Metropolitan Community College

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Metropolitan Community College dikhaskan untuk memenuhi keperluan pendidikan komuniti. Program kolej ini bertujuan untuk membantu pelajar memahami diri mereka sendiri, masyarakat di mana mereka menjadi sebahagian dan alam semesta di mana mereka tinggal.

Pada masa yang sama, Metropolitan Community College memberi peluang kepada pelajar untuk mengembangkan kemahiran pekerjaan. Fakulti dan pentadbir bekerjasama untuk mewujudkan persekitaran yang merangsang pertumbuhan intelektual dan memupuk kebebasan akademik untuk pelajar dan tenaga pengajar. Program yang ditawarkan bertujuan untuk mendorong pembelajaran sepanjang hayat.

Pekerja Metropolitan Community College komited untuk memberikan peluang yang sama kepada semua orang tanpa mengira usia, kepercayaan, bangsa atau jantina.

Untuk mencapai misi ini, Lembaga Pemegang Amanah telah memberi kuasa kepada canselor, sebagai pegawai eksekutif, untuk melaksanakan kebijakannya. Canselor, bersama dengan pegawai daerah yang lain, akan memberikan kepemimpinan dalam pelaksanaan misi dan tujuan daerah.

Lokasi

Kansas City

Alamat
Southwest Trafficway,3201
64111 Kansas City, Missouri, Amerika Syarikat

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Program-program