Rosedale Bible College

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Misi & Nilai

Bible College Rosedale merupakan junior kolej Alkitab evangelis dalam tradisi Anabaptist / Mennonite yang melengkapkan pelajar untuk bertumbuh secara rohani dan akademik dan untuk berkhidmat dengan berkesan dalam gereja dan masyarakat.

Kolej ini telah direka kurikulum dan program sokongan sekitar gol dalam empat arena asas:

Devotionally - Rosedale Bible College berfungsi untuk memupuk hubungan dengan Allah, ketaatan kepada Yesus Kristus sebagai Tuhan dan hidup dalam Roh.

doktrin - Penyokong Rosedale Bible College, dari dalam persekutuan dunia Anabaptist itu, perspektif konservatif dan evangelis dengan pandangan yang tinggi Kitab dan aktiviti yang berterusan Roh Kudus.

akademik - Rosedale Bible College menawarkan program tertumpu kepada Alkitab sebagai Firman Allah, dengan komitmen untuk kecemerlangan dan integriti biasiswa.

vokasional - Rosedale Bible College bertujuan untuk membina Kerajaan Allah melalui mempersiapkan para pemimpin hamba dalam misi, kementerian pastoral dan ibadah, kehidupan keluarga, dan masyarakat.

Purata enrolmen adalah lebih kurang lapan puluh pelajar bagi setiap penggal. Badan pelajar termasuk lulusan sekolah tinggi, pastor, mubaligh, dan individu dari pelbagai kerjaya dan profesion. Pelajar datang dari lebih setengah negeri-negeri, beberapa wilayah Kanada, dan negara-negara asing beberapa.

Rosedale Bible College beroperasi di bawah naungan Mennonite persidangan Conservative dan menghidangkan kawasan gereja terutamanya Mennonite terutamanya di timur Amerika Syarikat dan pusat. Terdapat kira-kira 6,600 alumni. Rosedale Bible College diiktiraf melalui Persatuan Alkitab Pengajian Tinggi.

Misi Kita

Misi Rosedale Bible College adalah untuk memberi junior pendidikan kolej Alkitab evangelis dalam tradisi Anabaptist / Mennonite yang melengkapkan pelajar untuk bertumbuh secara rohani dan akademik dan untuk berkhidmat dengan berkesan dalam gereja dan masyarakat.

Kolej itu komited untuk kecemerlangan akademik dan juga untuk memupuk suasana kampus yang menggalakkan tumpuan pada pertumbuhan rohani dan disiplin.

Program Pengajian

Satu Ijazah Bersekutu Pengajian Alkitab (dua tahun) adalah program ijazah yang ditawarkan oleh RBC. Pelajar boleh memilih antara sembilan kepekatan yang berbeza dalam kurikulum ijazah.

Bagi pelajar yang tinggal hanya satu tahun, kolej yang menawarkan Sijil Pengajian Alkitab yang berkongsi banyak keperluan teras dengan ijazah bersekutu. Di samping itu, tiga minggu pengalaman latihan padang gurun khas, Sekolah Kepimpinan Akwachink, ditawarkan setiap kejatuhan dalam persatuan dengan Living Hope Native Kementerian.

Akreditasi

RBC yang diiktiraf oleh Persatuan Alkitab Pengajian Tinggi. ABHE diiktiraf sebagai agensi pengiktirafan kebangsaan oleh Majlis Akreditasi Pengajian Tinggi (CHEA), dan Suruhanjaya Mengenai Pengiktirafan Postsecondary Akreditasi (Corpa). Ia juga disenaraikan oleh Syarikat Jabatan Pendidikan Amerika sebagai sebuah agensi yang diiktiraf untuk pendidikan tinggi alkitabiah. Di peringkat antarabangsa, ABHE diiktiraf oleh Majlis Antarabangsa bagi Evangelical Theological Education. Rosedale juga diberi kuasa oleh Lembaga Ohio of Regents (badan pengawasan pendidikan di negeri ini) untuk memberikan ijazah bersekutu dalam kajian alkitabiah.

Tuisyen

kos pengajian di Rosedale perbandingan sangat baik dengan kolej dan universiti swasta yang lain. Jumlah anggaran kos tahunan untuk pelajar sepenuh masa dalam 2017-2018 tahun akademik adalah hanya lebih $ 14,000. Yuran Pengajian dan penginapan kos disimpan rendah melalui pemberian yang mulia alumni, rakan-rakan, dan gereja-gereja Konservatif Mennonite persidangan.

Bantuan kewangan

Pengajian di Rosedale layak mendapat bantuan orang ramai melalui kerajaan persekutuan dan negeri Ohio. Selain itu, beberapa biasiswa peribadi disediakan.

Pendaftaran

Purata enrolmen ialah 75 pelajar. saiz kelas biasa adalah 15 hingga 20 pelajar.

Lokasi

Rosedale terletak di sebuah pusat komuniti Ohio kecil 31 batu ke barat pusat bandar Columbus dan 33 batu timur laut pusat bandar Springfield. suasana luar bandar yang indah ini, persekitaran yang selamat yang aman dalam jarak memandu yang mudah dari persembahan kebudayaan pusat-pusat bandar yang ketara.

Gabungan

Rosedale merupakan institusi pendidikan Conservative Mennonite persidangan.

Athletics

Dianjurkan sukan intramural seperti bola keranjang, bola tampar, bola sepak, dan Ultimate. pasukan pelajar telah bermain bola sepak dalam liga komuniti di utara Columbus. Cakera padang golf juga melihat penggunaan yang kerap semasa musim luruh dan musim bunga.

This school offers programs in:
  • English

Lihat Ijazah Bersekutu »

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan:

Ijazah Bersekutu

Bersekutu dalam kajian alkitabiah

Campus Sepenuh masa Sambilan 1 - 6  September 2018 Amerika Syarikat Irwin + 1 lagi

The Associate Pengajian Alkitab adalah ijazah dua tahun diiktiraf oleh Suruhanjaya Akreditasi Persatuan untuk Alkitab Pengajian Tinggi. Kurikulum ini menyediakan untuk pelbagai kepekatan untuk menampung kepentingan pelajar dan matlamat kerjaya atau perkhidmatan. [+]

Murid-murid yang belajar di Rosedale mengejar ijazah bersekutu dalam kajian alkitabiah serta dua program kokurikulum. The Associate Pengajian Alkitab adalah ijazah dua tahun diiktiraf oleh Suruhanjaya Akreditasi Persatuan untuk Alkitab Pengajian Tinggi. Kurikulum ini menyediakan untuk pelbagai kepekatan untuk menampung kepentingan pelajar dan matlamat kerjaya atau perkhidmatan. Kepekatan termasuk Bible, Pendidikan, Pengajian Am, Misi, Muzik dan Worship, Pengajian Pastoral, Teologi, dan Kementerian Belia.

bersekutu dalam kajian Alkitab

Program ijazah dua tahun direka untuk membangunkan komponen teras pemahaman terhadap Alkitab, pandangan Alkitab, penglihatan global dan komitmen kepada penginjilan. Program ini menyediakan pelajar dengan urutan yang seimbang kursus daripada tiga bahagian kursus utama: Alkitab / Teologi, Church / Vokasional dan kajian umum. Lapan kepekatan yang berbeza juga merangkumi pembangunan pelbagai kemahiran yang berkaitan dalam bidang-bidang tertentu fokus. ... [-]


Contact
Alamat lokasi
2270 Rosedale Road
Irwin, Ohio, 43029 US
Media sosial