Victoria College

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Victoria Junior College ditubuhkan sebagai sebahagian daripada sistem sekolah Victoria pada 4 Februari 1925. Semasa sesi pertama operasi, kelas dijalankan di tingkat tiga Patti Welder High School sementara sebuah bangunan baru sedang dibina untuk menempatkan kolej tersebut . Bangunan ini, yang bergabung dengan Sekolah Menengah Rendah Patti Welder, berfungsi sebagai kediaman kuliah hingga akhir sesi 1948-49.

Pertumbuhan masyarakat pada tahun-tahun perang dan pasca perang memberi dorongan kepada gerakan pengembangan, yang menjadikan kolej ini sebagai institusi di seluruh daerah. Orang-orang di daerah ini melakukan perubahan ini dalam pilihan raya khas pada 2 Disember 1947. Pada bulan Jun tahun berikutnya, orang-orang di daerah itu memilih terbitan bon $ 750,000 untuk menyediakan laman web baru dan bangunan baru untuk institusi yang sedang berkembang. Pada 10 Januari 1949, Lembaga Pemegang Amanah menukar nama dari Victoria Junior College menjadi The Victoria College . Sebuah laman web baru untuk kolej itu dibeli pada tahun 1948, dan empat bangunan baru dibina pada tahun 1948 dan 1949. Semua aktiviti kuliah dipindahkan ke kampus sekarang pada bulan September 1949.

Sejak terbitan bon pertama pada tahun 1947, pengundi The Victoria County Junior College District telah meluluskan empat terbitan bon cukai berjumlah $ 56 juta, dan kolej tersebut telah mengeluarkan bon pendapatan $ 10 juta. Dana dari terbitan bon ini telah digunakan untuk membeli tanah tambahan dan membina beberapa bangunan untuk menampung pertumbuhan Victoria College dan University of Houston-Victoria.

Lokasi

Online Amerika Syarikat

Alamat
East Red River Street,2200
77901 Victoria, Texas, Amerika Syarikat

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami