University of Pisa Summer - Winter Schools & Foundation Course

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Ditubuhkan pada 1343, Universiti Pisa merupakan salah satu universiti paling berprestij di Itali.
Alumni terkenal Universiti ini termasuk Galileo Galilei, 3 pemenang hadiah Nobel dan 2 medali medan.
Ia adalah antara 3 universiti teratas di Itali (ARWU) .
Pada masa kini Universiti Pisa merupakan pusat moden yang berprestij untuk pengajaran dan penyelidikan lanjutan.

Pisa menawarkan pelajar antarabangsa peluang unik untuk belajar dan mengalami kekayaan sejarah dan budaya Itali dalam persekitaran yang indah dan merangsang. Terkenal di seluruh dunia untuk Menara Condong, hampir semua jabatannya terletak di tengah-tengah kota. Lokasi geografi yang strategik, lapangan terbang antarabangsa dan sambungan kereta api yang sangat baik menawarkan kemungkinan perjalanan hujung minggu ke bahagian lain di Itali dan Eropah.

***

Kursus Yayasan adalah program satu tahun yang diajar secara eksklusif dalam bahasa Inggeris, yang menjembatani jurang antara Sekolah Tinggi dan kajian Universiti dan melengkapkan pelajar dengan landasan akademis yang sesuai untuk gelar Itali di Universiti Pisa.
Program ini bertujuan untuk pelajar antarabangsa yang mempunyai 11 atau 10 tahun persekolahan dan telah berjaya menamatkan Sekolah Menengah dan pelajar Amerika yang tidak mengambil kursus Penempatan Lanjutan (AP) pada tahun terakhir Sekolah Menengah atau tidak menghadiri 2 tahun Kolej

***

Sekolah Musim Panas adalah kursus akademik yang intensif untuk pelajar antarabangsa dan juga untuk siswazah.
Mereka kebanyakannya berlangsung dari 1 hingga 6 minggu dan berlaku dalam konteks antarabangsa, dengan pelajar dan pensyarah yang datang dari pelbagai bahagian dunia dan semua ceramah yang disampaikan dalam Bahasa Inggeris.
Mereka dicirikan oleh format pengajaran yang tidak konvensional (bengkel, tutorial, lawatan, acara kebudayaan, testimoni perniagaan, dll) dan pendekatan pelbagai disiplin. Profesor adalah pakar dalam bidang mereka dan mempunyai minat yang tinggi terhadap apa yang mereka lakukan.
Sekolah Musim Panas memenuhi peraturan akademik yang ketat: setiap geran sekurang-kurangnya 3 kredit ECTS dan peserta yang berjaya lulus peperiksaan akhir akan menerima transkrip akademik rasmi.

***

Kenalan:

Università di Pisa
Lungarno Pacinotti, 44 - 56126 Pisa (PI) Itali

Maklumat mengenai Kursus Asas: studyabroad@unipi.it

Maklumat mengenai Sekolah Musim Panas: support.summerschool@unipi.it

Maklumat lain: international@unipi.it

Lokasi

Pisa

Alamat
Pisa, Tuscany, Itali

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Program-program

Kursus
Kursus musim panas