TheFilmSchool

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Meningkatkan CRAFT ANDA

Bagi orang yang bersemangat didorong untuk mencipta cerita, TheFilmSchool Seattle menyediakan alat yang diperlukan untuk meningkatkan kerajinan anda bercerita. Di sini anda akan mendapati memenangi anugerah pengajar dan profesional industri yang bersemangat membantu penulis dan pembikin filem mencari suara peribadi dan sahih mereka. Kami percaya bahawa dalam zaman digital ini, cerita adalah cara yang paling berkuasa untuk menyambung. Jadi sama ada minat anda adalah siri web, komedi atau drama siri, filem atau ciri-pendek, TheFilmSchool mempunyai program untuk membantu anda mengambil kerja anda ke peringkat seterusnya. Kebanyakan alumni kami telah dipanggil masa mereka dengan kami "kehidupan berubah."

MISI

TheFilmSchool sebuah sekolah bukan keuntungan, berakar umbi dalam progresif, cerita profesional memberitahu melalui filem, radio, televisyen dan canggih media baru. Sekolah ini menyediakan pelajar dengan pendidikan dan kepakaran asas untuk bekerja dalam persekitaran yang kreatif dalam perniagaan dan bidang seni.

VISI

TheFilmSchool adalah rumah inovatif, pendidikan kreatif dalam pembikinan filem, dengan penekanan kepada cerita. Kami membimbing, mengarahkan dan memberi kuasa kepada pelajar-pelajar kita untuk hamil dan membangunkan idea-idea cerita mereka, membawa mereka kepada kehidupan. Kami percaya cerita-cerita yang kuat, memandangkan platform, boleh mengangkat keadaan manusia.

Mengapa TheFilmSchool?

"Seattle adalah salah satu daripada 10 Bandar Terkemuka terbaik Filmmakers Aspiring" Filem Industri Magazine, Disember 2011 TheFilmSchool akan memberikan anda kraf yang akan membawa cerita anda hidup dan memberi inspirasi kepada anda untuk menyatakan suara anda dalam kerja anda. Ia akan mengubah anda.

Dengan membawa artis bersama-sama, TheFilmSchool membina rasa yang amat diperlukan masyarakat di kalangan pelajar dan fakulti itu. Sepanjang program, para pelajar dan pengajar berkongsi satu pengalaman yang menyebabkan hubungan yang berkekalan dan kerjasama yang berterusan. Pelajar pergi untuk membentuk bertulis bengkel dengan rakan-rakan mereka dan membangunkan mentor dengan fakulti.

Plus ada sama sekali tidak ada tempat seperti Seattle.

Lama sebelum Starbucks dan Microsoft meletakkan Seattle di peta korporat, bandar ini adalah syurga bagi artis, pemuzik dan moviemakers. Sejak tahun 2003, bandar ini telah membantu 62 filem bebas dapat dibuat di kawasan tersebut ... Ini jenis sokongan telah membawa banyak moviemakers baru ke bandar dan disimpan bakat tempatan lebih bersemangat untuk menembak filem mereka di Seattle.

-MOVIEMAKER MAGAZINE, Winter 2007

Lokasi

Seattle

Alamat
The Film Center, 305 Harrison St.,
WA 98109 Seattle, Daerah Columbia, Amerika Syarikat