Neosho County Community College

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Hello dan Selamat Datang ke Neosho County Community College (NCCC), rumah daripada "Panthers"! Kami adalah sebuah institusi dua tahun yang menawarkan Ijazah Bersekutu. Kami boleh menawarkan anda selamat, persekitaran kampung halaman di mana keperluan individu dan matlamat anda boleh dicapai. Penduduk Antarabangsa kami adalah kecil, tetapi semakin berkembang. Kini kami mempunyai pelajar-pelajar antarabangsa yang mewakili dua belas negara yang berbeza dan mempunyai bekas pelajar antarabangsa yang dipindahkan ke Harvard, Institut Seni Chicago, dan lain-lain institusi empat tahun dipercayai.

SEJARAH

Kolej ini ditubuhkan pada tahun 1936 sebagai Maktab Rendah Chanute. Pada tahun 1965, nama itu ditukar kepada Neosho County Community College Junior, dan terbitan bon telah diluluskan untuk membina kampus semasa. Pada tahun 1980, perkataan "junior" telah dibuang dari nama College.

Lokasi / Kampus

NCCC mempunyai dua lokasi utama: kampus kediaman di Chanute, Kansas, dan satu kampus yang disediakan Ottawa, Kansas. Chanute adalah sebuah bandar 10.000 terletak di sudut tenggara luar bandar di Kansas. Chanute adalah kurang daripada dua jam dari Wichita, Kansas City, Topeka, dan Tulsa, Oklahoma. Ottawa adalah sebuah bandar 12,000 terletak di utara pusat Kansas dan hanya satu setengah jam dari Lawrence dan Kansas City.

pelajar

Neosho County Community College mempunyai seramai kira-kira 3500 pelajar dan memegang kelas mengikut sistem semester tradisional. Semester kejatuhan kita bermula pada bulan Ogos dan semester musim bunga kami bermula pada bulan Januari. Kami mempunyai dua sesi empat minggu musim panas diadakan pada bulan Jun dan Julai.

program

Neosho County Community College menawarkan ijazah bersekutu, serta program sijil banyak. Program yang paling popular vokasional menyusukan dan perubatan membantu. Majoriti pelajar-pelajar kita menghadiri NCCC dengan niat untuk berpindah ke sebuah kolej empat tahun atau universiti setelah tamat ijazah bersekutu mereka.

Yuran Pengajian dan Kelayakan skor TOEFL diperlukan: 61 IBT Diperlukan IELTS skor: 6.0 Purata tuisyen tahunan: 12700 USD

Mengapa datang ke Neosho County Community College?

Selamat, kolej kecil, persekitaran yang mesra Kelas kecil dengan perhatian individu daripada memelihara fakulti dan kakitangan Perkhidmatan peribadi kepada setiap individu pelajar antarabangsa Pelbagai aktiviti kebudayaan dan peluang khidmat masyarakat yang membolehkan anda untuk menjadi tenggelam dalam budaya Amerika yang pelbagai.

Lokasi

Chanute

Neosho County Community College

Alamat
800 West 14th Street
66720 Chanute, Kansas, Amerika Syarikat