Mohawk Valley Community College

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Kolej Komuniti Mohawk Valley menyediakan diakses, peluang pendidikan yang berkualiti tinggi untuk memenuhi pelbagai keperluan pelajar-pelajar kita. Kami adalah kolej komuniti, komited kepada kejayaan pelajar melalui perkongsian, pemindahan dan kerjaya laluan, dan pengayaan peribadi. The College, yang menjangkau dua kampus - satu di Utica dan satu lagi di Rome - menawarkan 90 pilihan ijazah dan sijil untuk pendaftaran sebanyak 6,000 sepenuh dan separuh masa pelajar.

Kami adalah sebahagian daripada Universiti Negeri New York sistem (SUNY), yang merupakan sistem yang menyeluruh terbesar pendidikan tinggi di Amerika Syarikat. Sistem ini, yang terdiri daripada 64 institusi, menyediakan peluang tanpa had untuk pelajar dan alumni kami.

tuisyen MVCC itu, keenam terendah dalam sistem SUNY, bersama-sama dengan program dan perkhidmatan termasuk kampus-to-kampus bantuan pengangkutan ulang-alik langsung biasiswa teguh membuat College yang boleh diakses untuk semua orang. Terdapat 22 program olahraga antar perguruan dan lebih daripada 50 kelab dan pertubuhan pelajar, menyediakan pelajar dengan pelbagai aktiviti untuk meluahkan perasaan dan meneroka pilihan mereka.

Pelajar Antarabangsa di Kolej Komuniti Mohawk Valley diberi sumber melalui Kemasukan Antarabangsa Pejabat dan Perkhidmatan Pelajar Pejabat Antarabangsa, untuk memastikan peralihan yang lancar ke dalam masyarakat dan Sistem Pendidikan Amerika Syarikat. Pelajar menghadiri orientasi panjang minggu sebelum bermulanya kelas di mana mereka boleh menjadi selesa dengan kampus, pelajar-pelajar lain, dan fakulti dan kakitangan. Sokongan yang berterusan termasuk aktiviti bulanan, Club International, sebuah Program Mentor, dan waktu pejabat setiap hari untuk bercakap secara langsung dengan Penasihat Antarabangsa.

Lokasi

Utica

Alamat
Mohawk Valley Community College
1101 Sherman Drive

13501 Utica, New York, Amerika Syarikat

Rom

Alamat
Mohawk Valley Community College
Second campus
1101 Floyd Ave.

13440 Rom, New York, Amerika Syarikat