Sacramento City College

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Sejak tahun 1916, Kolej Bandar Sacramento telah menyediakan latihan akademik dan vokasional yang cemerlang, dan mempunyai 212 program ijazah dan sijil. Dengan kampus utama yang terletak di tengah-tengah Sacramento, dan pusat outreach kolej di Davis dan West Sacramento, kolej mendaftarkan diri masyarakat yang pelbagai hampir 22,000 pelajar dan menawarkan aktiviti-aktiviti budaya sepanjang tahun akademik. Selama hampir 100 tahun, SCC kekal komited untuk memupuk komuniti pembelajaran yang meraikan kepelbagaian, memupuk pertumbuhan peribadi, dan memberi inspirasi kepada kepimpinan akademik dan ekonomi.

Walaupun SCC kekal benar kepada sejarah dan tradisi, kolej ini telah mencapai kemajuan dalam setiap bidang pengajaran, pembelajaran, dan inovasi teknologi. Kolej ini dengan menawarkan pelbagai perkhidmatan yang luas peluang kepada pelajar dari pelbagai latar belakang, termasuk kursus dalam talian dan perkhidmatan, lokasi pusat outreach, dan program sokongan kejayaan pelajar khusus untuk dipilih.

SCC juga mempunyai banyak kemudahan pengajaran dan pembelajaran yang baru diubahsuai dan dimodenkan, termasuk Pusat mesra alam Davis, keadaan seni Pusat Seni Persembahan dan Stadium ikonik Hughes. Di kampus utama, ciri-ciri seni bina yang diiktiraf seperti pintu gerbang, tiang, dan bata telah dipelihara melalui pengubahsuaian untuk mengekalkan kolej dan kelihatan berprestij dan rasa.

SCC komited untuk menawarkan program dan persekitaran kolej yang menyokong akses untuk pelbagai pelajar. Untuk itu, pusat-pusat outreach memainkan peranan penting sebagai lokasi alternatif untuk akses kepada kursus, perkhidmatan pelajar, dan sumber-sumber masyarakat untuk masyarakat di Davis dan West Sacramento. Kedua-dua pusat outreach kolej boleh diakses dengan bas, basikal, kereta, atau transit serantau. Selain itu, pelajar SCC menerima kadar diskaun yang sangat baik untuk transit serantau untuk menggalakkan penggunaan bertanggungjawab terhadap alam sekitar, kos yang cekap, dan pengangkutan praktikal. Dan bagi mereka yang tidak boleh membuat ia ke mana-mana tiga kampus SCC, kolej ini telah meningkatkan penawaran pendidikannya jaraknya dalam kursus-kursus dalam talian dan hibrid untuk memenuhi pelbagai keperluan akademik.

Kepelbagaian adalah sumber penting kebanggaan SCC hati. Jumlah pelajar SCC adalah salah satu yang paling pelbagai di rantau ini, dan peluang untuk penglibatan dalam pelbagai aktiviti kesedaran budaya melimpah ruah. Akademik, kolej ini menawarkan pelbagai kursus ijazah dan sijil, dan juga kursus-kursus pendidikan umum untuk mereka yang merancang untuk berpindah institusi 4 tahun. Dengan cara ini, program akademik SCC memberikan sokongan dan peluang kepada pelajar untuk mencapai kejayaan, tidak kira matlamat mereka. Di luar bilik darjah, pelajar mempunyai akses kepada perkhidmatan sokongan untuk memenuhi pelbagai keperluan. SCC adalah dengan bangganya menawarkan program perkhidmatan pelajar untuk tunjuk ajar, bantuan kewangan, kajian kerja, pelajar kurang upaya, veteran, dan banyak lagi.

Sesuai dengan sejarahnya, Sacramento City College terus pergi mengikut laluan di setiap aspek pendidikan tinggi. Walaupun kolej ini telah mengekalkan tradisi jangka panjangnya kecemerlangan, inovasi, dan akses, ia berani bergerak ke arah sempadan baru seperti tanggungjawab alam sekitar dan sosial dan media sosial dan komunikasi dalam talian. Tidak kira kaki langit, SCC merangkumi cabaran dan peluang baru di setiap selekoh dengan memberi tumpuan kepada kejayaan pelajar untuk menyumbang kepada daya hidup intelektual, budaya dan ekonomi masyarakat.

Misi, Visi & Nilai

Misi Kita

Sacramento City College adalah akses terbuka, kolej komuniti yang komprehensif, yang disediakan untuk pelajar yang pelbagai. Kami menyediakan pelbagai peluang pendidikan dan perkhidmatan sokongan yang membawa kepada memindahkan, kemajuan kerjaya, pembangunan kemahiran asas, ijazah dan sijil pencapaian, dan pengayaan peribadi. Komitmen kami untuk penambahbaikan yang berterusan melalui penilaian outcome berpandu, perancangan, dan penilaian menggalakkan pembelajaran pelajar. Melalui usaha ini, kita menyumbang kepada daya hidup intelektual, budaya dan ekonomi masyarakat.

Visi Kami

Sacramento City College bertujuan untuk mewujudkan komuniti pembelajaran yang meraikan kepelbagaian, memupuk pertumbuhan peribadi, dan memberi inspirasi kepada kepimpinan akademik dan ekonomi.

Nilai-nilai kita

Bekerjasama

meneruskan Kecemerlangan

Pencapaian Inspiring

Lokasi

Sacramento

Alamat
3835 Freeport Boulevard
95822 Sacramento, California, Amerika Syarikat