Baca keterangan rasmi

Wallace State Community College , dengan kampus utamanya di Hanceville dan sebuah kampus satelit di Oneonta, adalah sebahagian daripada sistem yang memenuhi keperluan lebih daripada 300,000 individu dan secara konservatif dianggarkan menghasilkan kesan ekonomi tahunan $ 3 bilion pada negeri ini dan dalam komuniti kita. Walau bagaimanapun, kesan sebenar adalah meningkatkan kehidupan pelajar melalui pendidikan.

Sejak membuka pintu kami pada tahun 1966, Wallace State telah berkhidmat beratus-ratus ribu pelajar. Sejak awal, Negara Wallace memeluk komitmen keunggulan yang telah menjadi bukan hanya tradisi tetapi sumber inspirasi kami. Hari ini Wallace State adalah salah satu kolej terbesar di Alabama Community College System, yang menawarkan lebih daripada 7,000 pelajar setiap semester. Kolej ini adalah rumah kuasa maya dalam pengaturcaraan pendidikan, dengan lebih daripada 50 jurusan yang membawa kepada ijazah, sijil dan peluang perpindahan.

Tumpuan kami terhadap kecemerlangan jelas dalam komitmen peribadi kami untuk memberi khidmat kepada pelajar dan dalam persekitaran pembelajaran berteknologi tinggi yang memastikan pelajar kami mendapat pendidikan yang paling berkesan. Di Wallace State anda akan menemui bilik darjah yang dilengkapi dengan teknologi terkini, termasuk SmartBoards interaktif dan Tegrity. Melalui pembelajaran dalam talian, videoconferencing, podcasting, dan pusat-pusat kampus, kami menyediakan pendidikan yang mudah untuk kehidupan sibuk pelajar kami.

Wallace State menyediakan peluang pendidikan lancar dari kemasukan sekolah rendah awal ke peringkat siswazah. Melalui pendaftaran dua, Akademi FastTrack, Tech-Prep, dan program lain, pelajar sekolah menengah yang mencari kredit kolej dalam program pemindahan akademik, pendidikan teknikal kerjaya, keselamatan awam, penjagaan kesihatan atau teknologi automotif akan dapat memenuhi keperluan mereka di sini. Sistem artikulasi STAR menjamin kebolehpindahan pelajar kami kepada mana-mana kolej awam atau universiti Alabama. Bagi mereka yang ingin menyiapkan gelar sarjana muda dan sarjana di kampus, pelajar Wallace State boleh mengambil kesempatan daripada perkongsian Pusat Universiti kami dan perjanjian artikulasi khas, termasuk mereka dengan Universiti Negeri Athens, Universiti Alabama, Universiti Aeronautical Embry-Riddle, Universiti Auburn , dan Universiti Troy.

Pelajar kami memperoleh tahap kejayaan yang tidak pernah berlaku sebelum ini, sama ada memindahkan, mengambil ujian lesen atau mencari kerja, dan kepuasan mereka telah tercermin dalam kadar pengekalan Kolej di kalangan pelajar yang melebihi purata negeri dan negara. Pelajar yang memindahkan ke universiti secara konsisten mengungguli mereka yang memulakannya. Graduan kami mendapat pekerjaan yang kompetitif dan pujian yang tinggi dari majikan. Kadar pelesenan berada di peringkat negeri atau negara, dan pelajar kami mendapat skor di atas purata kebangsaan pada Penilaian Kolej Prestasi Akademik (CAAP) .

Yang paling penting, di Wallace State anda akan dihidangkan oleh fakulti dan kakitangan yang memenangi anugerah dan pelajar yang merupakan tuan kerajinan mereka. Mereka berada di sini untuk membantu anda dalam setiap aspek pengalaman kolej, dari pendaftaran berasaskan web, kepada nasihat peribadi di Pusat Penasihat, dan Perkhidmatan Sokongan Pelajar di Pusat Kejayaan Pembelajaran. Kami percaya pelajar adalah sebab kami wujud dan meletakkan pembelajaran pelajar dan kejayaan di barisan hadapan aktiviti dan inisiatif kami.

Kenyataan Misi

Wallace State Community College komited untuk belajar yang mengubah kehidupan dan masyarakat. Sebagai menyokong misinya, Wallace State Community College berkomitmen untuk kejayaan pelajar melalui persekitaran pembelajaran pelajar yang berpusatkan, inovatif, menarik, dan menyokong; pengajaran kecemerlangan; menghormati keunikan dan kepelbagaian; perkongsian strategik yang memajukan masyarakat, tenaga kerja dan pembangunan ekonomi; pengayaan budaya masyarakat kita; dan akauntabiliti dan integriti.

