Parkland College

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Parkland College gembira menyambut pelajar antarabangsa ke kampus kami di Champaign, Illinois, Amerika Syarikat.

Parkland College diperakui SEVP untuk menyediakan dokumen Tingkatan I-20 untuk pelajar F-1 dan M-1 yang ingin belajar di AS.

111124_20181015ParklandMisc.023.JPG

Parkland College bangga dengan peluang pendidikan jarak jauh yang tersedia untuk pelajar di luar AS dan juga pelajar yang menghadiri kolej dan universiti AS yang lain.

Parkland College adalah kolej dua tahun yang terletak di Champaign, Illinois, salah satu destinasi teratas untuk pelajar antarabangsa di Amerika Syarikat. Menawarkan lebih daripada 100 program Ijazah dan Sijil Bersekutu, Parkland College terkenal dengan saiz kelasnya yang kecil, kemudahan canggih, persekitaran pembelajaran yang inklusif, dan tenaga pengajar yang mampu dimiliki. Parkland mempunyai badan pelajar antarabangsa terbesar dari mana-mana kolej 2 tahun di negeri Illinois, dengan lebih daripada 300 pelajar mewakili lebih dari 40 negara.

111128_20180709-Parkland-Scenes-056.jpg

Ijazah Bersekutu menawarkan pintu masuk yang ideal dan murah untuk pelajar antarabangsa yang ingin memasuki sistem pendidikan Amerika. Setelah berusaha untuk menyempurnakan kemahiran berbahasa Inggeris mereka melalui program Bahasa Inggeris sebagai Bahasa Kedua (ESL) atau memperoleh kredit yang boleh dipindah milik selama dua tahun, ramai pelajar antarabangsa Parkland kemudian berpindah ke universiti 4 tahun (pemindahan 2 + 2) di sekitar Amerika Syarikat, di mana mereka meneruskan pendidikan, memperoleh gelar Baccalaureate dan lulusan. University of Illinois, juga terletak di Champaign, dan salah satu universiti penyelidikan teratas di negara ini, adalah penerima pindahan terbesar dari Parkland. Pelajar antarabangsa boleh berpindah ke University of Illinois, yang sudah menetap di Champaign, dan dengan dua tahun pengalaman dalam sistem pendidikan Amerika. Terletak di pinggir Champaign, kampus Parkland College moden dan indah, dikelilingi oleh pokok dan taman berdekatan, dan mudah diakses dengan sistem bas awam. Terdapat banyak tempat letak kereta untuk pelajar dengan kereta. Di dalam kampus, terdapat teater, kafetaria, gimnasium, dan Staerkel Planetarium, planetarium kedua terbesar di Illinois, yang menjadi tuan rumah kuliah, pertunjukan, dan pameran umum.

111127_20180709-Parkland-Scenes-001.jpg

Parkland College juga mengendalikan stesen radio dan televisyen yang dikendalikan oleh pelajar. Athletically Parkland College diwakili oleh 8 pasukan sukan lelaki dan wanita yang bertanding di NJCAA. Dengan populasi pelajar antarabangsa yang cukup besar, fakulti Parkland College terbiasa dengan cabaran yang dihadapi oleh pelajar antarabangsa dan berpengalaman menghadapinya. Parkland berusaha untuk meningkatkan kesedaran global dan multikulturalisme melalui pendidikan dan fakulti menyambut perspektif unik yang dibawa oleh pelajar antarabangsa di kelas mereka.
TOEFL tidak diperlukan untuk masuk ke Parkland College , tetapi calon pelajar yang telah mengambilnya dan memperoleh skor 61 (internet) atau 500 (cetak) atau lebih tinggi hanya perlu menghantar sampel penulisan. Calon pelajar yang belum mengambil TOEFL akan mengambil penilaian bahasa Inggeris semasa tiba di Parkland. Setelah tidak mengambil TOEFL TIDAK akan mempengaruhi kemasukan ke Parkland College .

111126_20181015-Parkland-Misc.-078.jpg

“Selain pengetahuan teori, Parkland telah mengajar saya beberapa pelajaran yang sangat penting mengenai toleransi dan gaya hidup Amerika. Dirawat dengan rasa hormat, saya diperkenalkan dengan dunia lain dan diri saya sendiri. Itu bersama dengan rakan antarabangsa saya yang luar biasa adalah mengapa saya menganggap masa saya di sana sebagai pengalaman seumur hidup. " - Fábio Goulart Andrade, Brazil. Pelajar Parkland College 2011-12.

Parkland College di Champaign, Illinois, menyediakan kemudahan dan keseronokan bandar yang lebih besar dengan kemudahan bandar kecil. Kami adalah bandar yang paling pesat berkembang di Illinois , dengan senarai peluang yang panjang untuk penduduk kami dan waktu perjalanan yang singkat. Dalam Champaign, anda bukan hanya salah satu daripada orang ramai, tetapi merupakan sebahagian daripada komuniti yang berkembang dan berkembang.

Parkland adalah No. 1 dalam pertukaran pelajar ke University of Illinois , sebuah universiti penyelidikan terkemuka yang terletak di halaman belakang kami. Manfaat utama untuk tinggal di dekat Universiti Illinois adalah akses ke acara sukan Big 10 dan hiburan bertaraf dunia di tempat-tempat seperti Stadium Peringatan , State Farm Center , dan Pusat Seni Pertunjukan Krannert .

111129_20180327-Parkland-011.jpg

Bandar kembar kami mempunyai daerah perniagaan pusat bandar yang berbeza dan berkembang yang menawarkan makanan lazat, hiburan malam, kedai kopi (tempat belajar!), Dan membeli-belah. Champaign-Urbana bahkan dinobatkan sebagai Bandar Makanan Midwest Terbesar oleh Midwest Living Magazine dan untuk alasan yang baik. Restoran tempatan, serta makanan kegemaran daerah seperti Portillo's, semuanya ada di dalam menu.

111123_Parkland_Nursing_Program_08232018-314.jpg

Lokasi

Champaign

Parkland College

Alamat
2400 West Bradley Ave
61821 Champaign, Illinois, Amerika Syarikat
Telefon
+1 217-351-2200

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami