Seward County Community College

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Kolej Komuniti Seward County adalah sebuah institusi dua tahun yang menawarkan 45 program pengajian, termasuk Adult Education asas, Program sijil dan bersekutu kesenian, bersekutu sains, kajian am dan sains gunaan darjah.

Menduduki tempat teratas 5% lebih daripada 1,100 kolej komuniti yang diiktiraf di Amerika Syarikat oleh Aspen Institute, SCCC menyajikan badan pelajar 2,500+ pelajar berusia antara 15-85, di daerah dengan penduduk peratusan asing yang dilahirkan yang tertinggi di Amerika Syarikat, dan kawasan luar bandar kira-kira 50.997 dalam tujuh Southwest Kansas daerah dan kawasan lima negeri.

foto

MISI KITA

Seward County Community College menyediakan peluang untuk memperkaya dan meningkatkan kehidupan setiap orang melalui pelbagai program akademik, termasuk pendidikan teknikal, program sijil dan ijazah, dan program ijazah dipindah milik, untuk kemajuan individu dan masyarakat.

FALSAFAH

Kolej Komuniti Seward County adalah sebuah institusi pembelajaran berpusatkan berkualiti yang percaya: A rakyat yang berpendidikan tinggi adalah rakyat yang bertanggungjawab. Pengetahuan adalah dinamik dan evolusi; Pendidikan dan pembelajaran adalah aktiviti sepanjang hayat; pendidikan tinggi adalah satu pelaburan dalam masyarakat masa depan, dan kolej yang memainkan peranan utama dalam usaha ini. Setiap manusia adalah berharga tanpa mengira jantina, umur, bangsa, fahaman, latar belakang budaya, status sosio-ekonomi, pengetahuan, atau pelarasan fizikal dan emosi. Individu adalah unik dan berhak mendapat peluang untuk mengembangkan potensi optimum mereka untuk pembelajaran dan ruang tamu. dan Kolej itu, sebagai komponen masyarakat penting, bertindak balas kepada kepentingan dan keperluan masyarakat.

VISION STRATEGIK

Kolej ini akan menangani misinya melalui komitmen untuk pembangunan pekerja dan kaedah yang berkesan untuk mewujudkan kesedaran, menangani kepelbagaian, teknologi mara, menilai pembelajaran pelajar, dan menyokong pembangunan tenaga kerja.

KAMI NILAI-NILAI TERAS INSTITUSI

Menggunakan input dari lebih daripada 250 pekerja, dikumpulkan melalui kaji selidik dan kumpulan perbincangan pada tahun 2015, College telah mengenal pasti lima Nilai Teras: Amanah, Integriti, Menghargai Lain-lain, Kejayaan Pelajar, dan Kualiti. Nilai-nilai teras menyokong semua usaha College, dan berkhidmat sebagai kuasa memandu di belakang "Five Arah" inisiatif dipilih sebagai keutamaan oleh Pasukan Eksekutif.

Ambil lawatan maya ke Seward County Community College

This school offers programs in:
  • English

Lihat Ijazah Bersekutu » Lihat Health Ijazah Bersekutu »

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan:

Ijazah Bersekutu

Ijazah bersekutu dalam bidang pertanian

Campus Sepenuh masa September 2019 Amerika Syarikat Liberal

Pertanian merangkumi lebih daripada apa yang berlaku di lapangan. Pada SCCC, pelajar dapat menyediakan diri mereka untuk berjaya dalam pelbagai tenaga kerja berkaitan pertanian hari ini dengan kajian dalam bidang sains haiwan, agronomi, perniagaan pertanian dan tanaman khusus. [+]

Pertanian merangkumi lebih daripada apa yang berlaku di lapangan. Pada SCCC, pelajar dapat menyediakan diri mereka untuk berjaya dalam pelbagai tenaga kerja berkaitan pertanian hari ini dengan kajian dalam bidang sains haiwan, agronomi, perniagaan pertanian dan tanaman khusus.

SCCC menekankan kepentingan memperoleh teknikal, perniagaan dan kemahiran komunikasi yang diperlukan yang menyumbang kepada kejayaan pelajar melalui kursus up-to-date, hands-on pengalaman dan penyertaan dalam kelab dan organisasi yang ada di kampus.

[-]

Ijazah Bersekutu dalam Biologi

Campus Sepenuh masa September 2019 Amerika Syarikat Liberal

Biologi mengkaji sains hidup dan organisma hidup, termasuk struktur, fungsi, pertumbuhan, evolusi, pengedaran, pengenalan dan taksonominya. Para ahli biologi mempelajari bagaimana makhluk hidup berfungsi, bagaimana mereka berinteraksi dengan satu sama lain, dan bagaimana mereka berubah. Kerja mereka meningkatkan pemahaman kita tentang dunia semulajadi di mana kita hidup dan membantu kita menangani isu kesejahteraan diri dan kebimbangan di seluruh dunia, seperti penipisan alam sekitar, ancaman terhadap kesihatan manusia, dan mengekalkan bekalan makanan yang berdaya maju dan berlimpah. Program biologi SCCC menyediakan pelajar untuk meneruskan pelbagai pilihan dalam profesion biosains dengan menyediakan asas pengetahuan yang luas dalam sains, matematik dan komunikasi. Pelajar di SCCC mempunyai akses kepada makmal komputer sains dan matematik yang eksklusif, makmal biologi yang menyokong siasatan saintifik dan simulasi berasaskan komputer, bilik darjah luaran 12-hektar dan makmal pemulihan padang rumput, dan akses kepada kemudahan rumah hijau untuk kursus kursus tertentu. [+]

Program biologi SCCC menyediakan pelajar untuk meneruskan pelbagai pilihan dalam profesion biosains dengan menyediakan asas pengetahuan yang luas dalam sains, matematik, dan komunikasi. Pelajar di SCCC mempunyai akses kepada makmal komputer sains dan matematik yang eksklusif, makmal biologi yang menyokong siasatan saintifik dan simulasi berasaskan komputer, bilik darjah luaran 12-hektar dan makmal pemulihan padang rumput, dan akses kepada kemudahan rumah hijau untuk kursus kursus tertentu.

Kerangka dan cabaran kerjaya sains terbukti dalam jenis kursus, beban kursus, dan kemahiran pengurusan masa yang diperlukan dalam program ijazah bersekutu. Jika anda menikmati sains, matematik, dan menemui dunia anda, program biologi di SCCC mungkin menjadi pilihan yang baik untuk anda meneroka.... [-]


Ijazah Bersekutu dalam Kejuruteraan (Pra)

Campus Sepenuh masa September 2019 Amerika Syarikat Liberal

Kejuruteraan menerapkan teori dan pengetua sains dan matematik untuk menyelidik dan membangunkan penyelesaian ekonomi kepada masalah teknikal. Produk reka bentuk jurutera, jentera untuk membina produk, loji di mana produk tersebut dibuat, dan sistem yang memastikan kualiti produk dan kecekapan tenaga kerja dan proses pembuatan. Teknologi kejuruteraan menekankan penerapan teknik saintifik dan kejuruteraan sedia ada kepada pelbagai masalah dunia nyata. Pelajar yang mengikuti ijazah pra kejuruteraan di Seward County Community College disediakan dengan pengetahuan dan pengalaman yang diperlukan untuk meneruskan pendidikan mereka di institusi empat tahun. [+]

Apabila anda menyelesaikan kursus kejuruteraan pengajian di Seward County Community College , anda akan bersedia untuk mengikuti pelbagai pilihan dalam profesyen kejuruteraan. Ijazah bersekutu atau program pemindahan satu tahun akan memberi anda asas pengetahuan luas dalam sains, matematik, dan komunikasi. Kerangka dan cabaran kerjaya kejuruteraan adalah jelas dalam jenis kursus, beban kursus, dan kemahiran pengurusan masa yang diperlukan dalam program ijazah bersekutu. Jika anda menikmati sains, matematik, dan menyelesaikan masalah, bidang kejuruteraan mungkin merupakan pilihan yang baik untuk anda meneroka.

