Parkland College

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Sejak penubuhannya pada tahun 1967, 帕克兰地区学院 telah komited untuk meningkatkan reputasi antarabangsa untuk kecemerlangan akademik dan pengayaan sosial. Sekolah ini terletak di pusat Champaign County, Illinois. Dalam tempoh empat puluh tahun yang lalu, kolej itu telah menyediakan latihan teknikal dan panduan latihan vokasional untuk lebih daripada 210,000 pelajar.

Parkland College telah menjadi pusat peluang pendidikan dan aktiviti sosial di timur dan tengah Illinois. Ia dikenali di seluruh Amerika Syarikat untuk piawaian akademik yang cemerlang, kurikulum inovatif, dan pengajaran yang berkualiti. "Konsentrasi untuk Program Pengayaan" membolehkan para pelajar Parkland College berpindah ke kolej-kolej junior di Illinois sebagai pelajar ketika mereka menerima ijazah bersekutu dalam seni (AA) atau gelar sekutu dalam sains (AS). Program Kemajuan Illinois memastikan pelajar di Parkland College dapat berpindah ke Illinois untuk mengikuti program ini setelah menyelesaikan beberapa kursus.

Kelebihan belajar di 帕克兰地区学院

帕克兰地区学院 membuka dunia baru untuk pelajar antarabangsa. Pelajar bukan sahaja menikmati kehidupan dan persekitaran pembelajaran Akademi Amerika, tetapi juga menikmati lebih banyak peluang.

Ciri-ciri utama

Kelayakan

帕克兰地区学院 telah diakreditasi oleh Persatuan Kolej dan 帕克兰地区学院 Utara Utara pada tahun 1972. Di samping itu, banyak kursus latihan vokasional yang ditawarkan oleh kolej juga telah diluluskan oleh banyak organisasi.

Kumpulan pelajar berwarna-warni

Kampus kampus adalah asas kehidupan pelajar. Setiap tahun terdapat lebih daripada 18,000 pelajar dari seluruh dunia.

Fakulti yang bertanggungjawab dan bertanggungjawab

Para guru di Parkland College mempunyai ijazah sarjana dalam bidang kepakaran mereka dan mereka komited untuk meneruskan program pendidikan dan latihan yang ditawarkan oleh Pusat Pengajaran Kecemerlangan.

Meliputi pelbagai kursus kolej

Lebih daripada 100 program ijazah dan sijil bersekutu ditawarkan dalam bidang latihan kemahiran vokasional, latihan pemindahan universiti dan latihan kerja khusus untuk lebih daripada 600 kakitangan paruh waktu sepenuh masa termasuk guru, perunding belajar dan pustakawan. Menyediakan sokongan akademik untuk pelajar-pelajar gaya pembelajaran yang berbeza dan tahap akademik Menyediakan peluang untuk pembelajaran di kampus, pembelajaran dalam talian dan pembelajaran campuran. Memberi khidmat perundingan dan perundingan perancangan kerjaya untuk kelas-kelas kecil, dan mempunyai makmal profesional: purata 20 pelajar setiap kelas. Ijazah bersekutu dalam seni liberal, ijazah bersekutu dalam sains, ijazah bersekutu dalam bidang kewangan, ijazah bersekutu dalam seni halus, ijazah bersekutu dalam sains kejuruteraan, ijazah bersekutu dalam sains gunaan dan ijazah bersekutu dalam pendidikan umum. Bekerja dengan kolej empat tahun untuk menganugerahkan ijazah lanjutan.

13551_Campus_3.jpg13552_Campus.jpg13556_Garden.jpg13558_Gym.jpg13559_Union.jpg

Lokasi

Champaign

Parkland College

Alamat
2400 West Bradley Ave
61821 Champaign, Illinois, Amerika Syarikat
Telefon
+1 217-351-2200