Lorain County Community College

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Mengenai LCCC

Ditubuhkan pada tahun 1963, Lorain County Community College telah membantu penduduk tempatan mendapatkan latihan dan pendidikan yang mereka perlukan untuk menjalani hidup terbaik mereka selama lebih dari 50 tahun.

Sama ada matlamat anda adalah ijazah sekutu, latihan tenaga kerja tambahan atau ijazah lanjutan, kami mempunyai program untuk memenuhi keperluan anda.

LCCC berbangga untuk menjadi tonggak utama bagi Lorain County. Kolej ini memberi peluang kepada pelajar untuk melengkapkan:

  • Ijazah Sarjana Muda
  • Ijazah bersekutu
  • Sijil jangka pendek
  • Latihan tenaga kerja

Melalui Perkongsian Universiti LCCC, anda boleh mendapat ijazah sarjana muda atau sarjana dari 14 universiti dan kolej Ohio. Kami juga merupakan kolej komuniti pertama di Ohio untuk menawarkan ijazah sarjana sendiri.

LCCC menyimpan tuisyen rendah - kini tuisyen terendah kedua di Ohio - supaya anda boleh menamatkan kemahiran yang anda perlukan untuk pekerjaan - dan tidak banyak hutang.

Hasil daripada komitmen berterusan kami kepada pelajar kami, LCCC telah dinamakan sebagai kolej komuniti di negara ini untuk Kecemerlangan Pelajar Sukses oleh Persatuan Kolej Komuniti Amerika (AACC).120187_120139_InternationalStudents.jpg

Lulusan Berpengalaman Tinggi

Apabila anda menamatkan pengajian, pendidikan LCCC anda meletakkan anda kedudukan untuk beberapa pendapatan paling tinggi oleh graduan kolej komuniti di Negeri Ohio dan di peringkat 50 di negara ini. Pada 2016 kolej itu berada di kedudukan kedua di Ohio dan ke-41 di peringkat kebangsaan untuk graduan kolej komuniti berbayar tertinggi, menurut Payscale Human Capital. Payscale adalah syarikat gaji, faedah dan kompensasi yang mengumpulkan data mengenai pendapatan seumur hidup untuk beratus-ratus darjah dan jurusan. LCCC juga menjaringkan paling tinggi di kalangan semua kolej komuniti Ohio dalam pendapatan untuk graduan dalam laporan tambah nilai 2015 oleh Program Dasar Metropolitan di Brookings.

Lorain County Community College adalah sebahagian daripada Sistem Universiti Ohio, salah satu daripada sistem pendidikan awam yang terbesar di negara ini. Program pendidikan kolej awam, universiti dan pendidikan dewasa di Ohio memberikan hampir 600,000 pelajar dan menawarkan setiap pilihan dari GED ke Ph.D., memastikan semua warga Ohio mempunyai akses mudah ke pendidikan tinggi berkualiti tinggi yang berpatutan. Lawati Sistem Universiti Ohio untuk maklumat lanjut.

Lokasi

Elyria

Alamat
1005 North Abbe Road
44035 Elyria, Ohio, Amerika Syarikat