Laney College

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Laney College adalah yang terbesar dari empat kampus Daerah Kolej Komuniti Peralta dan salah satu kolej komuniti tertua di negara ini.

Kawasan perkhidmatan Laney College merangkumi Alameda, Albany, Berkeley, Emeryville, Oakland, dan Piedmont. Ia juga menarik pelajar dari Greater Bay Area kerana reputasinya kerana kepelbagaian dan latihan teknikal berkualiti tinggi.

Laney College menawarkan ijazah bersekutu dalam lebih daripada 20 bidang seni dan sains liberal; sebilangan besar graduan melanjutkan pelajaran ke kolej dan universiti 4 tahun, termasuk sistem University of California dan California State University.

Laney College telah mengekalkan dan terus mengemas kini program kerjaya dan teknikal (CTE) yang luar biasa. Program-program ini merangkumi kawasan perdagangan tradisional seperti Teknologi Elektrik (diperakui negeri), Kimpalan, Penyelenggaraan Industri, Pemesinan, dan Pertukangan. Kolej ini juga telah mengembangkan program baru dalam bidang teknologi maju lain seperti Building Automation Systems (salah satu daripada tiga program di AS), Reka Bentuk Digital, Teknologi Kejuruteraan Peranti Perubatan, reka bentuk 3-D dan pembuatan pantas, dan Teknologi Pencahayaan Lanjutan. Kolej ini menawarkan program dalam seni terapan seperti Fotografi Profesional dan Reka Bentuk Grafik.

Laney College mempunyai salah satu daripada beberapa program Pengurusan Restoran di Bay Area dan program Baking and Pastry bertaraf dunia.

Akhirnya, Laney College adalah peneraju nasional dalam pendidikan lestari. Kecekapan tenaga dan kursus bertema kelestarian yang berkaitan boleh didapati di pelbagai jabatan. Laney College mendidik, menyokong, dan mengilhami pelajar untuk cemerlang dalam persekitaran pembelajaran yang inklusif dan beragam yang berakar pada keadilan sosial.

Lokasi

Oakland

Alamat
Fallon Street,900
94607 Oakland, California, Amerika Syarikat

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Program-program

Pada masa ini tidak ada program untuk dipaparkan

Sila menapis carian di atas, lihat kategori popular kami di bawah atau melakukan carian kata kunci.


... or simply by choosing your degree: