Monroe County Community College

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Monroe County Community College adalah institusi awam, dua tahun yang disokong oleh wang cukai dari Monroe County, dana pendidikan dari negeri Michigan dan tuisyen pelajar. Daerah Monroe County Community College dibentuk pada 29 Jun 1964, oleh para pemilih di Monroe County. Pada 3 Julai 1964, daerah ini diberi wewenang berkanun di bawah peruntukan Michigan Act 188 of the Public Act of 1955 untuk berfungsi sebagai sebuah kolej komuniti. Kampus Utama seluas 210 ekar terletak di pusat di Monroe County dengan akses mudah ke Detroit dan Toledo. Pusat Whitman di Bedford Township berhampiran sempadan Michigan-Ohio menawarkan pelbagai pilihan kursus.

Pada tahun 1964, Monroe County Community College membawa sesuatu ke Monroe County yang belum pernah ada sebelumnya - peluang untuk mendapatkan pendidikan perguruan secara tempatan.

Sejak itu, hampir semua perkara telah berubah - perkara yang menjadi perhatian kita, apa yang kita bicarakan, gaya hidup kita, gaya secara umum, apa yang menjadi tajuk utama, apa yang tidak. Tempat kita pada waktunya bergerak begitu cepat sehingga kita sering tidak berhenti memikirkan sejauh mana kita telah sampai dan ke mana kita menuju. Dalam melihat perjalanan kami sejauh ini - melalui semua perubahan - Monroe County Community College terus kekal dalam komuniti, berkembang dengan masa untuk menyesuaikan diri dengan perubahan keperluan dan meneruskan rekod kecemerlangan dan perkhidmatan.

Lokasi

Online Amerika Syarikat

Alamat
South Raisinville Road,1555
48161 Monroe, Michigan, Amerika Syarikat

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami