New York Studio School (NYSS)

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

The New York Studio School komited untuk memberi pendidikan yang penting kepada artis yang bercita-cita yang boleh bertahan seumur hidup. Matlamat kami adalah untuk mendedahkan memasuki pelajar soalan yang sesuai mengenai lukisan, lukisan dan arca dan menggalakkan mereka untuk bekerja keras dan berfikir ketat pada setiap masa, membolehkan mereka untuk membina satu rangka kerja etika dan falsafah untuk kerja-kerja kehidupan mereka.

Sijil atau MFA menamatkan pengajian pelajar meninggalkan sekolah dengan pemahaman yang dibangunkan bahasa seni; imaginasi diperbesarkan dikacau oleh etika kerja yang ditubuhkan, dengan semangat dan cita-cita untuk menjadi seorang artis untuk tahun akan datang.

Penyata Dekan

The New York Studio School adalah di mana lukisan, lukisan dan arca dikaji secara mendalam, dibahaskan dengan penuh bertenaga dan dicipta dengan semangat. Matlamat kami untuk artis muda bagi mereka untuk mencari wawasan peribadi mereka sendiri melalui siasatan seni dan dunia visual di sekeliling kita. Pengekstrakan dan bahu figuration sapu dan sering pertukaran. perbuatan persepsi dan idea-idea konseptual hidup bersama. Kami menggalakkan pembangunan wawasan yang unik ditolak ke melampau, mendapati perlahan-lahan dan tanpa tipu daya.

Dalam usaha untuk membantu dalam pembuatan seni, usaha Sekolah untuk membuat dibaca 'bahasa' seni dari masa lalu jauh untuk hadir baru-baru ini. Pengetahuan bahasa itu, apabila dicapai, memberikan artis keupayaan untuk menggunakannya, mengubah, menolak atau membuang, atau mencipta semula ia sesuka hati. Kami percaya dalam kuasa satu cara yang paling mudah, dan keupayaan untuk membendung dan menyampaikan yang paling mendalam dan kompleks idea, perasaan dan makna. semangat kami untuk cat, arang, tanah liat dan kayu menghubungkan kita dengan sinergi bomoh yang pertama yang dihancurkan beri ke dalam pigmen, pelukis yang pertama yang menggunakan minyak pada kanvas, pemahat pertama yang dibentuk tanah liat ke dalam bentuk manusia. beriman firma dalam keunikan masa kontemporari kita sendiri, kami juga menyelidik kerumitan penemuan abad kita sendiri. Walaupun kita menyambut lukisan dan ukiran, kami tidak nostalgia untuk masa lalu. ungkapan kuat akan mencari saluran mereka sendiri. Kami percaya dalam lukisan. Ia adalah cara yang paling langsung menggambarkan satu pengalaman atau idea. Lukisan adalah laluan yang paling penting kepada pemahaman dalam seni, dan ikatan yang sama antara disiplin lukisan dan ukiran. Terdapat beberapa tempat di mana lukisan begitu gigih disiasat. Ia adalah pada masa mereka di sekolah yang kami percaya pelajar membangun etika, falsafah dan kerja amalan yang berterusan pada kemudian hari sebagai seorang artis. Kami menjangkakan pelajar-pelajar kita untuk mengetahui bahawa dedikasi artis adalah komitmen seumur hidup ini. pengetahuan yang penting mendapat awal dan diserap boleh digunakan lebih dari jangka hayat. The rendah hati untuk belajar, ditambah pula dengan cita-cita untuk membuat kerja-kerja menarik adalah sifat-sifat yang kuat untuk artis muda. Sekolah ini bukan untuk mereka yang lemah semangat. Ia adalah untuk pelajar dengan penglibatan yang mendalam dalam keinginan untuk menjadi seorang artis, keamatan perangai dan penglihatan, dan integriti tujuan. Ia adalah untuk mereka yang suka bekerja dengan ketat, berfikir bijak dan penuh minat, dan mereka yang bersedia melihat keras dan panjang untuk melihat. Pelajar benar sentiasa 'mencari'; seorang artis sebenar bermula untuk melihat. Kami menggesa para pelajar untuk memohon yang benar-benar ingin belajar dan yang berani menyahut cabaran lukisan dan arca pada abad ke dua puluh satu. Kami menawarkan peluang untuk menterjemahkan metamorfosis kehidupan ke dalam metafora seni ini. The New York Studio School adalah tempat di mana kuasa imej masih dicari, falsafah lukisan masih ada, dan usaha untuk bentuk ketara masih terlibat. Kami percaya dalam kekuatan seni dan keupayaan untuk mengubah kehidupan seseorang itu.

  • Graham Nickson, Dean

KEMASUKAN TINJAUAN

The New York Studio Sekolah mengalu-alukan semua pemohon yang layak tanpa mengira usia, jantina, agama, bangsa, warna kulit dan agama, negara asal, atau hilang upaya. Pemohon mesti menunjukkan kualiti yang semula jadi fikiran dan perasaan, dan komitmen untuk kerja yang serius. Pelajar yang datang ke Studio School New York mempunyai keperluan sebenar untuk soalan-soalan seni, daripada keinginan untuk mendapatkan jawapan membosankan. Pendaftaran adalah berdaya saing, mengehadkan badan pelajar untuk membenarkan hubungan yang kreatif antara pelajar dan fakulti dan untuk menggalakkan keadaan yang meriah tanpa kesesakan.

This school offers programs in:
  • English

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan:

Video

Welcome to the New York Studio School

Contact

New York Studio School of Drawing, Painting and Sculpture

Alamat W 8th St 8
New York 10011, United States
Website http://www.nyss.org/
Telefon +1 212-673-6466