Baca keterangan rasmi

Program Latihan Musim Panas di Smith College menawarkan peluang intelektual yang merangsang dan unik untuk wanita muda sekolah menengah yang ingin meneruskan minat akademik mereka di dalam kelas dan seterusnya. Setiap tahun program ini menawarkan lebih daripada 200 wanita muda kebebasan untuk meneroka subjek yang mencabar dan menarik, untuk mengukuhkan aplikasi kolej mereka dan untuk mencuba pengalaman sarjana Smith semasa hidup dan belajar dengan pelajar lain yang bermotivasi dan bercita-cita tinggi dari seluruh dunia. Smith mengalu-alukan program-program ini wanita-wanita muda dari pelbagai negara dan pelbagai latar belakang kaum dan sosioekonomi yang bersama-sama membentuk komuniti intelektual yang luar biasa. Persekitaran pembelajaran adalah hands-on, kolaboratif, penerokaan, mencabar dan kaya dengan model peranan. Ahli fakulti Smith menawarkan perhatian peribadi di dalam kelas sambil menggalakkan minat dan minat pelajar serta membantu mereka mengembangkan kemahiran akademik baru. Peserta mendapatkan citarasa kehidupan kolej di kampus 147-ekar yang indah di Smith, dengan bangunan-bangunan jubinnya yang indah, taman-taman yang indah dan Pond Paradise. Pelajar tinggal bersama di rumah kuliah, dan pelajar Smith menugaskan sebagai penyelia dan pembantu pengajar. Semua makanan dihidangkan di bilik makan rumah. Kampus Smith hanyalah beberapa langkah dari pusat bandar Northampton, Massachusetts, yang sering disebut sebagai antara bandar-bandar kolej terbaik dan bandar-bandar kesenian kecil terbaik di negara ini. Pelajar mengambil kursus dan bengkel sepanjang hari dan boleh memilih dari pelbagai aktiviti kebudayaan, sosial, olahraga dan artistik yang teratur pada waktu malam dan pada hujung minggu. Di sini wanita muda dianggap serius dan diilhamkan untuk cemerlang sebagai ulama, saintis, penulis, penyelidik, dan pemimpin.

Untuk Pelajar Antarabangsa

Program Smith College Precollege mengalu-alukan pelajar antarabangsa setiap tahun dari seluruh dunia ke dalam program kami. Anda akan mendapati bahawa kelas kecil kami, serupa dengan pengalaman sarjana muda di Smith, menawarkan pembelajaran yang luar biasa dalam persekitaran di mana wanita dianggap serius dan diilhami untuk unggul sebagai pemimpin. Smith terletak di wilayah timur laut Amerika Syarikat, sebuah kawasan dengan beberapa kepekatan tertinggi pelajar antarabangsa di mana sahaja di negara ini.

Kemahiran Bahasa Inggeris

Apabila memohon program, sila pertimbangkan kedua-dua minat dan kebiasaan anda dengan subjek serta tahap penguasaan bahasa Inggeris anda. Untuk berjaya dalam program-program yang mencabar, anda mesti cukup mahir dalam bahasa Inggeris untuk bersaing dengan kuliah kelas, mengambil bahagian dalam perbincangan kumpulan, membaca dan menulis bahasa Inggeris dengan pantas, dan berkomunikasi dan berhubung dengan rakan-rakan anda. Penguasaan bahasa Inggeris anda adalah penting untuk mempunyai pengalaman yang positif.

Ujian kemahiran bahasa Inggeris (TOEFL atau IELTS) diperlukan untuk warganegara antarabangsa. Mereka dikehendaki untuk pelajar yang diarahkan dalam bahasa selain bahasa Inggeris. Sekiranya seorang pelajar telah diarahkan dalam Bahasa Inggeris selama dua tahun atau kurang, mereka masih dikehendaki mengemukakan keputusan ujian kemahiran bahasa Inggeris. Pelajar yang telah diarahkan dalam bahasa Inggeris selama tiga tahun atau lebih tidak perlu mengemukakan skor.

Sila ambil perhatian bahawa keperluan ujian adalah berdasarkan kewarganegaraan, bukan di mana seorang pelajar menghadiri sekolah.

Markah berikut disyorkan:

  • TOEFL: Kami mengesyorkan skor TOEFL minimum 90
  • IELTS: Kami mengesyorkan skor minimum IELTS keseluruhan 6.5

Hidup di Smith

Sebahagian besar pengalaman anda akan mendapat perasaan sebenar untuk kehidupan kolej dan kehidupan bebas. Melibatkan diri dalam suasana kampus yang akan memberi inspirasi kepada anda, dengan manfaat tambahan pengawasan dan bimbingan penyayang dari seorang pengarah dan pelatih kediaman.

