Nashville Film Institute

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Pengalaman NFI

Di NFI, keluarga pembuat filem kami mencipta budaya yang satu-of-a-kind. Dari pelajar ke fakulti hingga alumni, kita semua terobsesi dengan satu perkara: membuat filem. Dan, kerana pembuatan filem sememangnya pengalaman berpasukan, kita semua terus bekerjasama, menyumbang, dan membina hubungan, baik sebagai rakan dan rakan sekerja. Bersama-sama, kita mencabar, menggalakkan, dan membentuk satu sama lain sebagai artis produksi.

Semua Filem, Semua Hari

Sepanjang hari, setiap hari, kami mencipta pembuat filem. Kami percaya untuk mendapatkan pelajar kami sepenuhnya tenggelam dalam industri filem dan menghapuskan gangguan. Kami menyediakan laluan pantas, mengelakkan topik yang tidak berkaitan dan jam kredit yang tidak berguna. Kami mendapatkan pelajar kami keluar dari kelas tradisional, di lapangan, di set, dan di belakang kamera. Ia adalah kreativiti tangan setiap hari.

Kami Mula Kerjaya

Kadar penempatan selepas tamat pengajian kami lebih tinggi daripada 70%.

Sebagai sebuah sekolah filem yang diiktiraf, kami memberi tumpuan kepada membina kerjaya pelajar dan alumni kami. Dan kerana program kami bersifat tangan dan dalam industri, ramai pelajar kami mempunyai kontrak dan tawaran pekerjaan yang dibina sebelum mereka menamatkan pengajian. Dan NFI, kejayaan kami dibina daripada kerjaya alumni yang berjaya.

Belajar Daripada Pencipta Filem Aktif

Di NFI, semua fakulti kita terlibat secara aktif dalam industri filem. Mereka adalah pengeluar, penulis, editor, pelakon, stylists, dan banyak lagi. Ini memberikan para pelajar kita dengan perspektif yang kaya mengenai trend dan teknologi, pendedahan kepada rangkaian profesional yang aktif, dan mentor dunia sebenar.

Kami berada di Heart of Nashville

Sebagai salah satu bandar yang paling pesat berkembang di Amerika, industri filem Nashville berkembang pesat. Kota kita dibina di atas industri hiburan dan hospitaliti selatan. Masyarakat seniman tempatan kami benar-benar mengambil berat tentang generasi akan datang dan sentiasa bersedia memberikan peluang baru. Dari video muzik ke rancangan televisyen ke iklan nasional, Nashville menerima pujian yang tinggi kerana komitmennya terhadap kecemerlangan dalam industri.

Program Sembilan Bulan

Anda mahu memulakan kerjaya anda. Kami membuat anda bermula dalam masa sembilan bulan sahaja.

Kami melengkapkan pembikin filem dengan kemahiran, rangkaian, dan pengalaman tangan yang diperlukan untuk memukul landasan. Program Pengeluaran Cinema NFI adalah seperti bootcamp untuk pembuat filem.

Lokasi

Nashville

Alamat
Nashville Film Institute
191 Polk Avenue

37210 Nashville, Tennessee, Amerika Syarikat