Kurikulum

Kursus dan maklumat yang dicadangkan di halaman kurikulum tidak boleh digunakan sebagai penasihat akademik dari penasihat yang ditugaskan oleh pelajar. Pelajar hendaklah sentiasa melawat dengan penasihat sebelum pendaftaran untuk memastikan pilihan yang dipilih menyumbang kepada keseluruhan kursus pengajian, jadual akademik, dan kejayaan pelajar.... [-]


Ijazah Bersekutu dalam Kimia

Campus Sepenuh masa September 2019 Amerika Syarikat Liberal

Kimia mengkaji komposisi, struktur, sifat, dan perubahan materi. Ahli kimia dicabar dengan cara untuk menggunakan sumber semula jadi yang semakin baik sambil meningkatkan dan membangunkan kaedah baru untuk mengitar semula kedua-dua tenaga dan bahan. Ahli kimia turut terlibat dalam menjadikan kehidupan lebih baik dan selamat untuk orang ramai dengan membangun segala-galanya daripada plastik untuk meningkatkan penebat, menemui bahan-bahan yang lebih ringan dan lebih kuat untuk perjalanan di bumi dan di ruang angkasa, dan menyediakan kemajuan besar dalam rawatan perubatan. Jabatan kimia SCCC menggunakan pelbagai strategi mengajar untuk membantu pelajar membangun dan memahami konsep kimia. Kajian kurikulum direka untuk menyediakan pengetahuan tentang kimia, mengkaji proses penyiasatan saintifik, dan menganalisis penyelidikan semasa dan pecah dalam medan kimia, perubatan, biokimia, fizikal, dan pertanian. [+]

Sebagai teknologi dan permintaan kami untuk sumber semula jadi terus meningkat, permintaan untuk kimia yang berkualiti dalam semua bidang juga meningkat. Ahli kimia perlu merangka cara untuk menggunakan sumber semula jadi yang semakin berkurangan sambil meningkatkan dan membangunkan kaedah baru untuk mengitar semula kedua-dua tenaga dan bahan.

Ahli kimia terlibat dalam menjadikan kehidupan lebih baik dan selamat untuk orang ramai dengan mengembangkan segala-galanya dari plastik untuk penebat yang lebih baik, menemui bahan-bahan yang lebih ringan dan lebih kuat untuk perjalanan di bumi dan di ruang angkasa, dan menyediakan kemajuan besar dalam rawatan perubatan.

Pendidikan kimia adalah asas kepada banyak jurusan selain daripada hanya kimia. Kajian kurikulum dalam bidang biologi, kejuruteraan, perubatan, ekonomi rumah, dan pendidikan sains hanyalah beberapa yang sangat bergantung kepada pengetahuan tentang kimia.... [-]


Ijazah Bersekutu dalam Kimpalan

Campus Sepenuh masa September 2019 Amerika Syarikat Liberal

Program teknologi kimpalan di SCCC melatih para pelajar untuk menjadi pengrajin mahir menggabungkan seni dan sains dalam profesi mereka. Welders memegang tempat penting dalam industri moden, bekerja dalam pembuatan, pembinaan, penyelenggaraan, dan pembaikan. Pelajar menggunakan peralatan kimpalan terkini kerana mereka memperoleh pengalaman bersiri dan memasang projek dari orang awam atau pelan tindakan di kedai kimpalan kampus. Diperlukan dalam mana-mana industri di mana logam digunakan, pelajar dalam program kimpalan SCCC belajar tahap masuk dan kimpalan maju yang melibatkan gabungan logam dengan menggunakan arka elektrik atau obor gas untuk menghasilkan projek yang diinginkan. [+]

Program teknologi kimpalan di Seward County Community College melatih para pelajar untuk menjadi pengrajin mahir menggabungkan seni dan sains dalam profesi mereka. Welders memegang tempat penting dalam industri moden, bekerja dalam pembuatan, pembinaan, penyelenggaraan, dan pembaikan. Pengimpal diperlukan di mana-mana industri di mana logam digunakan.

Tahap masuk dan kimpalan lanjutan melibatkan gabungan logam menggunakan arka elektrik atau obor gas untuk menghasilkan objek logam berguna dari pelan cetakan atau reka bentuk asal. Pelajar teknologi kimpalan memperoleh pengalaman berharga yang berharga menggunakan peralatan dan teknologi kimpalan terkini untuk memasang projek yang disediakan oleh orang awam atau daripada pelan tindakan di kedai kimpalan kampus.... [-]


Ijazah Bersekutu dalam Kosmetologi

Campus Sepenuh masa September 2019 Amerika Syarikat Liberal

Program kosmetologi di SCCC memberikan peluang kepada pelajar untuk mengembangkan pelbagai kemahiran teknikal dalam reka bentuk rambut, teknologi kuku, dan penjagaan kulit. Melalui pengajaran kelas dan klinikal, pelajar mempelajari teknik pemotongan, gaya, warna, dan penjagaan rambut terkini; pedikur, manikur, tips, dan teknik kuku; dan facial, waxing, solek, dan teknik penjagaan kulit. Setelah selesai program, pelajar kosmetologi boleh duduk untuk ujian perlesenan negeri, yang diperlukan untuk mengamalkan kosmetologi di negeri Kansas. Undang-undang negeri untuk bekerja sebagai pakar kosmetik berbeza-beza; bidang kosmetologi menawarkan pelbagai pilihan kerjaya termasuk pencipta rambut, artis solekan, perunding penjagaan kulit, juruteknik kuku, pengurus salon / spa, pemilik warna rambut, stylist foto, pendidik produk, perunding / perunding jualan dan banyak lagi. [+]

Program kosmetologi di SCCC memberikan peluang kepada pelajar untuk mengembangkan pelbagai kemahiran teknikal dalam reka bentuk rambut, teknologi kuku, dan penjagaan kulit. melalui kelas dan arahan klinikal, pelajar mempelajari teknik pemotongan, gaya, warna dan penjagaan rambut terkini; pedikur, manikur, tips, dan teknik kuku; dan facial, waxing, solek, dan teknik penjagaan kulit.

Dibuka pada bulan Julai 2001, bangunan 6,000 kaki persegi terletak di sudut barat laut kampus dan dilengkapi dengan tempat letak kereta yang terang untuk para pelajar dan pelanggan, dan menawarkan tempat letak kenderaan kurang upaya yang ditetapkan. Klinik salun sekolah kosmetologi mempunyai kawasan penerimaan yang selesa yang merangkumi paparan produk runcit profesional yang besar.... [-]


Ijazah Bersekutu dalam Matematik

Campus Sepenuh masa September 2019 Amerika Syarikat Liberal

Ahli matematik membuat sumbangan yang kekal kepada masyarakat dengan membantu menyelesaikan masalah dalam pelbagai bidang. Pelajar yang memilih untuk belajar matematik akan memperoleh ijazah yang membolehkan mereka menggunakan teori dan teknik matematik untuk merumuskan dan menyelesaikan masalah praktikal di pelbagai disiplin seperti perniagaan, kerajaan, kejuruteraan dan fizikal, kehidupan, dan sains sosial. [+]

Ahli matematik membuat sumbangan yang kekal kepada masyarakat dengan membantu menyelesaikan masalah dalam pelbagai bidang. Pelajar yang memilih untuk belajar matematik akan memperoleh ijazah yang membolehkan mereka menggunakan teori dan teknik matematik untuk merumuskan dan menyelesaikan masalah praktikal di pelbagai disiplin seperti perniagaan, kerajaan, kejuruteraan dan fizikal, kehidupan, dan sains sosial.

Program matematik di SCCC menyediakan pelajar dengan asas pengetahuan yang luas melalui keperluan pendidikan umum, serta konsep dan aplikasi penting matematik melalui kursus matematik dan sains. Dengan Pusat Sumber Matematik yang menyediakan bantuan percuma dengan kursus pengajian dan akses kepada makmal komputer matematik dan sains yang eksklusif, pelajar matematik SCCC akan lulus bersedia sama ada meneruskan pendidikan mereka di institusi selama empat tahun atau memasuki jalan kerjaya mereka yang dikehendaki.... [-]


Ijazah Bersekutu dalam Pemampatan Gas Asli

Campus Sepenuh masa September 2019 Amerika Syarikat Liberal

Pelajar dalam teknologi mampatan gas asli (NGCT) di SCCC mempelajari ukuran ketepatan, kemahiran tempat kerja, teori enjin, elektrik asas dan litar, fabrikasi logam, kimpalan asas, membaiki kompresor dan enjin, teori pemampat, pemasangan dan menjajarkan kompresor, dan penyelenggaraan pencegahan enjin dan pemampat. Pelajar mengambil bahagian dalam latihan di akhir pengajian mereka yang menyediakan mereka untuk tenaga kerja dan memberi mereka pengalaman bekerja dalam industri. Program teknologi mampatan gas asli telah dibangunkan dengan kerjasama syarikat pengeluaran gas, pengangkutan, dan perkhidmatan serantau. Ini memastikan pelajar menerima latihan terbaik yang ditentukan oleh bakal majikan. [+]

Program teknologi pemampatan gas asli yang ditawarkan oleh Seward County Community College menyediakan pelajar untuk masuk ke industri gas alam sebagai juruteknik penyelenggaraan kemasukan. Melalui kerjasama dengan peneraju industri gas asli serantau, SCCC dapat menyediakan pelajar dengan latihan yang paling terkini yang diperlukan oleh industri dinamik ini. Industri gas asli telah lama menjadi majikan utama di kawasan Liberal, Kansas dan rantau yang lebih besar secara keseluruhannya.

Pelajar dalam program teknologi mampatan gas asli mempelajari ukuran ketepatan, kemahiran tempat kerja, teori enjin, elektrik asas dan litar, fabrikasi logam, kimpalan asas, pembaikan kompresor dan enjin, teori pemampat, pemasangan dan penjajaran kompresor, dan penyelenggaraan pencegahan enjin dan pemampat. Pelajar-pelajar kita mengambil bahagian dalam latihan di akhir program pengajian mereka untuk menyediakan mereka untuk tenaga kerja dan memberi mereka pengalaman bekerja dengan syarikat dalam industri.... [-]


Ijazah Bersekutu dalam Pemanas, Pengudaraan, Pendingin Udara dan Pendinginan (HVAC-R)

Campus Sepenuh masa September 2019 Amerika Syarikat Liberal

Kerja-kerja jet pengudaraan, pengudaraan, penghawa dingin dan penyejukan (HVACR) dengan pelbagai sistem, mesin, dan teknologi yang digunakan dalam pengaturan dalaman seperti rumah, pejabat, dan sistem pengangkutan yang memerlukan peraturan alam sekitar untuk meningkatkan keselesaan. Program SCCC HVACR menyediakan pelajar dengan pengetahuan dalam penyejukan kediaman dan komersil, elektrik asas dan berkaitan, teori penyejukan dan pemanasan, bacaan cetak biru, prosedur keselamatan, pemasangan dan penyelesaian masalah peralatan, dan hubungan pelanggan. Di samping itu, para pelajar melatih menggunakan peralatan canggih termasuk persekitaran terkawal udara simulasi dan sistem penyejukan simulasi untuk mempelajari teknik untuk mendiagnosis pembaikan dan memasang sistem penyejukan dan perapian komersial dan kediaman. [+]

Pemanasan, pengudaraan, penghawa dingin, dan penyejukan dianggap sebagai perkembangan yang lebih besar pada abad ke-20. Permintaan untuk juruteknik mahir semakin meningkat memandangkan dunia terus memberi tumpuan kepada kecekapan tenaga. Hasil daripada pasaran yang meluas untuk penyejukan dan penghawa dingin, bersama-sama dengan perubahan teknologi, kakitangan yang berkelayakan diperlukan di rumah dan di luar negara. Program HVAC-R di Seward County Community College direka untuk mengajar kemahiran yang sesuai untuk bidang ini. Pelajar melatih dengan peralatan terkini dan mempelajari teknik untuk mendiagnosis, membaiki, dan memasang sistem penyejukan dan perapian komersial dan kediaman.

