Baca keterangan rasmi

Selamat datang ke Texas A & M University - Texarkana

Kenyataan Misi

Sebagai ahli The Texas A & M University System, Texas A & M University-Texarkana (Tamut) University serantau yang komprehensif yang menyediakan pelajar dengan pengalaman pendidikan akademik yang mencabar, menarik, dan bermanfaat melalui kualiti pengajaran, biasiswa, perkhidmatan sokongan pelajar, kokurikulum pengaturcaraan, penyelidikan dan perkhidmatan. Melalui perhatian peribadi fakulti dan kakitangan kami, pelajar diberi peluang untuk memperoleh pengetahuan, kebolehan dan kemahiran untuk menjadi pemimpin dalam profesion yang mereka pilih dan bersedia untuk peluang-peluang yang disediakan dalam persekitaran yang global.

Akademik kuat

  • 24 sarjana muda dan 13 program ijazah sarjana
  • Kelas yang diajar oleh doctorally disediakan fakulti, tidak dengan mengajar pembantu
  • kelas yang lebih kecil dengan 18: 1 nisbah pelajar kepada fakulti

Komuniti Vibrant

Pada Tamut, Kami menawarkan pelbagai cara untuk pelajar meneroka kehidupan kampus di luar bilik darjah dengan aktiviti ko-kurikulum, sosial dan olahraga, Greek Life dan lebih daripada 40 pertubuhan pelajar.

Kemudahan baru

  • Baru-baru ini berkembang 375 ekar kampus
  • Kemudahan moden di Bringle Lake Village di kampus dewan kediaman

Affordable Education

  • Lebih daripada $ 15 juta dalam bantuan kewangan dan biasiswa pada 2015-2016
  • 65% daripada pelajar yang layak untuk bantuan kewangan

Nilai yang hebat

Pada Tamut, Kami menyediakan pelajar-pelajar kita dengan pendidikan yang berkualiti tinggi yang adalah yang paling rendah di antara kos kehadiran universiti empat tahun di Texas, serta dalam Arkansas, Oklahoma dan Louisiana wilayah.

Program diajar dalam:
  • English

Sekolah ini juga menawarkan:

Kursus

Texas A&M University Texarkana

Program Bahasa Inggeris Intensif (IEP) menyediakan pelajar antarabangsa untuk berjaya dalam program akademik atau kerjaya profesional dengan menawarkan akademik yang menc ... [+]

Intensive Program English (IEP) Misi Kita

Misi Texas A & M University-Texarkana (Tamut) Intensive Program English (IEP) adalah sejajar dengan misi universiti itu, yang adalah untuk menyediakan peluang kepada pelajar untuk memperoleh pengetahuan, kebolehan dan kemahiran untuk menjadi pemimpin dalam profesion yang mereka pilih dan bersedia untuk peluang-peluang yang disediakan dalam persekitaran yang global.

Yang Program IEP Tamut ini bertujuan untuk menyediakan, pengalaman antarabangsa global untuk pelajar Tamut dan fakulti seperti yang ditunjukkan dalam misinya. Untuk pelajar dan ulama antarabangsa, program ini bertujuan untuk menawarkan akademik yang mencabar, menarik, dan pengalaman pendidikan ganjaran dengan menawarkan kualiti Bahasa Inggeris sebagai Bahasa Kedua (ESL) pengajaran dan bantuan pelajar perkhidmatan. Melalui perhatian peribadi, Pentadbiran IEP kami dan fakulti berusaha untuk membantu pelajar peserta dalam membangunkan kemahiran bahasa, akademik dan profesional, yang akan membantu dalam pemerolehan kemahiran penyesuaian budaya yang diperlukan untuk berfungsi dan berjaya dalam masyarakat global di mana bahasa Inggeris adalah rendah bahasa komunikasi.... [-]

Amerika Syarikat Texarkana
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
16 minggu
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

TAMUT International Student

A&M Welcome Student

Texas A&M University Texarkana
Alamat
7101 University Ave.
75503 Texarkana, Texas, Amerika Syarikat
Website
Telefon
+1 903-223-3000