Dasar Bukan Diskriminasi

Ia adalah dasar Alabama Community College System Board of Trustees dan Wallace State Community College , sebuah institusi postecondary di bawah kawalannya, bahawa tidak ada orang yang boleh, berdasarkan alasan bangsa, warna, jenis kelamin, agama, asal kebangsaan, kecacatan, orientasi seksual , atau umur, dikecualikan daripada penyertaan, ditolak faedah, atau tertakluk kepada diskriminasi di bawah mana-mana program, aktiviti, atau pekerjaan.

Akreditasi

Wallace State Community College diiktiraf oleh Persatuan Kolej Selatan dan Suruhanjaya Sekolah di Kolej untuk menganugerahkan ijazah bersekutu. Hubungi Suruhanjaya Kolej di 1866 Southern Lane, Decatur, Georgia 30033-4097 atau hubungi 404-679-4500 untuk pertanyaan mengenai akreditasi Wallace State Community College .

Banyak program mempunyai akreditasi tambahan daripada organisasi yang bersesuaian dengan disiplin tertentu. Pertanyaan rutin mengenai Wallace State, seperti keperluan kemasukan, bantuan kewangan, program pendidikan, dan sebagainya, harus ditangani secara langsung ke Wallace State.

Program diajar dalam:
  • English

Sekolah ini juga menawarkan:

Associate of Science

Wallace State Community College

Program kami akan membantu anda mengembangkan kemahiran amalan profesional, mengembangkan pemahaman dan penghargaan anda sebagai tarian sebagai bentuk seni, dan mengejar ... [+]

Adakah anda suka menari dan ingin menjalani kerjaya dalam tarian, koreografi, atau pendidikan? Adakah anda ingin mengembangkan teknik tarian tahap profesional dan ekspresi artistik yang tidak dapat dilupakan ketika memperoleh kredit kolej?

Jika ya, maka Program Tarian di WSCC adalah tempat yang bagus untuk anda. Program kami akan membantu anda mengembangkan kemahiran amalan profesional, mengembangkan pemahaman dan penghargaan anda sebagai tarian sebagai bentuk seni, dan mengejar tarian sebagai pilihan kerjaya yang mungkin. Pada dasarnya, kami menawarkan pendekatan konservatori untuk mempelajari tarian dalam suasana seni liberal, digabungkan dengan peluang-peluang prestasi profesional yang berkaliber. Matlamat WSCC adalah untuk menghasilkan penari-penari yang tekun dan kreatif secara teknis yang dicari untuk profesionalisme dan keupayaan mereka untuk beradaptasi dengan pelbagai jenis gaya menuntut profesional tarian hari ini. Program ini membangunkan kemahiran yang diperlukan untuk mengejar pilihan kerjaya industri atau pendidikan lanjut di program kolej atau universiti selama empat tahun.... [-]

Amerika Syarikat Hanceville
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
4 semester
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

Ijazah Bersekutu

Wallace State Community College

Lengkapkan ijazah bersekutu, sijil perguruan tinggi, atau sehingga 60 jam kredit pemindahan sebelum tamat pengajian sekolah tinggi! ... [+]

Lengkapkan ijazah bersekutu, sijil perguruan tinggi, atau sehingga 60 jam kredit pemindahan sebelum tamat pengajian sekolah tinggi!

Track Fast adalah perkongsian bersama antara Wallace State dan sistem sekolah tempatan yang membolehkan pelajar sekolah menengah dan senior memberi peluang untuk menyelesaikan kursus pengajian kolej dua tahun sebelum tamat pengajian sekolah menengah. Semua kerja kursus diambil di kampus Wallace State tetapi pelajar masih dapat kembali ke sekolah menengah tempatan mereka untuk mengambil bahagian dalam aktiviti kurikulum.

Untuk layak, pelajar mesti:

Telah menyelesaikan gred ke-10Mempunyai PNGK 3.0 atau lebih tinggi untuk mendaftar dalam kursus Akademik dan 2.5 untuk mendaftar kursus Teknikal dan KesihatanMengemukakan cadangan bertulis daripada sekolah menengah tempatan termasuk kelulusan prinsipal dan penguasaMemenuhi keperluan masuk WSCCPeperiksaan penempatan lengkap... [-]
Amerika Syarikat Hanceville
Wallace State Community College

Wallace State menawarkan pendidikan yang menyediakan pelajar untuk pemindahan lancar ke mana-mana kolej dan universiti awam dan swasta. ... [+]

Mengenai Program

Wallace State menawarkan pendidikan yang menyediakan pelajar untuk pemindahan lancar ke mana-mana kolej dan universiti awam dan swasta.

