The Richard DeVos Graduate School of Management, Northwood University

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Nilai dan falsafah

Pertama dan terpenting, DeVos menghargai para pelajar dan perkembangan mereka. Graduan kami muncul sebagai pemimpin, pengurus, dan usahawan memahami sepenuhnya kepentingan ekonomi pasaran yang didorong oleh kebebasan individu, pilihan, dan tanggungjawab.

DeVos mengubah pelajar menjadi eksekutif dan pengurus yang sangat berkesan dengan kemahiran untuk:

  • Cari dan selesaikan masalah.
  • Kenal pasti dan memanfaatkan peluang.
  • Buat visi dan mempengaruhi orang lain untuk diikuti.
  • Meningkatkan prestasi bawahan, rakan sebaya, dan atasan.

Sebilangan besar pengurusan dan pembangunan kepimpinan perlu meningkatkan kecekapan emosi. Kebanyakan program MBA memberi tumpuan hampir kepada perkembangan kemahiran intelektual. Walaupun penting, kecekapan kognitif atau IQ (pengetahuan, analisis, pemikiran, dan logik) adalah penting untuk kecekapan emosi atau EQ (kesedaran diri, pengurusan diri, kesedaran sosial, dan pengurusan hubungan).

Penyelidikan telah mencadangkan bahawa EQ adalah pemacu kejayaan tempat kerja yang lebih penting daripada IQ. EQ, sementara sifat naluriah, dapat dipelajari.

Perkembangan intelektual adalah lebih daripada menambah teori, alat, dan teknik baru. Belajar untuk mendekati projek perniagaan dengan cara pemikiran baru, unik kepada kekuatan individu masing-masing, belajar mengembangkan orang lain dalam proses ini, dan mempelajari alat yang diperlukan untuk bertindak berdasarkan penyelesaian perniagaan adalah asas bagi perbezaan DeVos.

Akhir sekali, dalam persekitaran yang berpusatkan pelajar, pelajar membangunkan keupayaan untuk melihat perspektif yang berbeza-beza dari pelbagai disiplin, industri, budaya, geografi, dan terutama orang yang berbeza. Pelajar DeVos lulus dengan kemahiran profesional yang diamalkan oleh pemimpin perniagaan antarabangsa.

Lokasi

Midland

Alamat
Northwood University,DeVos Graduate School of Management
4000 Whiting Drive

48460 Midland, Michigan, Amerika Syarikat

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami