University Of Maryland Baltimore

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Mengenai UMB

UMB adalah universiti kesihatan awam, undang-undang dan universiti perkhidmatan manusia di Maryland sahaja. Enam sekolah profesional dan Sekolah Siswazah memberikan majoriti penjagaan kesihatan, perkhidmatan manusia, dan undang-undang profesional di Maryland setiap tahun.

Fakta Ringkas UMB

Dibuka pada tahun 1807, University of Maryland, Baltimore (UMB) adalah universiti kesihatan awam, undang-undang dan universiti perkhidmatan manusia, yang ditujukan untuk kecemerlangan pendidikan, penyelidikan, penjagaan klinikal dan perkhidmatan awam.

UMB mendaftarkan lebih daripada 6,700 pelajar dalam enam sekolah profesional peringkat nasional - pergigian, undang-undang, perubatan, kejururawatan, farmasi, dan kerja sosial - dan Sekolah Siswazah antara disiplin. Universiti menawarkan 62 doktoral, sarjana, sarjana, dan program sijil dan memberikan kebanyakan amalan doktor profesional yang dianugerahkan di Maryland.

UMB adalah pusat kesihatan akademik yang berkembang yang menggabungkan penyelidikan biomedikal canggih dan penjagaan pesakit luar biasa. Pembiayaan ekstremural UMB berjumlah $ 667.4 juta dalam TK 2018, dan setiap ahli fakulti yang berpangkalan / tenure-track membawa $ 1.3 juta dalam geran penyelidikan, secara purata, ke UMB setiap tahun.

University of Maryland BioPark, kluster bioteknologi terbesar di Baltimore, membekalkan pengkomersilan ubat, rawatan, dan peranti baru, memberikan 1,000 saintis dan usahawan ruang untuk mencipta dan bekerjasama.

112142_pexels-photo-1595391.jpeg

Misi

Untuk memperbaiki keadaan manusia dan berkhidmat kepada kebaikan masyarakat Maryland dan masyarakat secara besar-besaran melalui pendidikan, penyelidikan, penjagaan klinikal dan perkhidmatan.

Visi

Universiti ini akan cemerlang sebagai institusi yang unggul dalam misi untuk mendidik profesional, menjalankan penyelidikan yang menangani isu dunia nyata yang memberi kesan kepada keadaan manusia, menyediakan penjagaan dan amalan klinikal yang cemerlang, dan berkhidmat kepada orang awam dengan dedikasi untuk meningkatkan kesihatan, keadilan, dan kebaikan awam. Universiti ini akan menjadi pemimpin ekonomi dominan di rantau ini melalui inovasi, keusahawanan, kedermawanan, dan kerja berpasukan interdisiplin dan interprofessional. Universiti ini akan memperluas jangkauannya dengan inisiatif tempatan dan global yang penting yang mengubah kehidupan dan ekonomi kita secara positif. Universiti akan menjadi suar ke dunia sebagai persekitaran pembelajaran dan penemuan yang kaya dengan kepelbagaian dan inklusi. Tumpuan profesionalisme universiti adalah kesopanan, akuntabilitas, ketelusan, dan kecekapan. Universiti ini akan menjadi komuniti yang bersemangat di mana pelajar, fakulti, kakitangan, pelawat, dan jiran terlibat dalam bidang intelektual, budaya, dan sosial.112497_14731-20190320-185317-UMDGrid-e1544466529575.jpg

Lokasi

Baltimore

Alamat
West Lexington Street,620
21201 Baltimore, Maryland, Amerika Syarikat