... [-]

Ijazah Bersekutu dalam Pentadbiran Perniagaan

Campus Sepenuh masa September 2019 Amerika Syarikat Liberal

Pentadbiran Perniagaan menyediakan pelajar dengan kursus untuk belajar bagaimana merancang, menganjurkan, mengarahkan, mengawal, dan menyelaraskan operasi sesebuah organisasi dan jabatan-jabatan utamanya. [+]

Pentadbiran Perniagaan menyediakan pelajar dengan kursus untuk belajar bagaimana merancang, menganjurkan, mengarahkan, mengawal, dan menyelaraskan operasi sesebuah organisasi dan jabatan-jabatan utamanya.

Program pentadbiran perniagaan di SCCC menyediakan pelajar untuk pelbagai pekerjaan dan latihan di sektor perniagaan dan melengkapkan mereka sepenuhnya untuk meneruskan pendidikan mereka di institusi empat tahun dalam Perakaunan, Pentadbiran Perniagaan, Ekonomi, Pengurusan, Pemasaran, Perniagaan Internasional, Hotel / Pengurusan Restoran, dan banyak lagi.

[-]

Ijazah Bersekutu dalam Perakaunan

Campus Sepenuh masa September 2019 Amerika Syarikat Liberal

Perakaunan adalah sistem maklumat dan pengukuran yang mengenal pasti, merekod, dan menyampaikan maklumat yang berkaitan, boleh dipercayai, dan boleh dibandingkan dengan aktiviti perniagaan organisasi. Ia membantu kami membuat keputusan yang lebih baik, termasuk menilai peluang, produk, pelaburan, dan tanggungjawab sosial dan komuniti. Menggabungkan ijazah dalam bidang perakaunan dengan bidang pengajian tambahan boleh membina kerjaya dalam bidang khusus seperti perniagaan berasaskan alam sekitar, forensik atau bukan berasaskan keuntungan. Bidang perakaunan menyediakan beberapa peluang untuk graduan dalam bidang awam, pengurusan, dan akuntansi kerajaan atau sebagai juruaudit. Ijazah bersekutu dalam perakaunan bukan sahaja menyediakan individu untuk pekerjaan selepas tamat pengajian, ia boleh menjadi satu langkah ke arah peperiksaan akreditasi negara. Program Perakaunan SCCC diiktiraf secara nasional oleh Majlis Akreditasi Sekolah dan Program Perniagaan (ACBSP). [+]

Perakaunan adalah sistem maklumat dan pengukuran yang mengenal pasti, merekod, dan menyampaikan maklumat yang berkaitan, boleh dipercayai, dan boleh dibandingkan dengan aktiviti perniagaan organisasi. Ia membantu kami membuat keputusan yang lebih baik, termasuk menilai peluang, produk, pelaburan, dan tanggungjawab sosial dan komuniti. Melengkapkan kursus perakaunan akan membantu anda menerapkan maklumat dengan cara yang anda boleh gunakan dalam kerjaya perakaunan anda atau dalam kehidupan seharian anda.

Kenyataan Misi

Misi program perakaunan di Seward County Community College adalah untuk menyediakan pelajar dalam disiplin perakaunan untuk kerjaya pekerjaan, program pemindahan, pendidikan berterusan, keperluan peribadi dan / atau kerjaya perniagaan yang berkaitan.... [-]


