The Seattle Colleges

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Selamat Datang! Jangan hilang dalam orang ramai di sebuah universiti besar. Mengambil bayat anda dan kelas mahasiswa di Seattle Tengah dan menikmati saiz kelas yang lebih kecil dengan tenaga pengajar yang berdedikasi yang mahu anda berjaya. Sama ada matlamat anda adalah untuk mendapatkan ijazah bersekutu dan pemindahan ke dalam program sarjana muda, mendapatkan sijil berasaskan kemahiran, atau hanya mengambil beberapa kelas, Seattle Central mempunyai satu program yang direka untuk anda. Hampir separuh daripada pelajar-pelajar kita memindahkan ke sekolah empat tahun selepas menerima ijazah bersekutu mereka, dan lebih daripada satu pertiga membangunkan atau meningkatkan kemahiran kerja. Seattle Central College telah mengubah hidup selama hampir 50 tahun. Kami berbangga untuk menjadi kolej komuniti pertama Seattle, berkhidmat lebih daripada 500,000 pelajar sejak 1966. kampus utama kami di Capitol Hill adalah satu-satunya kolej komuniti di teras di bandar ini. Kita mudah dicapai dengan pengangkutan awam dan stesen kereta api ringan baru tidak lama lagi akan menghubungkan kampus ke bahagian lain bandar, termasuk University of Washington. lokasi bandar kami menawarkan pilihan yang tidak terkira banyaknya untuk membeli-belah, tempat makan dan hiburan. Kami juga menawarkan kelas di dua lokasi yang berdekatan. Pusat Teknologi Kayu, di Daerah Tengah, telah melatih woodworkers sejak tahun 1936. Akademi Maritim Seattle di kawasan dermaga bekerja di Ballard melatih pelajar untuk bekerja dalam industri maritim. Seattle Tengah telah diiktiraf oleh The New York Times sebagai sebuah kolej komuniti yang terpilih untuk bercita-cita tinggi, pelajar cemerlang. Kolej ini menawarkan ijazah beberapa sarjana muda, 31 darjah bersekutu dan 45 sijil dalam 28 program pengajian, yang disediakan untuk matlamat kerjaya pelajar dan permintaan majikan dalam seni masakan, reka bentuk pakaian, teknologi maklumat, maritim, penjagaan kesihatan dan perkhidmatan sosial dan manusia. Semua program menyediakan dunia sebenar, hands-on latihan daripada tenaga pengajar yang tinggal semasa dengan trend terkini industri. Pelajar pada jarak Seattle Tengah umur 16-80 dan membentuk masyarakat yang dinamik dan pelbagai. Lebih daripada 50 negara diwakili di kampus. Apa sahaja matlamat pendidikan anda, Seattle Central boleh membantu. Tidak seperti banyak kolej, kami mempunyai dasar kemasukan terbuka. Jika anda ingin berjaya di kolej, kita mempunyai tempat untuk anda. Lawati www.seattlecentral.edu/tour atau hubungi 206.934.3898.

The Seattle Kolej akan mendidik pelajar-pelajar kita untuk menjadi ahli yang disediakan dengan masyarakat global.

Akreditasi: The Seattle Kolej pusat pengajian tinggi awam dua tahun ditubuhkan pada tahun 1967 dan diiktiraf oleh Suruhanjaya Northwest di Kolej dan Universiti *, sebuah badan akreditasi institusi yang diiktiraf oleh Majlis Akreditasi Pengajian Tinggi dan Jabatan Pendidikan Amerika Syarikat. Setiap kolej yang diiktiraf secara individu; Seattle Institut Kemahiran diiktiraf bersama dengan Seattle Tengah. (NWCCU, 8060 165th Avenue NE, Suite 100, Redmond, WA 98052)

Lokasi: Lebih daripada 51,000 pelajar setahun menghadiri salah satu daripada tiga kolej kami, semua yang terletak dalam had bandar Seattle. Seattle College Central terletak di Capitol Hill, persekitaran bandar dengan akses mudah ke pusat bandar Seattle; North Seattle College ialah lima batu di utara pusat bandar di kawasan perumahan; dan Selatan Seattle College adalah lapan batu di barat daya pusat bandar 87 ekar yang menghadap ke bandar dari kejiranan West Seattle.

Hampir 3,000 pelajar antarabangsa menghadiri kolej kami setiap tahun. Setiap kolej menawarkan program bahasa Inggeris intensif serta ijazah pemindahan kolej persediaan untuk banyak jurusan akademik. Setiap kolej juga menawarkan kumpulan unik program Profesional-teknikal yang pelbagai 1-7 pihak dan menawarkan sijil atau ijazah. Tiga Sarjana Muda ijazah Sains Gunaan ditawarkan di Tengah dan Selatan.

pelajar antarabangsa yang memilih untuk memulakan ijazah sarjana muda mereka di Kolej Seattle akan mencari perjanjian pemindahan yang sangat baik untuk universiti berprestij seperti Universiti Washington, Seattle University, Universiti Arizona State, Texas A & M, beberapa Universiti California institusi dan lain-lain lagi.

Perkhidmatan Pelajar menawarkan perkhidmatan sokongan banyak untuk pelajar, yang terdiri daripada kaunseling dan akademik menasihati untuk tunjuk ajar, bantuan perumahan, aktiviti dan peluang kepimpinan pelajar.

pilihan program Program pengajian yang berikut telah disediakan untuk Pelajar Antarabangsa

Intensif Bahasa Inggeris

Pelajar mendaftar dalam kursus Bahasa Inggeris umum pada awal, pertengahan atau tahap maju.

College Bridge

Pelajar membangunkan kemahiran akademik sebagai persediaan untuk kajian peringkat kolej / universiti, dan mungkin mendaftar dalam satu atau lebih kursus peringkat kolej.

College Transfer

Pelajar mendaftar dalam Associate dua tahun Sastera (AA) atau Syarikat Bersekutu Muda Sains (AS) di Kolej Seattle. ijazah ini adalah bersamaan dengan dua tahun pertama di universiti. pemindahan ijazah bersekutu kepada beratus-ratus kolej empat tahun dan universiti di seluruh Amerika Syarikat. Pelajar menikmati tuisyen lebih rendah dan saiz kelas yang lebih kecil daripada di kebanyakan kolej empat tahun.

Program Profesional Teknikal

Pelajar boleh memilih dari lebih daripada 135 program ijazah dan sijil dalam bidang profesional dan teknikal. Program berbeza-beza panjang daripada satu hingga tujuh pihak.

Sekolah Siap tinggi

Pelajar boleh melengkapkan diploma sekolah tinggi dan mendapat ijazah bersekutu mereka pada masa yang sama.

Sesi musim panas

Pelajar boleh memilih daripada pelbagai kolej dan program bahasa Inggeris sepanjang tempoh musim panas.

Kos / Permohonan / Perumahan Bayaran permohonan: USD $ 50

Pelajar antarabangsa dianggap sebagai bukan pemastautin untuk tujuan tuisyen selama mereka berada di Amerika Syarikat dengan visa bukan imigran (F, M, J, L, A, dan lain-lain). Berikut adalah anggaran perbelanjaan untuk seorang pelajar dalam program-program peringkat kolej atau kajian ESL intensif untuk satu perempat (lebih kurang 3 bulan). Kos adalah tertakluk kepada perubahan tanpa notis.

- Intensif Bahasa Inggeris peringkat kolej

Full-Time Tuition $ 2,700.00 US $ 3,079.00 US

Yuran College (Sedang) - pembolehubah US $ 100,00 US $ 100,00

Insurans Perubatan (diperlukan) $ 398,37 US $ 398,37 US

buku US $ 300,00 $ 300,00 Amerika Syarikat.

Perbelanjaan hidup $ 2,550.00 US $ 2,550.00 US

PAS bas US $ 150,00 US $ 150,00

Jumlah perbelanjaan ANGGARAN: $ 6,198.37 US setiap suku $ 6,577.37 US setiap suku

  • Summer 2015 Medical Bayaran Insurans: $ 242,10 Amerika Syarikat. Kos hidup akan berbeza-beza, bergantung kepada bagaimana pelajar menguruskan wang mereka.

Proses permohonan

Setiap sekolah kami yang mengandungi langkah-langkah untuk memohon di laman web sendiri. Selepas pelajar membuat keputusan yang mana kolej untuk menghadiri, mereka harus mengikuti langkah-langkah yang disenaraikan oleh kolej. Kriteria penerimaan adalah sama di semua kolej kami.

PERUMAHAN

Setiap kolej menyediakan bantuan kepada pelajar antarabangsa dalam mencari perumahan yang sesuai. Melawat setiap laman web kolej untuk mendapatkan butiran mengenai bantuan ini.

Perkhidmatan Pelajar Antarabangsa

Setiap kolej mempunyai pejabat International Services Pelajar untuk membantu pelajar dengan ketibaan, mendapat pengetahuan, kampus dan orientasi masyarakat, perumahan, aktiviti sosial dan banyak perkhidmatan lain.

Quarter / Semester

Beberapa institusi di Amerika Syarikat beroperasi secara semester (2 semester dalam satu tahun, biasanya 4-5 bulan setiap semester) atau asas suku. Banyak institusi di Pantai Barat Amerika Syarikat adalah pada sistem suku tahun, yang biasanya 11-12 minggu. Bagi institusi pada sistem suku, terdapat 3/4 pada tahun biasa (Fall, Winter, Spring) dan pelajar boleh memilih untuk menghadiri suku Summer. Seattle Kolej menggunakan sistem suku

Pilihan Pindahan ke Kolej 4 tahun dan Universiti pelajar antarabangsa dari pemindahan Seattle Kolej kepada banyak kolej dan universiti yang berbeza di seluruh Amerika Syarikat. kolej kami telah menubuhkan dua jenis perjanjian bertulis dengan beberapa kolej dan universiti empat tahun:

Pemindahan Antarabangsa Jaminan Kemasukan Perjanjian Pindahan Direct

Selain itu, pelajar antarabangsa kami telah diterima untuk beratus-ratus institusi pendidikan tinggi lain di Amerika Syarikat.

Wakil 70-80 kolej dan universiti menghadiri Pameran Pemindahan Pelajar Antarabangsa yang diadakan dua kali setahun di kampus kami.

Antarabangsa Jaminan Transfer Kemasukan dan Perkongsian Pathway

The Seattle Kolej mempunyai Pemindahan Jaminan Kemasukan dan Perkongsian Pathway dengan beberapa institusi rakan kongsi, termasuk beberapa kolej yang paling terkenal dan universiti di negara ini.

pemohon pelajar antarabangsa yang memohon untuk program pemindahan kolej boleh memilih salah satu daripada institusi rakan kongsi kami untuk memindahkan untuk bagi mereka dua tahun akhir Ijazah Sarjana Muda. Pemohon-pemohon yang diterima kepada salah satu daripada Kolej Komuniti Seattle akan menerima kedua-dua surat kemasukan dari kolej kami dan Pemindahan Kemasukan Jaminan † dari universiti yang mereka pilih. pelajar mesti menyempurnakan Ijazah Bersekutu di Kolej Seattle dengan GPA yang diperlukan untuk memenuhi tawaran itu bersyarat. Keperluan GPA adalah diperolehi oleh kebanyakan pelajar antarabangsa sebagai GPA purata untuk Pelajar Antarabangsa di Kolej Seattle 3.4. Pelajar boleh menunjukkan surat-surat kemasukan ke Amerika Syarikat Kedutaan atau Konsulat untuk menjelaskan matlamat akademik dan laluan kerjaya dan mendapatkan visa pelajar. Setiap sekolah kami dapat membantu pelajar dengan proses mendapatkan surat-surat ini.

- Jenis Perjanjian GPA diperlukan Untuk Transfer

Arizona State University, Tempe, AZ - (480) 965-7788

Jaminan 2.50

California State University, Northridge, CA - (818) 677-3760

Jaminan 2.40

California State University, San Marcos, California 92078 - (760) 750-4000

Jaminan 2.00

Washington University Timur, Cheney, WA 99004 - (509) 359-2331

Jaminan 2.00

Indiana University - Purdue University Indianapolis, Indianapolis, IN 46202 - (317) 274-7000

Jaminan 2.00

Montana State University, Bozeman, MT 59.717 - (406) 994-72.252

Jaminan 2.00

San Francisco State University, San Francisco, California - (415) 338-1293

Jaminan 2.00

Seattle Pacific University, Seattle, WA - (206) 281-2000

Jaminan 2.50

Seattle University, Seattle, WA - (206) 296-6000

Jaminan 3.00

State University of New York di Oneonta, NY 13820 - (607) 436-3363

Jaminan 2.50

University of Alaska, Fairbanks, AK - (907) 474-7211

Jaminan 3.00

University of California, Irvine, CA 92.697 - (949) 824-6703

Jalan 3.50

University of California, Santa Barbara, CA 93.106 - (805) 893-2881

Jalan 3.50

University of Nevada, Las Vegas, NV - (702) 895-3011

Jaminan 2.50

University of Washington, Bothell, WA - (425) 352-5200

Jaminan 3.00

University of Washington, Tacoma, WA - (253) 692-4788

Jaminan 2.75

Washington State University, Pullman, WA 99.164 - (888) 468-6978

Jaminan 2.50

Western Washington University, Bellingham, WA 98225 - (360) 650-3000

Jaminan 3.00

Lokasi

Seattle

Alamat
1500 Harvard Avenue
98122 Seattle, Daerah Columbia, Amerika Syarikat