Ohlone College

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Daerah Kolej Komuniti Ohlone adalah daerah kolej komuniti tunggal pelbagai kampus yang terletak di bahagian selatan Teluk San Francisco di California. Melayan hampir 16,000 pelajar setiap tahun, District ini mempunyai kampus utama di City of Fremont, kampus di City of Newark, dan dalam talian.

Ohlone College adalah institusi yang beragam etnik yang mempromosikan inovasi dan peningkatan berterusan di jabatan dan bahagian. Kolej ini dinamakan untuk penduduk asli yang tinggal di kawasan itu ketika Mission San Jose ditubuhkan.

Ohlone College komited untuk melayani setiap pelajar dengan keadilan di barisan hadapan dari semua yang kita lakukan dan menyedari perlunya pendekatan sistematik untuk mengkaji bagaimana kita berusaha mencapai matlamat ini. Diilhamkan oleh Seruan Bertindak Canselor Kolej Komuniti California, kami, sebagai sebuah institusi, bersatu dalam melihat bagaimana kita dapat melayani pelajar kita dengan lebih baik melalui aspek keadilan dan kemanusiaan.

Kejadian perkauman bukanlah perkara baru bagi negara kita dan telah lama diberhentikan dan tidak diendahkan. Diskriminasi, keganasan, dan ketidakadilan selama bertahun-tahun telah mencemarkan negara yang mengaku memberikan "kebebasan dan keadilan untuk semua." Dengan tajuk utama baru-baru ini yang melibatkan pembunuhan orang kulit hitam oleh polis - orang yang dimaksudkan untuk melindungi dan melayani masyarakat kita - kita tidak lagi boleh berdiam diri sebagai penonton terhadap diskriminasi kaum.

Sebagai institusi pendidikan, kita harus memimpin dalam mewujudkan perubahan dan mengajar generasi akan datang, tetapi kita mesti terlebih dahulu berusaha untuk mewujudkan peralihan itu.

Lokasi

Fremont

Alamat
Mission Boulevard,43600
94539 Fremont, California, Amerika Syarikat

Newark

Alamat
Cherry Street,39399
94560 Newark, California, Amerika Syarikat

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Program-program

Pada masa ini tidak ada program untuk dipaparkan

Sila menapis carian di atas, lihat kategori popular kami di bawah atau melakukan carian kata kunci.


... or simply by choosing your degree: