Western Iowa Tech Community College

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Western Iowa Community College Tech adalah kolej komuniti yang komprehensif yang disokong umum yang disediakan untuk daerah-daerah Iowa Cherokee, Crawford, Ida, Monona, Plymouth, dan Woodbury, yang mempunyai penduduk gabungan kira-kira 180,000.

Satu Lembaga sembilan anggota Pengarah menyediakan tadbir urus bagi Western Iowa Community College Tech. Ahli lembaga dipilih daripada sembilan daerah di dalam kawasan perkhidmatan enam daerah. Kolej yang diiktiraf oleh Persatuan North Central Kolej dan Sekolah dan dikawal selia oleh Jabatan Negara Iowa Pendidikan.

WITCC Mission Sebagai kolej komuniti yang komprehensif, misi kami adalah untuk menyediakan pendidikan yang berkualiti dan meningkatkan ekonomi komuniti yang kita berkhidmat.

Nilai & Prinsip Panduan

Pembelajaran Pelajar - Kita menghargai pertumbuhan peribadi, intelektual dan pekerjaan pelajar kita. Kualiti - Kami komited kepada didikan, dan perkhidmatan untuk memaksimumkan kejayaan pelajar dan kepuasan majikan. Akses - Kami menyediakan akses kepada Kolej dengan menangani keperluan pelajar yang berkaitan dengan masa, lokasi dan kos. Kepelbagaian - Kita menghormati perbezaan individu dan berusaha untuk memenuhi keperluan dalam masyarakat yang pelbagai. Pembelajaran Sepanjang Hayat - Kami menggalakkan pembelajaran sepanjang hayat untuk pembangunan peribadi dan profesional. Kebebasan Akademik - Kami berdedikasi untuk pertukaran bebas idea dan maklumat yang menggalakkan pertumbuhan kami sebagai sebuah institusi pendidikan. Tadbir Urus berkongsi - Kami percaya dalam tadbir berkongsi dan menggalakkan kakitangan dan pelajar-pelajar kita untuk menyumbang kepada pembangunan College. Kecekapan dan Keberkesanan - Kami komited untuk penambahbaikan yang berterusan dan tanggungjawab fiskal dalam program-program pendidikan dan perkhidmatan College. Dedikasi - Kita menghargai tempat kerja yang menggalakkan rasa hormat dan kerjasama antara Kolej dan pekerja bersama. Integriti Profesional - Kami komited untuk standard tinggi etika dan integriti dalam hubungan kita, aktiviti-aktiviti profesional dan melaksanakan tugas-tugas kami.

Matlamat Strategik Menggandakan completers pelajar kita dalam tempoh tiga tahun

Inisiatif Strategik dengan Strategi Tiga inisiatif strategik utama yang berkaitan dengan strategi untuk Western Iowa Tech Community College dalam tempoh yang bermula pada 1 Julai 2015 hingga 30 Jun 2018, adalah:

Mewujudkan suasana pembelajaran yang menggalakkan akses, penglibatan, dan kejayaan Bangunan bernilai dan hubungan masyarakat yang mampan untuk menyediakan tenaga kerja mahir Melakukan satu sama lain, jadi kita boleh komited untuk pelajar kami.

Lokasi

Sioux City

Western Iowa Tech Community College

Alamat
Western Iowa Tech Community College,
4647 Stone Avenue

51102-5199 Sioux City, Iowa, Amerika Syarikat
Telefon
+1 712-274-6400