Olympic College

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Sila semak e-risalah kami!

Selamat Datang Pelajar Antarabangsa!

Olympic College adalah sebuah kolej awam dua tahun di Washington State yang menawarkan lebih daripada 70 darjah dan sijil yang berbeza dalam pemindahan akademik dan program profesional teknikal. Kampus di Bremerton terletak di kawasan seluas 33 ekar yang dikelilingi oleh pemandangan Pergunungan Olimpik, Mt. Rainier, salur masuk air masin, dan Cascade Mountains. Bandar Bremerton adalah komuniti yang selamat dan asas rumah yang sesuai untuk meneroka dan mengalami Pantai Barat Dengan perkhidmatan feri yang kerap ke Seattle, yang kurang daripada satu jam, Bremerton menawarkan peluang yang sempurna untuk menikmati suasana bandar kecil dengan semua daripada keseronokan dan faedah bandar pelbagai budaya Seattle.

Mengapa memilih College Olimpik?

  1. Perhatian peribadi dan kelas kecil 2. tuisyen yang mampu dimiliki dan homestay 3. kolej kediaman disediakan di kampus 4. Terletak berhampiran dengan Seattle 5. TOEFL tidak diperlukan 6. Intensive Program English 7. rakan kongsi perbualan Percuma 8. Kelab Pelajar Antarabangsa 9. Di kampus pekerjaan 10. 4 dan 6 minggu sesi musim panas Intensive English 11. Dijamin pemindahan kemasukan universiti yang ditetapkan universiti 4 tahun 12. jumlah pelajar antarabangsa kecil menyediakan peluang untuk bercakap Bahasa Inggeris 13. Peluang untuk terlibat dalam kehidupan kampus dan teman sepanjang hayat Sila lihat kami e-risalah!

Olympic College mendidik lebih daripada 13,000 pelajar setahun. Ditubuhkan pada tahun 1946, kolej ini mempunyai tiga kampus di Bremerton, Poulsbo, dan Shelton dan menghidangkan penduduk 280,000 penduduk yang tinggal di Kitsap dan Mason kgm.

Ijazah dan Sijil

Olympic College membantu pelajar membina kemahiran untuk fasa seterusnya dalam hidup atau kerjaya mereka melalui pilihan pendidikan yang banyak itu. Pelajar boleh mendapatkan sijil atau ijazah bersekutu, atau menyiapkan dua tahun pertama ijazah sarjana muda. Pelajar yang ingin melengkapkan ijazah sarjana muda dalam negara boleh memilih untuk Ijazah Sarjana Muda Sains Kejururawatan, Ijazah Sarjana Muda Sains Gunaan dalam Sistem Maklumat, atau Ijazah Sarjana Muda Sains dalam Kejuruteraan Mekanikal darjah kini boleh didapati di kampus Bremerton atau memilih untuk memindahkan kepada salah satu universiti yang bersama-terletak di Bremerton atau Poulsbo kampus. Di samping itu, OC menawarkan kursus-kursus untuk mengemaskini kemahiran kerja, dapatkan latihan kerja, atau hanya sebagai pengayaan peribadi. Pelajar mencapai banyak matlamat peribadi dan profesional mereka dengan menghadiri Kolej Olimpik. Dalam tahun-tahun kebelakangan ini, kolej ini telah mengalami banyak perubahan, termasuk pembinaan sebuah bangunan Kemanusiaan dan Perkhidmatan Pelajar baru di kampus Bremerton dan perluasan perkhidmatan di Poulsbo dan Shelton kampus.

Yuran Pengajian & Typical Kos: bukan pemastautin

Yuran Pengajian / Yuran $ 4,053

Buku / Supplies $ 1,095

Lain-lain $ 3,355

Bilik / papan $ 9,828

JUMLAH $ 18,231

Olympic College mempunyai Jaminan Transfer Kemasukan (TAG) dengan beberapa institusi rakan kongsi. pemohon pelajar antarabangsa yang memohon untuk program pemindahan kolej boleh memilih salah satu daripada institusi rakan kongsi kami untuk menganggap mereka untuk jaminan kemasukan. Pemohon-pemohon yang diterima untuk College Olimpik akan menerima kedua-dua surat pengakuan daripada kami dan Jaminan Kemasukan Transfer dari universiti yang mereka pilih. pelajar mesti menyempurnakan Ijazah Bersekutu di Kolej Olimpik dengan GPA yang diperlukan untuk memenuhi tawaran itu bersyarat. Keperluan GPA adalah diperolehi oleh kebanyakan pelajar antarabangsa. Malah, keperluan tertinggi ialah (B) Purata 3.25

Lokasi

Bremerton

Olympic College

Alamat
Olympic College
1600 Chester Avenue

98337-1669 Bremerton, Washington, Amerika Syarikat
Telefon
+1 360-792-6050