MiraCosta College

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Apa yang Membuat MiraCosta College Khas?

Mengenai Pelajar kami

Kedua-dua pelajar dan kakitangan menikmati suasana yang mesra dan perasaan bahawa kita semua berada di sini untuk membantu satu sama lain. Badan pelajar kami yang pelbagai termasuk orang dari pelbagai peringkat umur, etnik dan budaya.

 • Pendaftaran Kredit: 14,773
 • Pendaftaran Bukan Kredit: 2,479
 • Pendaftaran Kredit mengikut Jantina: Perempuan: 57% Lelaki: 43%
 • Umur Purata: 26
 • Pendaftaran Kredit mengikut Etnik:
  • Afrika Amerika: 4%
  • Putih: 45%
  • Hispanik: 34%
  • Asia, Kepulauan Pasifik: 8%
  • Pelbagai: 7%
  • Lain-lain: 2%
 • Tugas Aktif Ketenteraan / Veteran / Tanggungan: 1,396
112142_pexels-photo-1595391.jpeg

Yayasan Kolej

Visi Yayasan MiraCosta College adalah untuk memastikan tiada siapa yang dinafikan akses kepada pendidikan kerana keperluan kewangan dan sumber yang tersedia untuk memperkaya pengalaman kolej untuk semua pelajar. Yayasan adalah 501 (c) (3) perbadanan nirlaba yang dikawal oleh lembaga sukarelawan pemimpin masyarakat dan ditadbir oleh Yayasan Pembangunan dan Yayasan Kolej. Sepanjang lima tahun yang lalu, Yayasan itu mempunyai lebih daripada dua kali ganda sumbangan kepada kolej, yang seterusnya tiga kali ganda jumlah pelajar yang menerima biasiswa dan dua kali sumber swasta yang menyokong program kampus. Salah satu keutamaan Foundation adalah Janji MiraCosta, yang akan menawarkan satu tahun kolej tanpa bayaran kepada pelajar yang layak. Janji ini juga akan menyediakan pembiayaan ke arah buku teks dan bekalan pengajaran kepada mereka yang berkomitmen untuk keperluan Janji.

Individu, syarikat, dan kumpulan sivik bekerja dengan Yayasan MiraCosta College untuk mencapai matlamat dermawan mereka. Ramai yang memilih membiayai biasiswa, sementara yang lain menyokong peningkatan program akademik dan kemudahan melalui Lingkaran Presiden. Benefactors menyumbang antara $ 1,000 dan $ 10,000 setiap tahun dan menyokong pelbagai keperluan di kolej, termasuk biasiswa pelajar, projek modal, geran peningkatan program dan peralatan pendidikan. Ahli-ahli Circle Presiden dijemput untuk bertemu dengan presiden MiraCosta untuk mempelajari tentang kolej dan peranannya dalam masyarakat dan untuk berkongsi idea-idea mereka, dengan itu mewujudkan hubungan yang berharga antara kolej dan komuniti yang dikendalikannya.112185_pexels-photo-1438072.jpeg

Misi

Misi

Misi Daerah Kolej Komuniti MiraCosta adalah untuk menyediakan peluang pendidikan yang unggul dan khidmat sokongan pelajar kepada populasi pelajar yang beragam dengan fokus pada kejayaan mereka. MiraCosta menawarkan ijazah sarjana muda, kursus pemindahan universiti, pendidikan kerjaya dan teknikal, program sijil, pendidikan kemahiran asas, dan peluang pembelajaran sepanjang hayat yang mengukuhkan kesejahteraan ekonomi, budaya, sosial dan pendidikan komuniti yang dikendalikannya.

Matlamat Institusi

Matlamat I. Kolej Komuniti MiraCosta Daerah akan menjadi sebuah institusi pendidikan terdahulu yang komited dalam inovasi dan menyelidik amalan terbaik, akses yang luas kepada pendidikan tinggi, dan kelestarian alam sekitar.

Matlamat II. Daerah Kolej Komuniti MiraCosta akan menjadi institusi di mana setiap pelajar mempunyai kebarangkalian yang tinggi untuk mencapai kejayaan akademik.

Matlamat III. Daerah Kolej Komuniti MiraCosta akan melembagakan proses perancangan yang berkesan melalui penggunaan data yang sistematik untuk membuat keputusan.

Matlamat IV. Daerah Kolej Komuniti MiraCosta akan membuktikan piawaian pengawasan dan kepatuhan fiskal yang tinggi.

Matlamat V. MiraCosta Community College District akan menjadi rakan komuniti yang teliti.