Ijazah Bersekutu dalam Teknologi Automatif

Campus Sepenuh masa September 2019 Amerika Syarikat Liberal

Teknologi automotif merangkumi pemeriksaan, pembaikan dan penyelenggaraan sistem mekanikal dan elektronik kenderaan. Pelajar dalam program teknologi automotif SCCC melatih bagaimana untuk tepat mendiagnosis dan mahir membaiki kereta model lewat dan trak ringan. Sebagai sebahagian daripada program bersertifikat Yayasan Pendidikan Automotif Kebangsaan, pelajar mempelajari kemahiran mekanikal asas serta prosedur diagnostik kompleks semasa menerima latihan secara langsung, bekerja dengan peralatan terkini seperti peralatan ujian elektronik, sistem maklumat berkomputer, dan alat berkualiti profesional. Pelajar juga berpeluang untuk bekerja di projek-projek dunia nyata, yang disediakan oleh pelanggan tempatan. [+]

Program teknologi mekanik automotif di Seward County Community College memberikan siswa dengan tantangan mendiagnosis dengan tepat dan memperbaiki dengan baik model mobil terlambat dan truk ringan. Program ini disahkan oleh Yayasan Pendidikan Juruteknik Automotif Kebangsaan (NATEF). Pelajar melatih untuk menjadi juruteknik automotif yang berjaya sambil belajar kemahiran mekanikal asas serta prosedur diagnostik kompleks.

Pelajar teknologi mekanik automotif di SCCC :

Menerima latihan tangan dan kelas melalui penggunaan buku teks, pita video, program komputer, bahan latihan pengeluar, manual perkhidmatan, modul latihan, dan pembicara tetamu.Gunakan peralatan terkini seperti peralatan ujian elektronik, sistem maklumat berkomputer, dan alat berkualiti profesional untuk melaksanakan tugas dengan betul dan selamat.Bekerja pada masalah sebenar yang disediakan melalui kenderaan milik pelanggan.Kurikulum... [-]

Ijazah Bersekutu dalam Teknologi Diesel

Campus Sepenuh masa September 2019 Amerika Syarikat Liberal

Pelajar dalam program teknologi diesel SCCC mempelajari kemahiran mekanikal untuk menyelenggara dan membaiki peralatan bertenaga diesel. Mempunyai enjin model moden dan lewat, program teknologi diesel SCCC menyediakan pelajar untuk lulus sebagai juruteknik terlatih, terlatih yang mampu bekerja di atas lori jalan, peralatan industri berat, jentera ladang dan pickup berkuasa diesel. Di samping itu, pelajar juga mempelajari kemahiran kepimpinan untuk latihan pengurusan, kemahiran organisasi untuk menyimpan rekod dan analisis kegagalan, dan kemahiran komputer untuk mendiagnosis enjin, transmisi, dan sistem elektrik kenderaan terkawal. ** Pelajar dikehendaki memiliki set alat asas apabila memasuki program. Pembekal alat dan alat ukur akan disediakan untuk membantu pelajar dalam proses pemilihan mereka. [+]

Program teknologi diesel di Seward County Community College menampilkan enjin model akhir yang moden, seperti C-15 Caterpillar dan Detroit 60 Series, untuk melatih para pelajar. Pelajar dikehendaki mempunyai satu set alat asas apabila memasuki program, pembekal alat dan alat ukur akan disediakan untuk membantu pelajar dalam proses pemilihan mereka.

Pelajar teknologi diesel di SCCC belajar:

Kemahiran kepimpinan untuk latihan pengurusan.Kemahiran organisasi untuk menyimpan rekod dan analisis kegagalan.Kemahiran mekanikal untuk perkhidmatan dan pembaikan peralatan berkuasa diesel.Kemahiran komputer untuk mendiagnosis enjin, transmisi, dan sistem elektrik kenderaan terkawal.Kurikulum... [-]

Ijazah Bersekutu dalam Teknologi Kakisan

Campus Sepenuh masa September 2019 Amerika Syarikat Liberal

Teknologi kakisan adalah bidang yang luas termasuk infrastruktur tenaga, sistem pengangkutan, pertahanan negara, dan banyak lagi. [+]