Ijazah Bersekutu dalam Seni direka untuk pelajar yang merancang untuk memindahkan ke institusi kanan dan mengikuti kursus pengajian di kawasan seni liberal.

Ijazah Bersekutu dalam Sains direka untuk pelajar yang merancang untuk memindahkan ke institusi kanan dan mengikuti kerjaya pengajian dalam bidang umum atau bidang profesional khusus.

Lebih dari seratus darjah, kerjaya, dan pilihan pemindahan ditawarkan melalui Wallace State. Beberapa program pemindahan yang popular termasuk pertanian, pergigian, pendidikan, kejuruteraan, pra-undang, pra-perubatan, farmasi, kerja sosial, dan perubatan veterinar.... [-]

Amerika Syarikat Hanceville
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
4 semester
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Wallace State Community College

Program Pra-Kejuruteraan direka untuk pelajar yang ingin menyediakan kerjaya dalam Kejuruteraan. ... [+]

AWARD OFFERED Associate in Degree Sains - Pengajian AmMengenai Pra-Kejuruteraan

Program Pra-Kejuruteraan direka untuk pelajar yang ingin menyediakan kerjaya dalam Kejuruteraan. Pelajar yang berminat perlu membincangkan matlamat pendidikan dan kerjaya mereka dengan penasihat kejuruteraan seawal mungkin sebelum memasuki kursus untuk memastikan pemilihan kursus yang betul. Pelajar mesti mengikut prosedur kemasukan standard Kolej.

Pelajar akan meningkatkan pengetahuan mereka tentang matematik dan sains supaya mereka mempunyai pangkalan pengetahuan yang asas dan menyeluruh yang akan melengkapkan kajian kejuruteraan mereka semasa pemindahan. Pelajar harus berjaya menavigasi laluan Kejuruteraan Kimia, Kejuruteraan Awam, atau bidang Kejuruteraan lain.... [-]

Amerika Syarikat Hanceville
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
4 semester
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Wallace State Community College

Panjang program adalah kira-kira 63 jam semester. Pelajar mungkin perlu mengambil kelas pemulihan (dengan itu meningkatkan jam yang diperlukan) bergantung pada skor ujian ... [+]

Mengenai Program Pentadbiran Perniagaan

Panjang program adalah kira-kira 63 jam semester. Pelajar mungkin perlu mengambil kelas pemulihan (dengan itu meningkatkan jam yang diperlukan) bergantung pada skor ujian penempatan.

Garis Panduan Penyelesaian

Program Pentadbiran Perniagaan direka untuk pelajar yang ingin mengikuti ijazah empat tahun dalam bidang berkaitan perniagaan seperti Perakaunan, Ekonomi, Kewangan, Pengurusan, atau Pemasaran. Kursus Teras Pendidikan Umum dan kursus Teras Profesional diambil di WSCC dan kemudian dipindahkan ke institusi empat tahun. Apabila kemajuan pelajar melalui kurikulum, hubungan mesti dibuat dengan institusi empat tahun (kanan) untuk memastikan garis panduan dipenuhi untuk pemindahan.... [-]

Amerika Syarikat Hanceville
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
5 semester
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Wallace State Community College

Kurikulum pengurusan direka untuk memberikan pengertian yang baik dengan banyak konsep perniagaan rumit tetapi praktikal. Ia mendedahkan pelajar kepada cabaran yang dihad ... [+]

Kurikulum pengurusan direka untuk memberikan pengertian yang baik dengan banyak konsep perniagaan rumit tetapi praktikal. Ia mendedahkan pelajar kepada cabaran yang dihadapi pengurus hari ini dalam perniagaan dan industri.

Proses pengurusan adalah mengejar matlamat. Pengurusan secara konsisten melibatkan empat fungsi asas-merancang, menganjurkan, mengarah dan mengawal. Setiap alamat menangani masalah tertentu dan memerlukan satu set kemahiran tertentu. Kepentingan kepemimpinan, kedekatan dengan pelanggan dan pekerja, motivasi, dan komunikasi adalah pelajaran yang mesti diketahui oleh orang-orang perniagaan.