Lokasi

Daerah Kolej Komuniti MiraCosta terletak di San Diego County di sepanjang pantai California Selatan, antara Orange County ke utara dan kawasan metropolitan San Diego di selatan. Daerah ini kira-kira 35 km ke utara San Diego dan 90 kilometer ke selatan Los Angeles. Daerah ini termasuk bandar-bandar Oceanside, Carlsbad, Encinitas, Rancho Santa Fe, Solana Beach, Del Mar, kawasan yang tidak diperbadankan di La Costa, Olivenhain, dan bahagian-bahagian Lembah Carmel dan Pangkalan Marin Camp Pendleton.

North San Diego County secara kebangsaan dikenali dengan sekolah K-12 yang luar biasa dan pelbagai pilihan pendidikan tinggi yang luar biasa. Daerah sekolah awam yang diselenggarakan oleh MiraCosta College termasuk Carlsbad, Cardiff, Del Mar, Encinitas, Oceanside, Rancho Santa Fe, San Dieguito, dan Pantai Solana. Kolej dan universiti tempatan termasuk Cal State San Marcos, Universiti Nasional, Kolej Palomar, Universiti Negeri San Diego, UCSD dan Universiti San Diego, antara lain.

Laman web Pihak Berkuasa Pelancongan San Diego menggambarkan County North San Diego sebagai kawasan yang luas dan luas yang terkenal dengan pantai yang murni, pemeliharaan alam semulajadi dan batu ruang terbuka. Dari Del Mar ke Oceanside, garis pantai Utara County adalah rentetan desa-desa tepi pantai yang unik yang mempunyai rasa kota kecil.

Jika anda mencari peluang untuk aktiviti luar di San Diego, rantau utara mempunyai banyak. Dari hiking dan menunggang kuda di Los Peñasquitos Canyon Preserve, papan luncur perahu dayung dan kayak di Carlsbad Lagoon, untuk berbasikal di sepanjang Highway 101 bersejarah, atau memancing sukan, menonton ikan paus atau melayari pantai dari La Jolla melalui Oceanside, peminat luar pasti akan dilayan. Pekan pantai utara Encinitas di San Diego baru-baru ini dinamakan antara bandar-bandar luncur terbaik di dunia oleh National Geographic.

Kawasan Pantai County Utara terletak di beberapa tarikan utama di San Diego, termasuk LEGOLAND California, Sea Life Aquarium dan Taman Air Legoland, Flower Fields di Carlsbad, dan Del Mar Fairgrounds, tuan rumah pada Del Mar Fair dari pertengahan Jun hingga awal Julai, diikuti oleh Del Mar Thoroughbred Races sehingga awal September. Terdapat juga San Diego Botanic Garden untuk melihat flora dan fauna asli San Diego, dan di sempadan Timur County Utara, anda juga akan menemui Safari Park Zoo San Diego, permainan kasino India gaya Las Vegas dan segelintir kilang wain yang hebat dan kilang bir tempatan. Peminat seni akan menyukai Muzium Seni Oceanside dan Institut Seni LUX.

Kawasan pantai utara dan pedalaman Utara County San Diego juga merupakan syurga untuk pemain golf, dengan lebih daripada 40 kursus pelbagai untuk dipilih. Dihargai dengan angin pendinginan dari Lautan Pasifik, Park Hyatt Aviara yang direka oleh Arnold Palmer dan padang golf Grand Del Mar yang direka oleh Tom Fazio unik diukir di sekitar landskap semula jadi dan tumbuh-tumbuhan asli.

Kawasan Utara San Diego menempatkan anda hanya satu jam dari Disneyland namun masih dekat dengan pusat bandar San Diego di mana muzium Balboa Park, Zoo San Diego, Gaslamp Quarter dan SeaWorld San Diego berada berhampiran.

North San Diego County adalah rumah kepada lapan bandar, perniagaan dan keluarga yang paling pesat berkembang di negara ini yang tertarik dengan Lembah Pedalaman Utara dan lembah pedalaman di utara County.111577_pexels-photo-1152500.jpeg

Lokasi

Oceanside

Alamat
Community Learning Center,
1831 Mission Avenue

CA 92058 Oceanside, California, Amerika Syarikat

Oceanside

Alamat
Oceanside Campus,
1 Barnard Drive

CA 92056 Oceanside, California, Amerika Syarikat

Encinitas

Alamat
San Elijo Campus,
Manchester Avenue,3333

CA 92007 Encinitas, California, Amerika Syarikat

Carlsbad

Alamat
Technology Career Institute,
2075 Las Palmas Drive

CA 92011 Carlsbad, California, Amerika Syarikat