Sitting Bull College

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Sitting Bull College dimulakan sebagai Standing Rock Community College (SRCC) pada 21 September 1973. Pada tarikh tersebut, Standing Rock Sioux Tribal Council memberikan piagam kepada SRCC untuk beroperasi sebagai institusi pendidikan pasca-menengah dengan wewenang untuk memberikan ijazah di Tahap bersekutu. Menyedari perlunya sebuah institusi pengajian tinggi yang akan memberi peluang kepada orang-orang di daerah terdekat, beberapa penggerak dan penggoncang atas tempahan Standing Rock memulakan proses penubuhan salah satu kolej suku pertama di negara ini.

Pada 6 Mac 1996, Standing Rock Sioux Tribal Council memilih untuk secara rasmi meminda piagam tersebut, menukar nama kolej itu menjadi Sitting Bull College (SBC). Objektifnya tidak diubah, dan kolej terus beroperasi seperti yang dinyatakan oleh piagam. Pada masa ini, terdapat lebih daripada 70 staf fakulti, pentadbiran dan sokongan sepenuh masa. Pendaftaran asal 90 pelajar telah meningkat menjadi kira-kira 300 setiap semester. Program sarjana muda, program pemindahan kolej am peringkat bersekutu dan program vokasional sedang ditawarkan.

Walaupun aktiviti akreditasi memastikan bahawa Sitting Bull College memenuhi piawaian agensi pendidikan tinggi, hakikat bahawa Sitting Bull College dikendalikan secara kebiasaan bermaksud ia juga mesti memberikan perkhidmatan kepada masyarakat Asli Amerika. Lembaga penasihat yang terdiri daripada anggota masyarakat memberikan input yang diandalkan untuk penerusan dan perubahan program. Lembaga Pemegang Amanah Kolej dipilih dari lapan daerah. Di peringkat negeri dan kebangsaan, kolej ini adalah ahli Persatuan Dakota Utara Tribal Colleges dan Konsortium Pengajian Tinggi India Amerika.

Lokasi

Fort Yates

Alamat
North Dakota 24,9299
58538 Fort Yates, Utara Dakota, Amerika Syarikat

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami