South Central Kentucky Community and Technical College

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Kolej Komuniti dan Teknikal Southcentral Kentucky lebih daripada sekadar bangunan dan program: kami adalah komuniti di mana para pelajar mendapat keyakinan, kerjasama, kasih sayang dan kejayaan.

Southcentral Kentucky Community and Technical College (SKYCTC) ditubuhkan pada tahun 1939 di bawah tajaan bersama Pentadbiran Belia Nasional (NYA) dan Maktab Perguruan Negeri Kentucky Barat. Nama asal College adalah Sekolah Perdagangan Barat, dan ia berfungsi sebagai kemudahan latihan NYA. Sekolah ini digunakan untuk melatih pekerja industri dan anggota Perkhidmatan Bersenjata selama Perang Dunia II. Pada akhir perang, kerajaan persekutuan melepaskan kemudahan tersebut kepada Jabatan Pendidikan Negeri / Biro Pendidikan Vokasional dan Maktab Perguruan Negeri KY Barat untuk dikendalikan sebagai sekolah perdagangan kawasan.

Pada tahun 1962 melalui pernyataan undang-undang di Perhimpunan Agung Kentucky, sekolah ini menjadi bebas daripada Western Kentucky University (WKU) dan dinamakan semula sebagai Sekolah Vokasional Kawasan Barat. Pada tahun 1968, sekolah ini berpindah ke lokasi kampus utamanya sekarang dan menukar namanya lagi menjadi Sekolah Kejuruan Bowling Green Area. Bangunan-bangunan tambahan dibina pada tahun 1973 dan 1982, menjadikan jumlah ruang latihan yang tersedia sekitar 177,000 kaki persegi. Ia juga mewakili keseluruhan kos kompleks sekitar $ 6,100,000 di bangunan dan lebih dari $ 3,500,000 dalam peralatan dan bekalan. Nama sekolah ini kemudian bertukar menjadi Pusat Teknologi Wilayah Bowling Green pada tahun 1996.

Dengan berlakunya Akta Peningkatan Pendidikan Pasca-Menengah 1997 (House Bill 1), Sekolah Teknologi Wilayah Bowling Green menjadi sebahagian daripada Sistem Kolej Komuniti dan Teknikal Kentucky. Hasilnya, namanya ditukar menjadi Bowling Green Technical College.

Sejak masa itu, Kolej telah menjadi Kolej Komuniti dan Teknikal Komprehensif yang menawarkan Ijazah dalam Sains dan Associate dalam Sastera. Ia telah menambah kampus di Transpark dan di Franklin Kentucky. Pada tahun 2012 nama kolej ini ditukar menjadi Southcentral Kentucky Community and Technical College.

Lokasi

Bowling Green

Alamat
Loop Avenue,1845
42101 Bowling Green, Kentucky, Amerika Syarikat

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami