St. Petersburg College in Florida

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Mengenai SPC

Alumni College St. Petersburg (SPC) pertama di Florida kerana memperoleh upah kemasukan tertinggi. SPC ditubuhkan pada tahun 1927 sebagai St Petersburg Junior College, kolej dua tahun pertama di Florida. Akses, kecemerlangan dan sokongan pelajar adalah keunggulan dari St Petersburg College. SPC adalah universiti pertama yang diiktiraf dan diiktiraf di peringkat kebangsaan di Florida untuk menawarkan ijazah sarjana muda. Kolej St. Petersburg menawarkan lebih daripada 100 program sarjana dan sijil pengajian, dan banyak persijilan tenaga kerja yang diiktiraf oleh industri yang memerlukan permintaan tinggi dan tinggi. Kami menawarkan kurikulum yang memfokuskan kerjaya yang dibuat bersempena dengan pakar industri untuk memastikan pelajar kami dapat memenuhi keperluan majikan hari ini.

Akreditasi

Kolej St. Petersburg diiktiraf oleh Persatuan Kolej Selatan dan Suruhanjaya Sekolah di Kolej (SACS-COC). Program akademik tertentu juga diakreditasi atau diluluskan oleh organisasi negara dan nasional.

Kepimpinan Kolej

St Petersburg College adalah salah satu daripada 28 buah sekolah di Florida College System yang menyediakan akses terbuka kepada para pelajar untuk mendapatkan ijazah dan latihan yang memenuhi keperluan majikan tempatan dan negeri. Di Sistem Kolej Negeri Florida, presiden adalah ketua pegawai eksekutif dan bertanggungjawab untuk operasi dan pentadbiran kolej. Presiden juga berkhidmat sebagai pegawai eksekutif dan setiausaha korporat untuk Lembaga Pemegang Amanah. Setiap kolej Florida dikawal oleh lembaga pemegang amanah tempatan, yang menegakkan peraturan yang ditetapkan oleh Lembaga Pendidikan Negeri. Pemegang amanah ini dilantik oleh gabenor untuk tempoh perkhidmatan empat tahun yang berperingkat-peringkat.

118904_pexels-photo-325521.jpegLeah Kelley / Peksel

Komuniti dan Rakan Sivik

Kolej St. Petersburg berbangga dengan perkongsian kukuh dengan organisasi masyarakat, institusi pendidikan, majlis perbandaran, dan kumpulan bukan keuntungan.

Misi, Komitmen dan Nilai-nilai Visionari

Kenyataan Misi

Misi Kolej St. Petersburg adalah untuk memperkasakan pelajar dan masyarakat kita untuk mencapai kejayaan dan mobiliti ekonomi melalui kecemerlangan akademik dan penglibatan.

Penyataan Visi

Kolej utama memperkayakan dan mengukuhkan kehidupan melalui komuniti penjagaan.

Komitmen Penglihatan Kolej

Kecemerlangan akademik

  • Kami akan menyediakan pendidikan berkualiti tinggi untuk pelajar kami dengan mewujudkan persekitaran pembelajaran yang inovatif dan menarik dalam budaya yang menyokong dan berkolaborasi.

Mobiliti Ekonomi

  • Kami akan menyediakan peluang kepada pelajar kami untuk bersedia untuk upah tinggi, keperluan kerjaya yang tinggi dan pertumbuhan profesional, yang akan menyumbang kepada kejayaan ekonomi mereka dan meningkatkan kualiti hidup dalam masyarakat kami serta membantu menamatkan kitaran kemiskinan generasi.

Penglibatan Komuniti

  • Kami akan melabur dalam kesejahteraan dan pertumbuhan komuniti kami dengan berkhidmat sebagai pemimpin, seorang pemikir, dan pemangkin untuk perubahan positif. Kami akan mengekalkan komitmen ini dengan mewujudkan perkongsian yang kuat, mengambil bahagian dalam pembelajaran sivik dan penglibatan komuniti, dan memupuk komuniti penjagaan.118905_pexels-photo-1246953.jpegrawpixel.com / Peksel

Penyata Nilai

Kejayaan Pelajar

  • Kami percaya pelajar adalah pusat SPC, dan kami menyelaraskan sumber, keputusan, dan usaha untuk memperkasakan mereka untuk berjaya.

Integriti

  • Kami memupuk kepercayaan, ketelusan, dan ekuiti melalui etika, empati, dan belas kasihan peribadi dan institusi.

Fokus Komuniti

  • Kami memupuk dan memodel prinsip-prinsip kemasukan, perkhidmatan, perkongsian, dan tanggungjawab sosial melalui penglibatan komuniti untuk membina hubungan yang kukuh di dalam dan luar negara.

Pertumbuhan dan Pemberdayaan

  • Kami menyediakan pelajar dan pekerja yang jelas Pathways untuk pertumbuhan peribadi dan profesional yang menghasilkan peluang yang berterusan untuk kepimpinan, penglibatan dan kemajuan.

Komunikasi

  • Kami membina hubungan terbuka dan jujur untuk memastikan dialog inklusif dengan pihak berkepentingan untuk membuat keputusan yang teliti dan telus.

Ekuiti

  • Kami komited untuk memastikan semua pemegang kepentingan menerima apa yang mereka perlukan untuk berjaya melalui pengalaman, dasar, amalan, dan tingkah laku yang adil, adil dan inklusif bagi individu untuk mencapai potensi penuh mereka.

Banyak Negara, Satu Kolej

Di St Petersburg College, kami menghargai kepelbagaian intelektual dan budaya pelajar antarabangsa yang dibawa ke kampus kami. Kami faham bahawa memilih kolej adalah keputusan yang besar dan kami ingin membantu anda membuat yang betul. Pada masa ini, SPC mempunyai lebih daripada 200 pelajar dari 60 negara yang berlainan di seluruh dunia.

Sebagai pelajar yang ingin mendapatkan ijazah, anda boleh belajar di AS dengan F1 Visa atau belajar dalam talian dari negara asal anda. SPC juga menawarkan pelbagai program untuk membantu anda mempelajari Bahasa Inggeris. Ketahui lebih lanjut mengenai garis panduan persekutuan untuk belajar di Amerika Syarikat sebagai pelajar antarabangsa.

Lokasi

Saint Petersburg

Alamat
St. Petersburg College
FL 33733-3489 Saint Petersburg, Florida, Amerika Syarikat

Tarpon Springs

Alamat
Tarpon Springs Campus, 600 Klosterman Rd.
FL 34689 Tarpon Springs, Florida, Amerika Syarikat

Air jernih

Alamat
Clearwater Campus, 2465 Drew St.
FL 33765 Air jernih, Florida, Amerika Syarikat

Air jernih

Alamat
EpiCenter, 13805 58th St. N
FL 33760 Air jernih, Florida, Amerika Syarikat

Air jernih

Alamat
Epi Services Human Resources, 14025 58th St. N
FL 33760 Air jernih, Florida, Amerika Syarikat

Air jernih

Alamat
District Office, 6021 142nd Ave. N
FL 33760 Air jernih, Florida, Amerika Syarikat

Largo

Alamat
Veterinary Technology Center, 12376 Ulmerton Rd.
FL 33774 Largo, Florida, Amerika Syarikat

Seminole

Alamat
Seminole Campus, 9200 113th St. N
FL 33772 Seminole, Florida, Amerika Syarikat

Pinellas Park

Alamat
Health Education Center, 7200 66th St. N
FL 33781 Pinellas Park, Florida, Amerika Syarikat

Saint Petersburg

Alamat
St. Petersburg/Gibbs Campus, 6605 Fifth Ave. N
FL 33710 Saint Petersburg, Florida, Amerika Syarikat

Saint Petersburg

Alamat
SPC Downtown Center, 244 Second Ave. N
FL 33701 Saint Petersburg, Florida, Amerika Syarikat

Saint Petersburg

Alamat
SPC Midtown Center Douglas L. Jamerson, Jr. Midtown Center, 1300 22nd St. S.
FL 33712 Saint Petersburg, Florida, Amerika Syarikat

Saint Petersburg

Alamat
SPC Midtown Center, Cecil B. Keene, Sr. Student Achievement Center, 1048 22nd St. S
FL 33712 Saint Petersburg, Florida, Amerika Syarikat

Saint Petersburg

Alamat
Allstate Center, 3200 34th St. S
FL 33711 Saint Petersburg, Florida, Amerika Syarikat

Saint Petersburg

Alamat
Bay Pines STEM Center, 4723 Bay Pines Terrace, St. Petersburg
FL 33708 Saint Petersburg, Florida, Amerika Syarikat

Program-program