, serta Pusat Pelajar, yang merangkumi sebuah kafe dan dapur gred komersil untuk program seni kuliner dibuka pada tahun 2002. Pada tahun 2006, kolej ini membuka 27,000 baru- perpustakaan kaki persegi dan galeri seni bersebelahan.

Universiti California, Universiti Negeri California, dan kolej dan universiti terakreditasi lain memberikan kredit penuh untuk kursus yang setara dan boleh dipindahmilik yang memuaskan di Lake Tahoe Community College . Kolej ini juga diluluskan untuk faedah veteran.

Kalendar kolej adalah berdasarkan sistem suku tahunan, dengan setiap suku panjang 12 minggu. Berikutan tiga perempat, terdapat sesi musim panas enam minggu. Untuk tarikh dan tarikh akhir, semak Kalendar Akademik.

Dengan 31 pilihan ijazah bersekutu ditambah 28 kerjaya dan sijil teknikal untuk dipilih, para pelajar dapat meneruskan pelbagai minat seperti program Akademi Kebakaran Lake Lake Tahoe dan penawaran dalam kesihatan bersekutu, pentadbiran perniagaan, muzik komersil, keadilan jenayah, media digital, dan pendidikan padang gurun. Gelar pindahan menyediakan pelajar untuk kemasukan ke kampus Universiti Negeri California.

Rekreasi luar boleh didapati sepanjang tahun di South Lake Tahoe, sebuah bandar sekitar 21,000 penduduk. Pelajar berada dalam beberapa minit dari tiga resort ski. Terdapat sejumlah 14 pusat peranginan yang terletak di sekitar Lake Tahoe. Musim panas membawa sukan air, memancing, mendaki, perkhemahan, dan rangkaian laluan basikal gunung yang luas. Matahari bersinar rata-rata 75 peratus atau 274 hari setiap tahun, memberi para pelajar banyak peluang untuk keluar dan meneroka pergunungan Sierra Nevada.

Lokasi

South Lake Tahoe

Alamat
1 College Drive
96150 South Lake Tahoe, California, Amerika Syarikat