Washington International Diplomatic Academy

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Misi kita

Washington International Diplomatic Academy (WIDA) adalah sebuah organisasi bebas yang berdedikasi untuk memperkuat diplomasi global dengan menyediakan diplomat generasi akan datang dari seluruh dunia untuk pekerjaan yang semakin rumit dan mencabar. Program Akademi menyediakan latihan profesional praktikal dalam diplomasi dan hal ehwal antarabangsa kepada pelajar, siswazah baru-baru ini dan profesional pertengahan kerjaya dalam kerajaan, NGO dan sektor swasta.

Program Pilihan

  • Latihan Eksekutif: Pengenalan kepada Diplomasi Antarabangsa
  • Akademi Diplomatik Musim Panas
  • Program Sijil Satu Tahun dalam Diplomasi Antarabangsa

Testimoni Pelatih

Brianne Yoo, Amerika Syarikat

"Para pengajar adalah model peranan yang benar - bukan sahaja profesional, tetapi bagaimana mereka menguruskan kehidupan mereka sepanjang karier mereka sangat mengagumkan. Mempunyai akses kepada mereka, mendengar mereka dan dapat menindaklanjuti dengan apa-apa soalan adalah benar-benar hebat. "

Dorin Suhan, Moldova

"Bagi saya, program ini merupakan pengalaman hebat, kerana saya ingin bekerja dalam bidang diplomasi. Di Eropah Timur, kami tidak mempunyai program dan peluang seperti itu untuk mengkaji secara mendalam sektor luar negara ini. "

Nueva Viola Gacutan, Filipina

"Saya suka program ini. Ia memberi saya gambaran penuh tentang apa kerja diplomasi. Banyak yang saya belajar. Latihan yang hebat kerana mereka sangat praktikal. Abang saya bekerja di Jabatan Luar Negara kami, dan saya sangat mengesyorkan latihan kepadanya. "

Lokasi

Washington

Alamat
Washington International Diplomatic Academy
1015 15th Street NW, Suite 600

20005 Washington, Daerah Columbia, Amerika Syarikat