Lenoir Community College

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Lenoir Community College ( LCC ) kaya dengan sejarah dan merupakan salah satu institusi tertua di North Carolina Community College System.

Kolej ini komited untuk pendidikan berkualiti dan kejayaan pelajar dan menawarkan 56 program ijazah bersekutu, 31 program diploma, 78 program sijil / sijil kemahiran, dan 5 Pathways Kerjaya dan Janji Kolej. Hari ini, Lenoir Community College melayani lebih daripada 3,556 pelajar kurikulum dan lebih daripada 9,473 pelajar pendidikan berterusan setiap tahun. Lenoir Community College mengalami catatan pendaftaran dalam sejarahnya pada musim gugur 2010 dengan 3,793 pelajar kurikulum. Kolej ini menduduki tempat ke-27 dalam pendaftaran di antara 58 kolej komuniti di negeri ini. Sebagai sebuah kolej komuniti bertaraf dunia, Lenoir Community College terus mengembangkan program dan perkhidmatannya untuk memenuhi keperluan warga yang dilayaninya.

Misi Lenoir Community College adalah untuk memenuhi keperluan pendidikan peribadi, budaya, dan profesional pelajar kami melalui program pendidikan yang berpatutan, mudah diakses, dan inovatif.

Lenoir Community College diakreditasi oleh South Association of Colleges and Schools Commission on Colleges untuk memberi ijazah, diploma, dan sijil.

Lokasi

Kinston

Alamat
North Carolina Highway 58,231
28504 Kinston, North Carolina, Amerika Syarikat

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Program-program

Pada masa ini tidak ada program untuk dipaparkan

Sila menapis carian di atas, lihat kategori popular kami di bawah atau melakukan carian kata kunci.


... or simply by choosing your degree: