Seward County Community College

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Kolej Komuniti Seward County adalah sebuah institusi dua tahun yang menawarkan 45 program pengajian, termasuk Adult Education asas, Program sijil dan bersekutu kesenian, bersekutu sains, kajian am dan sains gunaan darjah.

Menduduki tempat teratas 5% lebih daripada 1,100 kolej komuniti yang diiktiraf di Amerika Syarikat oleh Aspen Institute, SCCC menyajikan badan pelajar 2,500+ pelajar berusia antara 15-85, di daerah dengan penduduk peratusan asing yang dilahirkan yang tertinggi di Amerika Syarikat, dan kawasan luar bandar kira-kira 50.997 dalam tujuh Southwest Kansas daerah dan kawasan lima negeri.

foto

MISI KITA

Seward County Community College menyediakan peluang untuk memperkaya dan meningkatkan kehidupan setiap orang melalui pelbagai program akademik, termasuk pendidikan teknikal, program sijil dan ijazah, dan program ijazah dipindah milik, untuk kemajuan individu dan masyarakat.

FALSAFAH

Kolej Komuniti Seward County adalah sebuah institusi pembelajaran berpusatkan berkualiti yang percaya: A rakyat yang berpendidikan tinggi adalah rakyat yang bertanggungjawab. Pengetahuan adalah dinamik dan evolusi; Pendidikan dan pembelajaran adalah aktiviti sepanjang hayat; pendidikan tinggi adalah satu pelaburan dalam masyarakat masa depan, dan kolej yang memainkan peranan utama dalam usaha ini. Setiap manusia adalah berharga tanpa mengira jantina, umur, bangsa, fahaman, latar belakang budaya, status sosio-ekonomi, pengetahuan, atau pelarasan fizikal dan emosi. Individu adalah unik dan berhak mendapat peluang untuk mengembangkan potensi optimum mereka untuk pembelajaran dan ruang tamu. dan Kolej itu, sebagai komponen masyarakat penting, bertindak balas kepada kepentingan dan keperluan masyarakat.

VISION STRATEGIK

Kolej ini akan menangani misinya melalui komitmen untuk pembangunan pekerja dan kaedah yang berkesan untuk mewujudkan kesedaran, menangani kepelbagaian, teknologi mara, menilai pembelajaran pelajar, dan menyokong pembangunan tenaga kerja.

KAMI NILAI-NILAI TERAS INSTITUSI

Menggunakan input dari lebih daripada 250 pekerja, dikumpulkan melalui kaji selidik dan kumpulan perbincangan pada tahun 2015, College telah mengenal pasti lima Nilai Teras: Amanah, Integriti, Menghargai Lain-lain, Kejayaan Pelajar, dan Kualiti. Nilai-nilai teras menyokong semua usaha College, dan berkhidmat sebagai kuasa memandu di belakang "Five Arah" inisiatif dipilih sebagai keutamaan oleh Pasukan Eksekutif.

Ambil lawatan maya ke Seward County Community College

Lokasi

Liberal

Seward County Community College

Alamat
1801 North Kansas Avenue
67901 Liberal, Kansas, Amerika Syarikat
Telefon
(620) 624-1951