Pengurus boleh didapati dalam pelbagai bidang, termasuk jualan, pembinaan, perkhidmatan makanan, sumber manusia dan perkhidmatan kesihatan.... [-]

Amerika Syarikat Hanceville
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
5 semester
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Wallace State Community College

Program Sains Komputer dirancang untuk menyediakan pelajar untuk pekerjaan dalam industri atau perniagaan, dengan penekanan pada persekitaran pengkomputeran perniagaan ke ... [+]

Mengenai Program

Program Sains Komputer dirancang untuk menyediakan pelajar untuk pekerjaan dalam industri atau perniagaan, dengan penekanan pada persekitaran pengkomputeran perniagaan kecil. Program ini menawarkan empat pilihan: Teknologi Cyber ​​Security / Computer Forensic, Pemrograman, Sokongan Perisian (Help Desk), dan Teknologi Internet / Jaringan.

Pakar keselamatan komputer boleh merancang, menyelaras, dan melaksanakan keselamatan maklumat organisasi. Pekerja-pekerja ini mungkin dipanggil untuk mendidik pengguna tentang keselamatan komputer, memasang perisian keselamatan, memantau rangkaian untuk pelanggaran keselamatan, bertindak balas terhadap serangan siber, dan dalam beberapa kes, mengumpulkan data dan bukti yang akan digunakan dalam mendakwa jenayah siber. Tanggungjawab pakar keselamatan komputer telah meningkat pada tahun-tahun kebelakangan ini kerana terdapat peningkatan besar dalam jumlah serangan siber terhadap data dan rangkaian.... [-]

Amerika Syarikat Hanceville
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
5 semester
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Wallace State Community College

Chef, juru masak, dan pekerja persediaan makanan menyediakan, musim, dan memasak pelbagai jenis makanan di pelbagai restoran dan pertubuhan perkhidmatan makanan lain. ... [+]

Sijil AWARD OFFERED (4 semester)Mengenai Program

Chef, juru masak, dan pekerja persediaan makanan menyediakan, musim, dan memasak pelbagai jenis makanan di pelbagai restoran dan pertubuhan perkhidmatan makanan lain. Chef dan tukang masak membuat resipi dan menyediakan makanan, manakala pekerja persediaan makanan mengupas dan memotong sayur-sayuran, memotong daging, menyediakan ayam, dan melaksanakan tugas lain seperti menjaga kawasan kerja bersih dan mengawasi suhu oven dan dapur.

Chef boleh menyelaraskan kerja kakitangan dapur, mengarahkan penyediaan makanan, menentukan saiz hidangan, merancang menu, memesan bekalan makanan, dan mengawasi operasi dapur untuk memastikan kualiti seragam dan persembahan makanan.... [-]

Amerika Syarikat Hanceville
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
4 semester
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Wallace State Community College

Wallace State Community College program Teknologi Kejuruteraan 's menyediakan Pathway untuk memberikan anda peluang untuk melihat dengan jelas di mana anda patut dalam du ... [+]

Mengenai Program

Wallace State Community College program Teknologi Kejuruteraan 's menyediakan Pathway untuk memberikan anda peluang untuk melihat dengan jelas di mana anda patut dalam dunia kejuruteraan. Terdapat banyak pilihan kerjaya untuk mereka yang berminat dalam ijazah dalam bidang kejuruteraan. Terdapat kerjaya di mana pejabat anda adalah tapak jalan baru, jambatan, bangunan, pemasangan utiliti, atau projek infrastruktur utama yang lain. Terdapat kerjaya di mana anda bekerja dalam keselesaan pejabat yang berhawa dingin.

Juruteknik kejuruteraan menyediakan lukisan dan pelan teknikal yang digunakan oleh pekerja pengeluaran dan pembinaan untuk membina segalanya dari produk yang dihasilkan seperti mainan, toaster, jentera perindustrian, dan kapal angkasa ke struktur seperti rumah, bangunan pejabat, dan saluran paip minyak dan gas. Lukisan juruteknik kejuruteraan menyediakan garis panduan visual, menunjukkan butiran teknikal produk dan struktur, dan menentukan dimensi, bahan, dan prosedur. Kebanyakan juruteknik kejuruteraan menggunakan sistem reka bentuk (CAD) komputer untuk menyediakan lukisan.... [-]

Amerika Syarikat Hanceville
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
5 semester
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Alamat lokasi
Wallace State Community College,
801 Main Street NW

Hanceville, Alabama, 35077-2000 US
Media Sosial
Alamat lokasi
McCay Avenue,701
Oneonta, Alabama, 35121 US