Reformation Bible College

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Nama kita mentakrifkan kita. Kami adalah sebuah perguruan tinggi yang berkomitmen untuk pendidikan tinggi teologi, didasarkan dan ditadbir oleh Alkitab, dan berakar pada masa lalu sambil meraih Reformasi baru.

RC Sproul, pengasas kami, mempunyai visi yang jelas dan jelas untuk RBC. Ketidaksetiaan terhadap visi itu, kami menyediakan program pengajian alkitabiah dan teologi yang unik dan komprehensif. Selain itu, kami menekankan karya sastera, sejarah, dan falsafah yang hebat. Kami juga berusaha melengkapkan pelajar kami untuk menjadi komunikator yang kuat pada zaman di mana kebenaran, kebaikan, dan kecantikan dikompromikan, diperkecil, dan bahkan ditolak.

Di RBC, kami adalah komuniti kecil mentor dan pelajar yang berdedikasi kerana kami percaya bahawa pendidikan teologi adalah pemuridan. Fakulti dan kakitangan di RBC dilaburkan dalam kehidupan pelajar kami dan berusaha untuk melihat mereka berkembang dalam pengetahuan tentang Tuhan dan kekudusan-Nya. Semasa saya berinteraksi dengan pelajar, saya sangat berterima kasih atas komitmen mereka kepada Tuhan dan sangat terkesan dengan rasa panggilan mereka. Kami menganggapnya suatu keistimewaan untuk memainkan peranan ini dalam pendidikan mereka.

Lokasi

Online Amerika Syarikat

Alamat
Ligonier Court,451
32771 Sanford, Florida, Amerika Syarikat

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan: