Northwest College

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Northwest College dibuka pada tahun 1946 dengan hampir 100 sepenuh dan separuh masa pelajar dan tiga tenaga pengajar yang bertemu di bilik darjah yang dipinjam dari daerah sekolah awam.

Pada mulanya dikenali dengan Universiti Wyoming Barat Laut Center, ia ditubuhkan melalui perjanjian dengan Universiti Wyoming dan Park County Sekolah Daerah No. 1. Sokongan Universiti telah dihentikan pada tahun 1950.

Pada tahun 1953 nama itu ditukar ke Northwest Kolej Komuniti, dan pada tahun 1968 asas cukai kolej itu telah diperluaskan untuk merangkumi semua Taman County. Namanya berubah sekali lagi untuk Northwest College pada tahun 1989. Sejak sekian lama, kualiti pengajaran matang, dan satu kampus kediaman maju.

NWC adalah jauh lebih daripada sebuah kolej dua tahun biasa - mempertimbangkan perkara-perkara berikut sebagai bukti tuntutan itu.

Program keluasan: Pelbagai kursus menyokong 54 darjah pemindahan, 19 darjah teknikal dan 34 sijil kemahiran. Dan dengan tuisyen rendah Barat Laut, tidak ada keperluan untuk merasa bersalah meneroka sebelum melakukan utama a.

Fakulti yang kuat: Pelajar mengenali fakulti hebat kami atas dasar siapa nama. Walaupun mereka sering menyeru sebagai pakar dalam bidang masing-masing, tumpuan fakulti kita pada para pelajar kita.

Peluang pembelajaran yang kaya: Pembelajaran menanti pelajar-pelajar kita di dalam dan di luar bilik darjah, termasuk aktiviti akademik seperti Livestock Penghakiman dan Forensik serta peluang perjalanan tahunan antarabangsa.

Aktiviti: Pelbagai aktiviti pelajar termasuk olahraga antar perguruan, sukan antara dinding, kelab dan organisasi, persatuan pelajar dan banyak lagi. Jika anda berada di sebuah pasukan olahraga, terdapat peluang yang baik keluarga dan rakan-rakan anda boleh menonton melalui Webcasts sebenar yang dihasilkan oleh pelajar NWC.

Alam Sekitar: Ini semua di sini-persekitaran benar-benar kolej megah lima dewan kediaman dan lebih daripada 50 pangsapuri (mencari lebih terperinci mengenai kami peta kampus dan kawasan peta).

Visi & Misi

Visi - Melalui satu ajaran penting, pembelajaran, dan persekitaran hidup, Northwest College akan menjadi pemimpin pendidikan yang dinamik dan cemerlang yang membentuk masa depan yang positif kepada pelajar dan masyarakat ia berfungsi.

Misi - Melalui, persekitaran hidup dan pembelajaran yang luar biasa dinamik, Northwest College telah menyediakan dirinya untuk pencapaian individu pelajar, kepelbagaian, kewarganegaraan global, dan daya hidup masyarakat.

pelajar

1,719 pelajar kredit 59% - sepenuh masa 41% - sambilan 72% - Wyoming 23% - negeri lain 4% - negara lain

Kampus

Kampus utama, Powell

132 - jumlah ekar 62 - bangunan (termasuk bangunan Kampus Barat)

Empat pusat luar kampus

Stesen Field Mickelson (50 batu barat Powell) Cody Pusat Worland Pusat Trapper Arena

Program Pengajian

52 - darjah pemindahan 19 - darjah teknikal 30 - sijil

Lokasi

Powell

Alamat
231 West 6th Street
82435 Powell, Wyoming, Amerika Syarikat