Massachusetts International Academy

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

mengenai MAIA

Selamat datang ke Akademi Massachusetts (MAIA), sebuah kolej inovatif kedudukan sekolah persediaan baru-baru ini sekolah tinggi dan graduan universiti dari luar negara untuk kejayaan di kolej-kolej dan universiti-universiti Amerika Syarikat.

MAIA Sekilas Pandang

Terletak di kampus 25 ekar di Marlborough, Massachusetts tiga puluh batu barat Boston, MAIA menyediakan kekayaan program bahasa kediaman dan keamatan yang ketat, kursus akademik berstruktur pengajian. MAIA menawarkan peluang kepada pelajar untuk melibatkan sepenuhnya diri mereka dalam budaya dan bahasa Amerika dengan bantuan guru-guru dan kakitangan.

MAIA Fakta

200 + Pelajar graduan kami telah pergi untuk belajar di University of Massachusetts, Boston, Lowell dan kampus Amherst, serta universiti Amerika yang lain yang terbilang Hanya 30 batu dari Boston dan 3 jam dari New York City

Pendidikan di MAIA

pengajaran bilik darjah disediakan dengan mengambil berat guru-guru yang mempunyai kepentingan dalam membantu pelajar berjaya. Kebanyakan guru-guru kita memegang ijazah sarjana dan disahkan untuk mengajar di Massachusetts. Selain itu, ramai yang telah diajar kemahiran bahasa Inggeris di luar negara. Bersama-sama dengan guru-guru MAIA ini, Student Advisors menawarkan peluang pembelajaran di luar bilik darjah.

Kehidupan pelajar

penasihat pelajar merancang aktiviti pendidikan dan sosial untuk pelajar, perjalanan ke Boston dan muzium, dan acara-acara di kampus untuk menggalakkan persahabatan dan kerja berpasukan. Melalui kajian bilik darjah dan aktiviti selepas waktu sekolah, pelajar mempunyai peluang yang banyak untuk berlatih dan mengukuhkan kemahiran bahasa Inggeris mereka.

Hidup di Campus

MAIA menawarkan keselamatan, keselamatan, hospitaliti, dan kemudahan kampus kediaman. penasihat pelajar menyediakan pengawasan di asrama, dan anggota keselamatan yang pada malam hari minggu bertugas dari 5:00-09:00 dan 24 jam sehari pada hujung minggu. Kampus ini dilengkapi dengan teknologi canggih yang kedua-duanya meningkatkan pembelajaran bilik darjah dan juga menyediakan keselamatan bangunan. Sesetengah pelajar mempunyai ruang tunggal mereka sendiri yang dilengkapi dengan bilik mandi dan kajian kawasan peribadi manakala yang lain memilih bilik double dengan rakan sebilik. Kemudahan ini mempunyai kafeteria yang menyajikan masakan Cina dan Amerika. Pelajar boleh bersenam di bilik kecergasan kampus, bermain bola keranjang di gelanggang tertutup atau di luar rumah, melibatkan diri dalam sukan individu dan pasukan dalam bilik permainan atau kajian perpustakaan dan kajian kawasan.

Kenyataan Misi

Misi Massachusetts International Academy adalah untuk meningkatkan penguasaan bahasa Inggeris pelajar, melengkapkan pelajar dengan kemahiran yang diperlukan untuk kajian akademik berjaya, dan mengajar pelajar tentang kehidupan dan nilai-nilai Amerika untuk membantu mereka dalam proses pembudayaan itu.

Visi

Massachusetts International Academy menyokong pelajar bahasa Inggeris lepasan menengah dalam mencapai kolej-tahap kecekapan dalam bertutur, mendengar, membaca, dan menulis. Kursus pengajian adalah ketat dan relevan, memberi tumpuan kepada pelajar pengetahuan hendaklah memiliki dan kemahiran yang mereka mesti menunjukkan untuk berjaya dalam kursus akademik. Kursus yang disusun dari pemula melalui perantaraan ke tahap yang maju, membina kedua-dua kemahiran dan pengetahuan kandungan.

Sebagai sebuah sekolah berasrama, Massachusetts International Academy juga menyokong pembelajaran di luar bilik darjah melalui program-program acara dan kurikulum. Interaksi dengan penutur asli Bahasa Inggeris, program kediaman berstruktur, dan sambungan dengan tempatan membentuk masyarakat budaya kesedaran, kepekaan, inisiatif, kreativiti dan menggalakkan pelajar untuk peserta dalam kajian akademik masa depan di Amerika Syarikat yang terlibat.

"Pada MAIA, pelajar tenggelam dalam bahasa Inggeris dan belajar dalam persekitaran yang membolehkan mereka untuk membangunkan kemahiran membaca, menulis, bercakap, dan mendengar kemahiran ke tahap yang mereka perlu untuk peralihan yang berjaya untuk UMass Amherst."

  • James Roche, Associate Provost, Pendaftaran, Pengurusan, UMass Amherst

Lokasi

Marlborough

Massachusetts International Academy

Alamat
Massachusetts International Academy
280 Locke Drive Marlborough

MA 01752 Marlborough, Massachusetts, Amerika Syarikat
Telefon
+1 508-229-6300