Sierra College

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Kecemerlangan Akademik dan Kejayaan Pelajar

Sejak ditubuhkan pada tahun 1936, Sierra College telah memberi tumpuan kepada pengajaran berkualiti dan memenuhi keperluan masyarakat yang dilayaninya. Dengan kira-kira 125 program ijazah dan sijil, Sierra College berada di kedudukan pertama di Northern California (Sacramento utara) untuk pemindahan ke Universiti 4 tahun, menawarkan kerjaya / latihan teknikal, dan kelas untuk meningkatkan kemahiran pekerjaan. graduan Sierra boleh didapati dalam perniagaan dan industri di seluruh rantau ini. ahli fakulti kami yang memenangi anugerah meningkatkan pengajaran mereka dengan penyelidikan, penulisan dan kepakaran industri. Kami juga diiktiraf untuk kecemerlangan dalam program-program olahraga kami.

2016: Kami menyambut ulang tahun ke-80 kami!

Maklumat Penting Sierra College ialah kolej komuniti dua tahun dan menawarkan pelbagai pilihan program ijazah bersekutu, perumahan di kampus, perjanjian pemindahan dijamin universiti California, tuisyen berpatutan, kelas ESL berstruktur dan lokasi kampus yang hebat.

Butiran

Sierra College terletak di kaki bukit pergunungan Sierra Nevada indah utara California dan dua jam perjalanan dari San Francisco. Kolej ini adalah dalam persekitaran keluarga yang selamat dan menyediakan perumahan di kampus dan peluang homestay. 2 tahun di kolej komuniti + 2 tahun di universiti = ijazah sarjana muda. Sebilangan besar pelajar kita memindahkan kepada universiti berkualiti tinggi untuk melengkapkan mereka dua tahun terakhir menghadiri University of California dan sekolah-sekolah California State University seperti UC Davis, UC Berkeley, UCLA dan UC Santa Barbara. TOEFL skor 45 (iBT), 133 (CBT) atau mendaftar dalam Bahasa Inggeris sebagai program Bahasa Kedua (ESL). Sierra College mampu menawarkan pendidikan hebat pada harga yang berpatutan, selalunya pada separuh harga sebuah universiti empat tahun. Kami menawarkan lebih daripada 70 program ijazah bersekutu termasuk Pengajian Komunikasi Perniagaan, Sains Komputer, Kejuruteraan, Pemasaran dan banyak lagi. Sila hubungi internationalstudents@sierracollege.edu atau layari laman web kami di www.sierracollege.edu/int untuk maklumat lanjut.

Pelawat Sierra Sierra Komuniti Daerah College meliputi lebih daripada 3,200 batu persegi, kawasan yang lebih besar daripada negeri Delaware. Ia berfungsi daerah California Utara kaki bukit Placer, Nevada dan juga bahagian El Dorado dan Sacramento.

Kampus di Rocklin (utama), Roseville, Truckee, dan Grass Valley.

Lokasi

Rocklin

Alamat
5000 ROCKLIN ROAD
ROCKLIN, CA 95677

95677 Rocklin, California, Amerika Syarikat