Teknologi kakisan adalah bidang yang jauh termasuk infrastruktur tenaga, sistem pengangkutan, pertahanan negara, dan banyak lagi. Juruteknik hakisan memasang, menyelenggara, memeriksa, dan menyelesaikan masalah kemudahan. Pelajar dalam program teknologi kakisan SCCC belajar di dalam bilik darjah dan penapis makmal saluran luar negara dan bidang luaran. Makmal ini termasuk tangki simpanan di atas, tangki simpanan bawah tanah, disusun dengan baik, makmal saluran paip yang rumit yang dipasang pada panel kawalan yang terkini, dan katil anod. Dengan kursus elektrik dan litar asas, mekanisme kakisan, metalurgi asas, kaji selidik, lakaran dan penggubalan, peraturan kod persekutuan, dan banyak lagi, pelajar teknologi kakisan SCCC menyelesaikan pengajian mereka dengan asas kukuh yang diperlukan untuk berjaya dalam bidang mereka.... [-]


Ijazah Bersekutu dalam Teknologi Proses

Campus Sepenuh masa September 2019 Amerika Syarikat Liberal

Individu yang memohon ijazah dalam Teknologi Proses, bekerja sebagai sebahagian daripada pasukan untuk merancang, menganalisis, membaiki, dan mengawal kualiti produk dan kebolehpercayaan operasi loji industri perindustrian. [+]

Individu yang memohon ijazah dalam Teknologi Proses , bekerja sebagai sebahagian daripada pasukan untuk merancang, menganalisis, membaiki, dan mengawal kualiti produk dan kebolehpercayaan operasi loji industri perindustrian. Pelajar boleh mendapatkan pensijilan yang diiktiraf industri untuk: Pusat Pendidikan Pendidikan Nasional dan Penyelidikan untuk Elektrik dan Instrumentasi, Juruteknik Penyenggaraan Industri, OSHA, Persatuan Automasi Antarabangsa dengan Program Bersekutu CST, dan Persatuan untuk Profesional Penyelenggaraan dan Keandalan.

[-]

Ijazah Bersekutu dalam Teknologi Reka Bentuk dan Reka Bentuk

Campus Sepenuh masa September 2019 Amerika Syarikat Liberal

Program teknologi perancangan dan reka bentuk di SCCC melatih para pelajar dalam seni mengubah konsep, lakaran, dan idea jurutera dan arkitek ke dalam lukisan terperinci untuk pembuatan, pembinaan, dan kejuruteraan. Program ini direka untuk membangunkan kemahiran penggubalan dan mempelajari asas-asas yang berkaitan untuk pembuatan, kejuruteraan, pembinaan bangunan, ukur, dan reka bentuk. Pelajar bersedia untuk bekerja sebagai drafter / juruteknik kerana mereka mengembangkan kemahiran seperti kebersihan, ketepatan, kelajuan, kerja berpasukan, dan menyelesaikan masalah. Dengan pengalaman menggunakan produk Autodesk, SolidWorks dan Ketua Arkitek, pelajar bekerja pada projek-projek dengan pengilang, pembina dan juruukur tempatan untuk memahami keperluan industri. [+]

Rumah, pejabat, kereta, jalan raya, acara kelab golf kami, raket tenis, basikal, dan mesin pemotong rumput semuanya bermula sebagai lukisan kejuruteraan atau seni bina. Program teknologi penggredan dan reka bentuk di Seward County Community College melatih pelajar dalam seni menukarkan konsep, lakaran, dan ide-ide jurutera dan arkitek ke dalam lukisan terperinci untuk pembuatan, pembinaan, dan kejuruteraan.

Program ini direka untuk membangunkan kemahiran penggubalan dan mempelajari asas-asas yang berkaitan untuk pembuatan, kejuruteraan, bangunan, pembinaan, ukur, dan reka bentuk. Penggubal teknik dianggap sebagai hubungan komunikasi antara profesional dan industri kejuruteraan. Dalam kedudukan ini, drafter adalah kreatif dan berpengetahuan.... [-]


Contact

Seward County Community College

Alamat 1801 North Kansas Avenue
67901 Liberal, Kansas, Amerika Syarikat
Website http://www.sccc.edu
Telefon (620) 624-1951