Baca keterangan rasmi

Selamat datang ke SUNY Sullivan, sebuah kolej komuniti yang komprehensif di sistem SUNY (State University of New York). Kami komited untuk membantu anda mempersiapkan masa depan sama ada anda mendapat pekerjaan pertama anda, memindahkan ke kolej atau universiti selama empat tahun atau meningkatkan kemahiran peribadi dan profesional anda.121664_adult-blur-book-series-545062.jpg

Misi kita

SUNY Sullivan menyediakan program dan sumber yang mendidik, memberi inspirasi, dan memperkasakan pelajar dan komuniti yang lebih luas. Melalui kecemerlangan dalam pengajaran dan pembelajaran, kami menyediakan pelajar untuk dunia yang pelbagai dan saling berkaitan, dan kami menyokong perubahan ekonomi dan sosial yang positif dalam Sullivan County dan seterusnya. Kami memodelkan tindakan lestari dan menggalakkan kewarganegaraan sosial, alam sekitar, dan ekonomi yang bertanggungjawab melalui budaya kecemerlangan yang menyeluruh.

Kampus kami

Kampus luar bandar kami, 405-hektar terletak di Gunung Catskill yang indah kurang dari dua jam dari New York City dan Albany. Ia mempunyai satu siri sembilan bangunan yang saling berkaitan ditambah dengan Paul Gerry Fieldhouse. Bangunan kampus kami, termasuk Teater Seelig yang terletak di pusat kompleks, telah direka oleh firma seni bina Edward Durell Stone121665_adolescent-attractive-backpack-1462630.jpg

Pelajar kami (sehingga jatuh 2014)

Terdapat 1,647 pelajar (930 sepenuh masa dan 717 sambilan) yang mendaftar di kolej, yang mewakili kumpulan individu yang demografi. Di samping itu, 71 peratus daripada pelajar ini adalah penduduk di County Sullivan.

Akreditasi kami

SUNY Sullivan diiktiraf oleh Suruhanjaya Tinggi Negeri di Higher Education yang terletak di 3624 Market Street, Philadelphia, PA 19104. Telefon: (267) 284-5000.

Kurikulum kami diluluskan oleh Universiti Negeri New York dan Jabatan Pendidikan Negeri New York. Semua kurikulum diluluskan untuk latihan veteran di bawah undang-undang awam yang berkaitan, dan kolej ini diluluskan oleh Perkhidmatan Kewarganegaraan dan Imigresen AS, biro Jabatan Keselamatan Dalam Negeri Amerika Syarikat, untuk kehadiran pelajar asing. Dokumen pengiktirafan dan pelesenan boleh dikaji secara dalam talian atau melalui Pejabat Naib Presiden Hal Ehwal Akademik dan Pelajar.

Program perniagaan kami adalah diiktiraf secara nasional oleh Sekolah Perniagaan dan Program Persatuan Kolej untuk menawarkan program perniagaannya yang berpunca dari sekutu sains dan sekutu sains sains yang diterapkan.

Kurikulum Kejururawatan diiktiraf oleh dan didaftarkan dengan Jabatan Pelajaran Negeri New York, Biro Pelesenan Profesional.121666_beautiful-blur-casual-935756.jpg

Sullivan yang mampan

Kemapanan adalah di tengah-tengah apa yang kita lakukan di SUNY Sullivan. Komitmen kami kepada tanggungjawab alam sekitar dan sosial memaklumkan segala-galanya dari operasi kampus kami ke dalam kurikulum kami.

Kami telah menggabungkan amalan mampan ke dalam operasi kampus kami selama bertahun-tahun, termasuk sistem geoterma untuk memanaskan dan menyejukkan bangunan kami dan, baru-baru ini, pemasangan sebuah 3fw fotovoltaik array dan turbin angin 2.5 kW untuk latihan tenaga boleh diperbaharui. Pada tahun 2015, SUNY Sullivan memeterai perjanjian pembelian tenaga dengan Sullivan Solar Garden, LLC yang termasuk pemasangan solar suria sembuh seluas 2.15 MW (7056 PV) di kampus.

Pelajar SUNY Sullivan membantu memasang bumbung hijau di kampus yang membantu mengurangkan kos pemanasan dan penyejukan, dan para pelajar kami mengumpul dan menyusun lebih kurang 3000 paun sisa makanan setiap tahun menggunakan kawasan kompos udara terpaksa di kampus. Kami telah menambah stesen pengisian botol air, paip aliran rendah dan memasang lampu dan sistem automasi bangunan kami untuk meningkatkan kecekapan tenaga kami, dan memasang pencahayaan solar luar untuk mencerahkan laluan berjalan menuju ke bidang besbol kami. Kami mempunyai kebun komuniti organik dan membina taman jerami jerami-inisiatif yang dijalankan oleh Program Kehormat kami dan pelajar Penyelenggaraan dan Pengurusan Bangunan Hijau. Sesetengah makanan yang ditanam di taman kami digunakan oleh perkhidmatan makan kampus, seterusnya memajukan inisiatif kelestarian banyak di Chartwells. Kami sentiasa mengemas kini Inventori Pelepasan Gas Rumah Kaca kami dan melaksanakan strategi untuk pengurangan sisa, dan sedang memperbaharui dasar pembelian kami untuk lebih mencerminkan komitmen kami terhadap kemampanan.

Ini dan usaha lain membantu mengurangkan kos tenaga, menjadikan kemudahan kami lebih efisien, dan meminimumkan kesan kami terhadap alam sekitar. Walau bagaimanapun, komitmen kami terhadap kemapanan tidak berakhir di sana.

SUNY Sullivan dengan cepat menjadi pemimpin dalam pendidikan kemampanan. Kursus Penyelenggaraan Bangunan dan Pengurusan Bangunan Hijau kami dan kursus-kursus Pengajian Keberlanjutan meletakkan asas untuk tenaga kerja "kolar hijau" baru. Program Pengajian Alam Sekitar kami menawarkan pendekatan berdasarkan sains untuk menangani masalah ekologi kompleks hari ini. Kami juga komited untuk menerapkan kemapanan di seluruh kurikulum kami bermula dengan kelas Metamorphosis baru. Kursus Metamorfosis menggalakkan budaya kecemerlangan melalui prestasi individu dan dengan melengkapkan projek perkhidmatan kelas yang berorientasikan kemapanan. Kami juga mempunyai bengkel dan kursus bukan kredit untuk mengembangkan kemahiran berkaitan kemampanan peribadi atau profesional anda.

Program diajar dalam:
  • English

Sekolah ini juga menawarkan:

Associate of Applied Science

Sullivan County Community College

Dengan pertumbuhan web yang meledak dan permintaan yang kuat dalam penerbitan tradisional, keupayaan untuk mereka bentuk dan menghasilkan bahan-bahan grafik dan digital y ... [+]

Gambaran keseluruhan

Dengan pertumbuhan web yang meledak dan permintaan yang kuat dalam penerbitan tradisional, keupayaan untuk mereka bentuk dan menghasilkan bahan-bahan grafik dan digital yang menarik dan berkesan memberikan karier yang menarik dan bermanfaat. Pereka yang dapat bekerja dengan media baru akan mendapat banyak peluang. SUNY Sullivan mempunyai tradisi profesional yang menamatkan pengajian yang memahami bahawa reka bentuk dan kepakaran teknikal yang baik bergabung untuk menghasilkan hasil yang berkuasa.

Kemudahan termasuk makmal Apple Macintosh dengan perisian termasuk PhotoShop, Illustrator, Quark, Dreamweaver, Flash dan Cinema 4 D. Tugasan pelajar SUN SUN Sullivan direka untuk membuat portfolio kerja sampel yang boleh dibentangkan untuk memburu pekerjaan atau pemindahan ke institusi empat tahun .... [-]

Amerika Syarikat Loch Sheldrake
Januari 2020
English
Sepenuh masa
4 semester
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Sullivan County Community College

Program Associate in Applied Science Hospitality and Tourism Management menawarkan latar belakang yang mantap dalam industri. Kelas pengurusan dalam pelbagai bidang perni ... [+]

Gambaran keseluruhan

Program Associate in Applied Science Hospitality and Tourism Management menawarkan latar belakang yang mantap dalam industri. Kelas pengurusan dalam pelbagai bidang perniagaan, pelancongan, dan perkhidmatan perhotelan menyediakan pelajar dengan kemahiran yang diperlukan untuk berjaya dalam dunia korporat.

Setiap pelajar diberikan penasihat fakulti untuk membantu memilih elektif yang sesuai berdasarkan kepentingan pelajar. Graduan bekerja dalam banyak aspek industri hospitaliti dan pelancongan termasuk hotel, spa, kasino, restoran, kelab negara, organisasi pelancongan dan pelancongan, kemudahan makan korporat dan syarikat pengangkutan.

Pengurusan Hospitaliti dan Pelancongan Program ijazah AAS menawarkan peluang perpindahan ke sekolah empat tahun bagi pelajar yang mengekalkan purata titik gred yang sesuai.... [-]

Amerika Syarikat Loch Sheldrake
Januari 2020
English
Sepenuh masa
4 semester
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Sullivan County Community College

Program ijazah Sarjana Muda Perakaunan mengintegrasikan pengetahuan menyeluruh mengenai teori perakaunan dan konsep dengan latihan tangan dalam perakaunan berkomputer. Ia ... [+]

Gambaran keseluruhan

Program ijazah Sarjana Muda Perakaunan mengintegrasikan pengetahuan menyeluruh mengenai teori perakaunan dan konsep dengan latihan tangan dalam perakaunan berkomputer. Ia direka untuk menyediakan pelajar untuk kedudukan peringkat kemasukan dalam perakaunan swasta, awam, dan perakaunan. Pelajar belajar cara menggunakan pakej perisian komersial yang popular. Program ini diiktiraf oleh Majlis Akreditasi Sekolah dan Program Perniagaan (ACBSP).

Fakulti Perniagaan di SCCC telah bekerjasama rapat dengan ahli-ahli Lembaga Penasihat Perniagaan Kolej untuk merangka kursus yang berkaitan dengan pekerjaan di dunia perniagaan. SCCC mempunyai bilik dan makmal komputer yang paling canggih. Fakulti adalah profesional perniagaan, banyak memegang ijazah MBA. Pemenang Anugerah Kecemerlangan Pengajaran Nasional juga adalah kakitangan.... [-]

Amerika Syarikat Loch Sheldrake
Januari 2020
English
Sepenuh masa
4 semester
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Sullivan County Community College

Pentadbiran Perniagaan Associate of Applied Science menyediakan pelajar dengan pengetahuan dan kemahiran yang diperlukan untuk membuat keputusan dan menyelesaikan masalah ... [+]

Pentadbiran Perniagaan Associate of Applied Science menyediakan pelajar dengan pengetahuan dan kemahiran yang diperlukan untuk membuat keputusan dan menyelesaikan masalah dalam organisasi perniagaan hari ini. Pelajar belajar cara menggunakan pakej perisian komersial yang popular.

Fakulti di Sullivan adalah profesional perniagaan, banyak memegang ijazah MBA. Pemenang Anugerah Kecemerlangan Pengajaran Nasional juga adalah kakitangan. Program ini diiktiraf oleh Majlis Akreditasi Sekolah dan Program Perniagaan (ACBSP).

Keperluan Pengijazahan (60-62 kredit)

Selepas berjaya menyelesaikan keperluan Pentadbiran Perniagaan (AAS), pelajar harus bersedia untuk:... [-]

Amerika Syarikat Loch Sheldrake
Januari 2020
English
Sepenuh masa
2 cari doktor jurisprudens anda
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Sullivan County Community College

Program ijazah Sarjana Sains Gunaan ini menawarkan sekumpulan kursus perniagaan yang berkaitan yang memberikan pelajar latar belakang yang luas dan pemahaman yang jelas m ... [+]

Gambaran keseluruhan

Program ijazah Sarjana Sains Gunaan ini menawarkan sekumpulan kursus perniagaan yang berkaitan yang memberikan pelajar latar belakang yang luas dan pemahaman yang jelas mengenai pemasaran dan fungsinya dalam perniagaan dan masyarakat. Program ini berkongsi beberapa kursus yang sepadan dengan program perniagaan yang lain. Graduan yang melengkapkan kursus ini perlu mencari pekerjaan dalam pelbagai jenis pekerjaan pemasaran.

Fakulti SCCC adalah profesional perniagaan, banyak pemegang gelar MBA. Pemenang Anugerah Kecemerlangan Pengajaran Nasional adalah kakitangan. Program ini diiktiraf oleh Majlis Akreditasi Sekolah dan Program Perniagaan (ACBSP).

Keperluan Pengijazahan (60-62 kredit)... [-]
Amerika Syarikat Loch Sheldrake
Januari 2020
English
Sepenuh masa
4 semester
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Sullivan County Community College

SUNY Sullivan menawarkan dua trek untuk menyediakan profesional untuk memberi khidmat kerjaya dalam sistem dan teknologi maklumat komputer - Pengaturcaraan Komputer dan S ... [+]

Gambaran keseluruhan

SUNY Sullivan menawarkan dua trek untuk menyediakan profesional untuk memberi khidmat kerjaya dalam sistem dan teknologi maklumat komputer - Pengaturcaraan Komputer dan Sokongan Komputer.

Setiap trek dirancang untuk menyediakan latar belakang yang diperlukan untuk pekerjaan segera atau pemindahan ke program empat tahun. Jejak ini merangkumi kursus dalam perkakasan dan perisian khusus, pengaturcaraan, logik, dan penyelesaian masalah, kemahiran aplikasi, pengurusan pangkalan data, analisis sistem, dan reka bentuk web untuk menyediakan graduan dengan kemahiran kepelbagaian. Inti kelas seni liberal menyediakan pelajar dengan kemahiran komunikasi dan pemikiran kritikal yang diperlukan untuk kemajuan kerjaya.... [-]

Amerika Syarikat Loch Sheldrake
Januari 2020
English
Sepenuh masa
4 semester
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

Associate of Science

Sullivan County Community College

Program ini direka untuk pelajar yang mempunyai minat aktif dalam masalah alam sekitar. Matlamat program ini adalah untuk menyediakan latar belakang yang kukuh dalam sain ... [+]

Gambaran keseluruhan

Program ini direka untuk pelajar yang mempunyai minat aktif dalam masalah alam sekitar. Matlamat program ini adalah untuk menyediakan latar belakang yang kukuh dalam sains, yang membolehkan pelajar menjadi sensitif dan berpengetahuan tentang isu-isu alam sekitar yang kompleks yang dihadapi oleh masyarakat kontemporari. Ia direka untuk menampung minat yang berbeza dan rancangan masa depan pelajar dan sesuai untuk dipindahkan ke program bahagian atas dalam Pengajian Alam Sekitar, Sains Alam Sekitar, Kajian Interdisiplin, Pendidikan, dan kurikulum yang lain.

Graduan Pengajian Alam Sekitar - AS akan menunjukkan:

Pengetahuan tentang pelbagai isu alam sekitar dari perspektif yang berbeza-beza,Pengetahuan prinsip-prinsip kimia dan matematik,Keupayaan untuk menjalankan eksperimen saintifik menggunakan kaedah saintifik,Keupayaan untuk bekerja dengan selamat dan berkesan dalam persekitaran makmal dan dalam bidang, dengan menggunakan pelbagai peralatan,Kemahiran berfikir kritis perlu membuat kesimpulan dari data saintifik.... [-]
Amerika Syarikat Loch Sheldrake
Januari 2020
English
Sepenuh masa
4 semester
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Sullivan County Community College

Program psikologi ini direka untuk memberi kuasa dan mengesahkan pelajar melalui latihan yang luas di dalam asas psikologi. Program ini menekankan keperluan untuk memaham ... [+]

Gambaran keseluruhan

Program psikologi ini direka untuk memberi kuasa dan mengesahkan pelajar melalui latihan yang luas di dalam asas psikologi. Program ini menekankan keperluan untuk memahami perilaku manusia melalui pemikiran kritis dan usaha saintifik serta kepentingan amalan yang dimaklumkan oleh sains. Pelajar akan mendapat pengetahuan teori dan data semasa dalam sains psikologi, termasuk kemahiran penyelidikan dan analisis untuk menilai secara kritis dan menjalankan penyelidikan psikologi etika. Mereka akan membangunkan kemahiran persembahan bertulis dan lisan yang mencukupi untuk menyampaikan maklumat psikologi secara berkesan, membolehkan mereka berkhidmat dengan lebih baik di kolej dan komuniti sebagai warga yang dimaklumkan dan prihatin. Setelah berjaya menyelesaikan program, pelajar akan bersedia untuk dipindahkan ke program Baccalaureate dalam psikologi atau pilihan kemasukan yang ditingkatkan ke dalam pekerjaan yang menggunakan pengetahuan tentang tingkah laku manusia.... [-]

Amerika Syarikat Loch Sheldrake
Januari 2020
English
Sepenuh masa
4 semester
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Sullivan County Community College

Ijazah Sarjana Sains dalam Sains dalam Seni Kulinari menyediakan pelajar untuk kerja kemasukan dalam bidang masakan. Penekanan dalam kursus profesional adalah teori, amal ... [+]

Gambaran keseluruhan

Ijazah Sarjana Sains dalam Sains dalam Seni Kulinari menyediakan pelajar untuk kerja kemasukan dalam bidang masakan. Penekanan dalam kursus profesional adalah teori, amalan dan kerja tangan dalam seni kuliner. Pelajar bekerja dengan profesional industri di beberapa dapur, roti dan Bilik Makan Grossinger. Pelajar juga mengambil kursus dalam Pembelian Hospitaliti, Kawalan Kos, dan Sumber Manusia untuk melengkapkan pengetahuan mereka. Mereka menerima sertifikasi ServSafe dan TIPS sebagai sebahagian daripada kursus mereka.

Keperluan Pengijazahan (60-62 kredit)

Graduan Seni Kulinari - AOS akan menunjukkan:

Industri standard, kemahiran peringkat kemasukan,Profesionalisme dalam diri mereka dan kerja mereka,Keupayaan untuk kreatif menyelesaikan masalah kuliner dan membangunkan kemahiran untuk menilai sendiri dan orang lain,Kemahiran teknikal, kognitif, dan kreatif dengan hasil yang profesional dan ketara.... [-]
Amerika Syarikat Loch Sheldrake
Januari 2020
English
Sepenuh masa
4 semester
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu