Northwest Suburban College

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Mengapa SPAN?

Pada Northwest Suburban College kami komited untuk menyediakan pelajar dengan peluang untuk belajar dalam program-program yang mampu dimiliki dan dipercepatkan. Sebagai contoh, Ahli Bersekutu Sarjana Muda dalam Sains mungkin mengambil masa dua tahun dalam program tradisional, sedangkan pada SPAN anda boleh melengkapkan ijazah Associate anda dalam empat trimester (hanya lebih satu tahun dan tiga bulan). Itu hampir dua kali lebih cepat seperti dalam program tradisional!

Jika anda sedang mencari untuk tetapan kelas kumpulan fokus dengan lebih pengajar perhatian daripada sekolah-sekolah lain mampu untuk menawarkan, SPAN boleh menjadi sesuai untuk anda. SPAN kini menawarkan akses ke makmal kimia state-of-the-art di mana inovasi dan kepimpinan dalam bidang sains dan perubatan adalah digalakkan. Kami juga mempunyai tiga makmal komputer, perpustakaan yang semakin meningkat, dan lounge yang selesa di mana pelajar berkumpul untuk belajar dan bersosial. Setiap hari kita meraikan pelbagai yang unik kepercayaan dan budaya yang diwakili dalam badan kepelbagaian dan tenaga kerja. Sejak SPAN memperluaskan program dengan pantas, kini adalah masa untuk mendapatkan di atas kapal dan menyertai kami dalam menjalin kerjaya anda: masa depan perubatan. Anda boleh mulakan sekarang dengan mengisi permohonan dan memanggil atau menghantar e-mel kakitangan kemasukan mesra kami. Kami berharap untuk melihat anda tidak lama lagi di SPAN!

Misi

Pada Northwest Suburban CollegeMisi kami adalah untuk memberikan perkhidmatan yang berkualiti tinggi, dipercepatkan, dan pendidikan yang mampu dimiliki dalam bidang profesional dan paraprofessional yang akan membawa kepada usaha ilmiah dan peluang pekerjaan.

Objektif kami adalah untuk:

Menawarkan kecemerlangan akademik melalui kurikulum berstruktur, bimbingan yang luas, dan kelas saiz kecil.

Menawarkan penyediaan kurikulum intensif untuk kedudukan peringkat kemasukan dalam pelbagai bidang dan asas bagi kejayaan di dunia kerja yang sentiasa berubah-ubah.

Membangunkan program-program yang meningkatkan kemahiran akademik penting untuk pekerjaan dan pembelajaran sepanjang hayat.

Memberi bimbingan kerjaya untuk menghasilkan matlamat yang realistik dan membantu dalam memahami pasaran kerja semasa.

externships Foster dengan klinik, hospital dan kemudahan penjagaan kesihatan, yang lain untuk membangunkan latihan pelajar-pelajar kita dan peluang pekerjaan kepada graduan kami.

Sediakan pelbagai perkhidmatan sokongan yang perlu kepada pengalaman kolej.

Nilai-nilai Teras

SPAN menawarkan pelbagai program untuk pelbagai kumpulan pelajar yang bekerja dengan highlyMrsG2 motivasi, berpengalaman, dan fakulti yang berdedikasi. Pada SPAN, kita menggalakkan dan menekankan nilai-nilai teras: Menyediakan peluang pembelajaran sepanjang hayat yang angkat kejayaan pelajar.

Menawarkan kecemerlangan pendidikan menerusi penggunaan fakulti yang berkelayakan dan pendekatan inovatif dalam pengajaran dan pembelajaran.

Menghargai kepelbagaian etnik di pelbagai peringkat, termasuk fakulti, kakitangan dan pelajar.

Bekerjasama dengan kumpulan warganegara dalam masyarakat untuk memperkayakan perkongsian profesional.

Menggalakkan pelajar untuk meneroka dan mencabar idea-idea baru dalam isu-isu etika dan kesesuaian.

Meningkatkan komunikasi dan kemahiran kepimpinan.

SPAN adalah sejarah dalam membuat.

Semasa bertugas sebagai profesor terkenal dan penyelidik dalam bidang akademik, Dr. Mohammed T. AliNiazee diiktiraf yuran pengajiannya yang tinggi, meningkatkan pinjaman pelajar dan hutang, dan meningkatkan tempoh masa yang diperlukan untuk memperoleh ijazah kolej. Dihadapi ketidakseimbangan ini, SPAN di sini untuk membuat perubahan dengan menawarkan lebih banyak bimbingan pelajar, kelas yang lebih kecil, dan tiga penggal penuh setiap tahun (bukan dua). A kemuncak impian lama beliau menubuhkan sebuah pusat bertaraf dunia pendidikan yang diasaskan kepada prinsip-prinsip perkhidmatan, belas kasihan, dan kualiti, Profesor AliNiazee memilih bersara awal selepas hampir 40 tahun kerjaya yang berjaya dalam bidang akademik untuk menubuhkan SPAN. Dr. AliNiazee dan pasukan SPAN yang berdedikasi untuk membina, bukan keuntungan sekolah pengajian tinggi swasta yang menyediakan pendidikan berkualiti dan pada mulanya khusus untuk sains dan perubatan, yang akhirnya akan memperluaskan ke kawasan lain, sebagai sebuah universiti yang luas.

Satu hab budaya dengan banyak pusat maju untuk penjagaan kesihatan dan perubatan, Chicago telah dipilih sebagai thechicago bandar yang indah untuk mewujudkan SPAN. Pada tahun 2008, Presiden AliNiazee membeli hartanah di Rolling Meadows, IL bahawa sekarang adalah SPAN. Selepas mewujudkan Lembaga Korporat dan Lembaga Regents, MAQ Khan (lewat), seorang profesor bersara biologi untuk University of Illinois di Chicago menyertai SPAN sebagai Pengerusi Lembaga Regents, dan telah dilantik sebagai Naib Presiden kolej itu. Dr. Khan memainkan peranan penting dalam tempoh ini formatif di SPAN. fakulti dan kakitangan tambahan telah diupah oleh Dr. AliNiazee sebagai sekolah yang mula berkembang.

Presiden AliNiazee bersama-sama dengan ahli-ahli fakulti SPAN dan kakitangan yang diilhamkan oleh sumbangan ahli-ahli falsafah, ahli-ahli sains, ahli matematik, pakar perubatan, dan pemikir besar daripada awal Golden Age of sains dan inovasi. Dalam tempoh ini (750-1258 CE) di dunia Arab-Islam menjalani pesat andillustration-of-kanser sel pembangunan luar biasa kerana pelbagai intelektual termasuk Al-Farabi, Ibn Sina (Avicenna), dan Ibn Rushd (Averroes). Selain banyak dan besar sumbangan intelektual, kumpulan ini besar ulama berpengaruh memainkan peranan penting dalam memelihara dan menghantar pemikiran Yunani Purba ke Eropah yang akhirnya membantu dalam motivasi tempoh dalam sejarah dikenali sebagai Renaissance. Mereka juga digerakkan oleh sumbangan besar daripada awal sekolah ivy league seperti Yale, Harvard, dan Princeton. Mereka mempunyai satu persamaan dengan SPAN: mereka semua berasal dengan beberapa pelajar dan maju ke pusat-pusat besar pendidikan dari masa ke masa.

Sejak diasaskan pada 2008, SPAN telah mencapai kemajuan besar dan terus tekun berusaha ke arah menyediakan persekitaran pendidikan yang terbaik. Pada masa ini, SPAN adalah sebuah institusi yang diiktiraf offeringStudent (Penulisan dengan sarung tangan) _Front Page_NWSC dipercepatkan sarjana muda dan program pensijilan penjagaan kesihatan. Sejak dua pelajar pertama SPAN pada tahun 2009, hampir 500 orang pelajar telah menamatkan pengajian dalam tempoh enam tahun yang lalu. acara kemuncak baru-baru ini perjalanan SPAN ini termasuk mencapai kelulusan pembiayaan Tajuk IV Mei 2016 dan akreditasi institusi awal oleh Majlis Accrediting untuk Kolej bebas dan Sekolah (ACICS) pada bulan Ogos 2014. Jika prestasi yang lalu itu adalah apa-apa penunjuk, SPAN mempunyai peluang yang sangat baik untuk pertumbuhan masa depan.

This school offers programs in:
  • English

Lihat Associate of Science »

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan:

Associate of Science

Bersekutu Sains Dalam Biologi

Campus Sepenuh masa September 2017 Amerika Syarikat Rolling Meadows

Kursus-kursus yang diambil untuk Ahli Bersekutu Sains Biologi menyediakan asas asas dalam kajian biologi. [+]

Kursus-kursus yang diambil untuk Madya Sains Biologi menyediakan asas asas dalam kajian biologi. Pelajar yang mengikuti Bersekutu Sains Biologi akan melengkapkan diperlukan 64 jam kredit dalam kedua-dua kursus pendidikan dan teras umum, yang memberi tumpuan kepada sains semula jadi dan biologi. Bersekutu program Sains boleh diselesaikan dalam tempoh empat trimester, atau satu tahun dan empat bulan, dan setelah berjaya menyelesaikan keperluan program, pelajar dianugerahkan Madya Sains Biologi. Pelajar yang mengikuti trek ini boleh menerima ijazah ini sebagai ijazah terminal mereka dan mencari pekerjaan selepas tamat pengajian atau pelajar boleh meneruskan Kepekatan Pra-Perubatan SPAN ini. Pra-Perubatan Kepekatan memerlukan tambahan 26 kredit, di mana pelajar akan mengumpul 90 jam kredit. Kajian tambahan akan menyediakan pelajar bagi Kemasukan Ujian Medical College (MCAT) dan melayakkan pelajar untuk kemasukan ke program-program sekolah perubatan gabungan SPAN ini. Pelajar yang berminat untuk mengikuti pendidikan berterusan di institusi yang tidak berkaitan akan disediakan untuk peperiksaan sekolah perubatan melalui penekanan program ini pada konsep utama, termasuk biologi & biokimia, sains sosial dan tingkah laku, dan analisis kritikal. Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai program-program inovatif dan institusi bergabung, hubungi Wakil Kemasukan. Kemasukan: Pra-Perubatan Kepekatan: Pelajar akan dinilai untuk Program MD penerimaan setelah tamat 50 jam kredit sarjana muda. Pelajar yang telah mengekalkan GPA terkumpul minimum dalam program sarjana muda SPAN akan layak untuk dicadangkan kepada program siswazah koperasi. Syarat-syarat untuk tamat pengajian: Lengkapkan sekurang-kurangnya 64 jam kredit. Mengekalkan Purata Nilai Gred Kumulatif minimum sebanyak 2.0 / 4.0. [-]

Contact
Alamat lokasi
NWSC
5999 S. New Wilke Road
Rolling Meadows, Illinois 60008
USA

Rolling Meadows, Illinois, 60008 US