Mid Michigan College

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

5

MMCC bukan satu saiz yang sesuai dengan semua, tetapi ia adalah tempat di mana pelajar setiap jalur dapat memperoleh sesuatu yang berharga.

Dapatkan Lebih Banyak di Mid dari Mid Michigan Community College di Vimeo.

Bukan hanya kerana pemindahan kelas kami ke universiti awam dan swasta di seluruh negara. Bukan hanya kerana anda akan bekerjasama dengan penasihat akademik yang akan bekerjasama dengan anda untuk menentukan dan memetakan pengalaman anda sepanjang masa di MMCC . Bukan hanya kerana anda akan dihargai sebagai individu yang boleh memberikan sumbangan bermakna kepada pembelajaran anda dan rakan anda. Tetapi kerana menjadi seorang pelajar di Mid bermakna semakin banyak daripada pendidikan anda, lebih banyak untuk dolar anda, dan lebih banyak untuk masa depan anda. MMCC menawarkan permulaan yang menyediakan sesuatu yang kaya dan unik. Sama ada anda sedang mencari untuk menjimatkan wang pada rancangan pendidikan empat tahun atau lanjutan anda, anda akan kembali ke kolej sebagai pelajar bukan tradisional, atau anda ingin masuk ke dalam kerjaya dalam masa dua tahun atau kurang melalui salah satu perdagangan kami , program teknikal, atau pekerjaan, kami yakin bahawa anda akan mendapat lebih banyak di tengah. 6

Program Pengajian

Di MMCC , kami memberi tumpuan kepada pendekatan keseluruhan pelajar untuk belajar. Kami memahami bahawa setiap pelajar mempunyai matlamat individu, dan oleh itu setiap pelajar perlu melakukan perjalanan yang khusus mencapai matlamat tersebut.

Trek Berbeza untuk Matlamat yang berbeza:

MMCC menawarkan empat jenis latihan dan trek program, dan dalam kebanyakan trek, pelajar boleh memilih dari pilihan latihan jangka pendek, dua tahun bersekutu darjah, atau gelaran yang menggabungkan dengan lancar ke dalam program empat tahun di kolej dan universiti lain . Ini bermakna tanpa mengira sama ada anda seorang pelajar praktikal, atau lebih selesa berurusan dengan teori dan konsep, sama ada anda ingin menyertai tenaga kerja dalam tempoh satu hingga dua tahun atau sama ada anda ingin pergi ke bujang atau luar, MMCC mempunyai sesuatu yang akan berfungsi untuk anda. Dan pada nilai yang luar biasa.

Lokasi

Mount Pleasant

Mid Michigan Community College

Alamat
2600 S Summerton Rd, Mt Pleasant, MI 48858 United States
Mount Pleasant, Michigan, Amerika Syarikat
Telefon
+1 (989) 773-6622