Northeast Wisconsin Technical College

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Diasaskan pada tahun 1912, NWTC adalah kolej awam peringkat dua negara, dua tahun di mana pelajar menyediakan kerjaya berteknologi tinggi dan memulakan peringkat sarjana muda mereka. Tahun lepas, NWTC berkhidmat lebih daripada 32,000 pelajar; 7,800 pelajar mengejar ijazah dan diploma dan bekerja dengan lebih dari 1,100 perniagaan untuk latihan kontrak. Kolej ini mengalu-alukan pelajar dari lebih daripada 30 buah negara di seluruh dunia termasuk Malaysia , Pakistan , Afrika Selatan , Brazil , Ghana , Sepanyol , Poland , dan China .

Semua pelajar NWTC disediakan dengan sumber yang diperlukan untuk berjaya. Sebagai hasilnya, 93 peratus graduan mempunyai kerjaya dalam tempoh enam bulan tamat pengajian; 80 peratus daripada mereka yang bekerja di bidang kerjaya mereka. Beratus-ratus lagi graduan meneruskan pendidikan melalui perjanjian pemindahan NWTC dengan hampir 40 kolej / universiti lain .

Mulailah di sini. Pergi ke mana sahaja!

Misi kita

Kami adalah kolej teknikal dua tahun, berkhidmat di Northeast Wisconsin dengan menyediakan pendidikan, latihan, dan peluang pembelajaran sepanjang hayat untuk individu dan perniagaan yang membawa kepada pembangunan tenaga kerja mahir. Pelanggan kami merangsang kecekapan ekonomi daerah kami sebagai hasil daripada kemahiran dan pengetahuan yang diperoleh melalui penyempurnaan sijil, ijazah, diploma dan kursus.

Visi kami

NWTC adalah kolej pembelajaran sepanjang hayat yang mengubah, menguatkan, dan memberi inspirasi.

Lokasi

Green Bay

Alamat
2740 West Mason St.
WI 54303 Green Bay, Wisconsin, Amerika Syarikat

Marinette

Alamat
1601 University Drive
WI 54143 Marinette, Wisconsin, Amerika Syarikat

Sturgeon Bay

Alamat
229 N. 14th Avenue
WI 54235 Sturgeon Bay, Wisconsin, Amerika Syarikat