Hidup

Nikmati bilik di salah satu rumah indah Smith, masing-masing dengan ruang tamu yang berfungsi sebagai pangkalan rumah yang hebat. Pelajar tinggal di rumah Talbot, Lamont, Gillett dan Northrop. Rumah Smith mempunyai bilik single dan double, dan kebanyakan peserta akan mempunyai rakan sebilik.

Setiap rumah mempunyai ruang makan sendiri, dan makanan Smith adalah lazat dan berkhasiat. Tiga kali sehari disediakan. Kakitangan Perkhidmatan Makan menampung diet bebas gluten, vegetarian dan vegan. Mereka juga bekerjasama dengan peserta yang mempunyai sekatan diet yang lain.

Hari Khas

Kelas pergi dari 9 pagi hingga 4 petang Selepas itu, anda boleh menggunakan semua kemudahan kampus (Smith mempunyai dua gimnasium, kolam renang dalaman, kemudahan luaran dan tenis dalaman dan luaran, gelanggang skuasy, studio tarian, gelanggang croquet dan pusat kecergasan Smith juga merupakan rumah kepada muzium seni yang terkenal, taman botani yang memenangi anugerah, dan rumah hijau), dan pergi dalam perjalanan lapangan yang dimasukkan sebagai sebahagian daripada tuisyen (muzik, teater) untuk petang, petang dan hujung minggu. Selalu ada aktiviti yang teratur untuk menyertai-atau anda boleh menghabiskan masa dengan rakan-rakan anda dari program ini. Setiap program menawarkan beberapa aktiviti sendiri di luar bilik darjah, tetapi kami juga merancang aktiviti-aktiviti yang semua pelajar ingin mengambil bahagian. Terdapat juga percutian pilihan, yang memerlukan bayaran berasingan.

HUBUNGI

Pejabat Program Summer

30 Belmont Avenue
Smith College
Northampton MA 01063

Telefon: 413-585-4455
Faks: 413-585-4344
E-mel: summerprecollege@smith.edu
Program diajar dalam:
  • English

Sekolah ini juga menawarkan:

Kursus musim panas

Summer at Smith College

Dengan begitu banyak program penulisan yang memenuhi keperluan pelajar sekolah menengah, Smith's Young Women's Writing Workshop membolehkan anda meneroka penulisan anda d ... [+]

Julai 7-20, 2019

Dengan begitu banyak program penulisan yang memenuhi keperluan pelajar sekolah menengah, Smith's Young Women's Writing Workshop membolehkan anda meneroka penulisan anda dalam persekitaran yang kreatif dan menyokong yang memupuk cinta anda menulis dalam pelbagai medium.

Semua kelas anda akan berada dalam gaya bengkel, yang bermaksud setiap kelas akan bermula dengan segmen pendek yang memberi tumpuan kepada satu pelajaran. Kemudian jurulatih akan mendaftar dengan anda untuk melihat apa yang sedang anda kerjakan. Masa penulisan terbuka berikut. Sesi kelas berakhir dengan setiap penulis berkongsi kemajuan dengan kumpulan.

Profesor anda semua diterbitkan penulis dan penyair. Mereka akan memberi perhatian khusus untuk mengajar anda cara membaca karya anda kepada khalayak dan cara untuk diterbitkan. Pada akhir bengkel, anda akan mempunyai permulaan portfolio penulisan dalam talian dan beberapa hubungan profesional dalam dunia sastera.... [-]

Amerika Syarikat Northampton
Julai 2020
English
14 hari
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Summer at Smith College

Dalam program interdisiplin dua minggu ini, kita akan mendekati isu-isu penghasilan tenaga, reka bentuk ekologi dan makanan yang mampan dari pelbagai dan kadang-kadang be ... [+]

21 Julai-3 Ogos 2019

Sertai komuniti pelajar kecil yang berminat untuk bergerak melampaui "hijau" ke arah memahami apa yang diperlukan untuk mencapai masa depan yang mampan. Belajar dan hidup bersama dengan sekumpulan orang yang bersangkutan dan terlibat, anda akan meneroka bagaimana Smith College dan masyarakat jiran kami mengamalkan cita-cita dan prinsip-prinsip kemampanan. Kami akan bercakap tentang apa yang sedang berlaku, dan apa yang perlu dilakukan.

KurikulumBerfikir dan Bertindak Di Luar "Hijau"Dalam program interdisiplin dua minggu ini, kita akan mendekati isu-isu penghasilan tenaga, reka bentuk ekologi dan makanan yang mampan dari pelbagai dan kadang-kadang bertentangan-pandangan untuk mendedahkan dan memahami kerumitan dan potensi kesan menangani (atau mengabaikan) isu-isu tersebut. Penjelajahan isu-isu ini akan dimaklumkan dan dipandu oleh kerja-kerja penting dalam sains semula jadi dan kemanusiaan.... [-]
Amerika Syarikat Northampton
Julai 2020
English
14 hari
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Summer at Smith College

Kolej Smith dan kawasan sekitarnya adalah koleksi koleksi yang tiada tandingannya dan institusi warisan kebudayaan yang menawarkan pengalaman mendalam dalam sejarah wanit ... [+]

21 Julai-3 Ogos 2019

Kolej Smith dan kawasan sekitarnya adalah koleksi koleksi yang tiada tandingan dan institusi warisan kebudayaan yang menawarkan pengalaman mendalam dalam sejarah wanita.

Semasa masa anda di Smith, kami akan meneroka kehidupan wanita melalui penyelidikan arkib, lawatan ke muzium tempatan dan lawatan ke tapak bersejarah. Dengan memberi tumpuan kepada wanita dan perubahan sosial, anda akan diperkenalkan kepada wanita yang telah mengubah sejarah Amerika melalui pembaharuan, mobilisasi, campur tangan budaya dan pemberontakan secara terang-terangan.

Kurikulum

Dalam koleksi istimewa Smith, kita akan melihat huruf, diari, gambar, dan manifesto yang revolusi kronik peribadi dan politik sejak 150 tahun yang lalu. Kami akan mengenali generasi pertama wanita kolej melalui arkib institusi Smith dan Mt. Holyoke. Dan kami akan meneroka seni feminis di Muzium Seni Smith College.... [-]

Amerika Syarikat Northampton
Julai 2020
English
14 hari
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Summer at Smith College

Sekarang pada tahun ke-30, Smith Summer Science and Engineering Program (SSEP) adalah program kediaman empat minggu untuk wanita muda yang luar biasa dengan minat yang ku ... [+]

7 Julai-3 Ogos, 2019

Sekarang pada tahun ke-30, Smith Summer Science and Engineering Program (SSEP) adalah program kediaman empat minggu untuk wanita muda yang luar biasa dengan minat yang kuat dalam sains, kejuruteraan dan perubatan. Setiap Julai, memilih pelajar sekolah menengah dari seluruh negara dan luar negara datang ke Smith College untuk melakukan penyelidikan secara langsung dengan fakulti Smith dalam kehidupan dan sains fizikal dan dalam kejuruteraan.

Ditubuhkan pada tahun 1990, SSEP setiap tahunnya melayani lebih daripada 100 orang perempuan. Sejak penubuhannya, hampir 1,800 pelajar sekolah menengah telah mengambil bahagian, mewakili 46 negeri, District of Columbia, Puerto Rico dan 53 negara. Selepas program ini, para peserta kembali ke sekolah menengah yang lebih bersedia untuk menangani kursus sains yang sukar dan memahami apa yang diharapkan di kolej.... [-]

Amerika Syarikat Northampton
Julai 2020
English
4 minggu
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

Tahun Persediaan

Summer at Smith College

Bengkel Kemasukan Kolej satu minggu ini direka untuk meningkatkan penghuni sekolah menengah dan senior untuk memberikan wanita muda yang menjanjikan seperti anda amalan t ... [+]

21-27 Julai, 2018

Semasa anda mula berfikir tentang memohon ke kolej, ada cara yang jelas untuk membuat aplikasi anda dan diri anda menonjol. Ketahui wawasan terkini dan kepakaran orang dalam daripada profesional kemasukan tentang cara untuk berjaya dalam proses permohonan.

Bengkel Kemasukan Kolej satu minggu ini direka untuk meningkatkan penghuni sekolah menengah dan senior untuk memberikan wanita muda yang menjanjikan seperti anda amalan terbaik, bimbingan dan tip terbaik untuk berjaya menavigasi proses permohonan kolej. Jurulatih anda adalah kakitangan kemasukan profesional Smith, serta melawat pegawai kemasukan dari kolej dan universiti bertaraf tinggi lain.

Apa yang Anda Akan Belajar... [-]
Amerika Syarikat Northampton
Julai 2020
English
7 hari
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu