Baca keterangan rasmi

Brilliance dalam Tindakan

Program Pengajian Antarabangsa Berkeley (BISP) menyediakan peluang untuk belajar jangka pendek di luar negeri di University of California, Berkeley bertaraf dunia dan kaya dengan budaya. Dikasihi dipanggil "Berkeley" atau "Cal," ia terkenal dengan ulama, aktivis sosial, inovasi, dan badan pelajar yang pelbagai. Dengan kata lain, "Brilliance in Action."

Profesor Berkeley adalah antara yang terbaik dalam bidang mereka, yang terlibat dalam penyelidikan, pemikiran inovatif, mengajar inspirasi, dan perkhidmatan kepada masyarakat. Tidak kurang dari tujuh fakulti universiti semasa memegang Hadiah Nobel, menunjukkan tahap kepakaran yang ditawarkan di universiti utama ini. Dalam dunia global kami, terkenal UC Berkeley terus mempromosikan ucapan bebas dan perdebatan yang bijaksana kerana dunia kerja dan rangkaian sosial menjadi semakin pelbagai.

Kampus ini bersemangat dan hidup dengan beberapa pelajar sarjana dan siswazah terbaik dari California dan seluruh dunia, yang aktif terlibat dalam kehidupan kampus dan masyarakat. Kampus dan kawasan sekitarnya kaya dengan budaya, dengan peluang yang tidak terhad untuk mengalami kehidupan di California dan Amerika Syarikat

Berikutan penyelidikan dan kecemerlangan akademik yang berterusan di universiti, UC Berkeley berada di kedudukan teratas kedudukan dunia. Setiap tahun ia telah dinamakan sebagai salah satu jenama universiti global "Elite Six" di dunia , menurut Times Higher Education. Di samping itu, UC Berkeley telah dinamakan sebagai universiti nombor satu di Amerika Syarikat pada tahun 2018 Peringkat Berita AS dan Laporan Dunia universiti , seperti yang telah lama bertahun-tahun.

Banyak yang Perlu Dilihat, Begitu Banyak!

Kampus Berkeley sibuk dengan kehidupan, dengan lebih daripada 41,000 pelajar dari California dan seluruh dunia mewujudkan masyarakat yang dinamik dan saling berkait. Aktiviti harian, persembahan dan acara adalah biasa di kampus dan kawasan sekitarnya, dan terbuka kepada penduduk pelajar dan orang awam.

Pelajar BISP digalakkan untuk mengambil bahagian dalam kumpulan pelajar , di mana terdapat lebih daripada 1,000 orang yang boleh dipilih dari seluruh kampus.

Pelajar sering pergi ke tempat yang menyeronokkan dan menarik di California. Lawatan biasa termasuk San Francisco, Lembah Napa, Lake Tahoe, Yosemite dan kawasan pantai pesisir ke Los Angeles, Hollywood dan San Diego. Semasa rehat sekolah mereka mungkin keluar dari California ke Las Vegas, Grand Canyon, sehingga Northwest Pasifik ke Oregon atau Washington, New York, Chicago, Florida, Texas, atau kegemaran tertentu adalah Hawaii.

Program diajar dalam:
  • English

Sekolah ini juga menawarkan:

Kursus

University of California, Berkeley

Program Pengajian Antarabangsa Berkeley (BISP) menyediakan peluang yang unik untuk melawat pelajar antarabangsa untuk mengikuti kursus berkualiti tinggi bersama pelajar I ... [+]

Program Pengajian Antarabangsa Berkeley (BISP) menyediakan peluang yang unik untuk melawat pelajar antarabangsa untuk mengikuti kursus berkualiti tinggi bersama pelajar Ijazah UC Berkeley dalam program pengajian jangka pendek di luar negara selama satu atau dua semester. BISP menyediakan penajaan dan surat jemputan yang diperlukan untuk mendapatkan visa pelajar bagi pelajar yang berkelayakan, yang mendaftar dalam kursus dengan bayaran bayaran. Kami juga menawarkan program dan aktiviti sokongan yang mantap kepada pelajar yang mendapat banyak pengalaman "Berkeley Experience."

Setiap semester, BISP menaja lebih dari 350 pelajar antarabangsa melawat dari seluruh dunia, yang menikmati pengalaman mengambil kelas di UC Berkeley yang terkenal di dunia. Mereka cenderung untuk melakukannya dengan baik di sini dan mempunyai pengalaman hebat di dalam dan di luar kelas. Pelajar BISP sering memindahkan kursus-kursus ini kembali ke universiti rumah mereka untuk keperluan gelar mereka.... [-]

Amerika Syarikat Berkeley
Januari 2020
English
Sepenuh masa
1 - 2 semester
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

Welcome to Berkeley